9 gewoontes van positieve mensen

9 gewoontes van positieve mensen
Gema Sánchez Cuevas

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Geschreven door Eva Maria Rodríguez

Laatste update: 27 december, 2022

Een positief persoon worden, als je dat nog niet bent, lijkt misschien simpel. Maar het is niet altijd zo eenvoudig. Er voor kiezen om positief te denken is vooral belangrijk als we het eens zijn met het idee dat we zijn wat we denken. En positief denken en een optimistische houding aannemen biedt veel voordelen. Het is veel beter dan in de verleiding van pessimisme en defaitisme te vervallen.

Maar waarom is het zo belangrijk om positief ingesteld te zijn? Welke voordelen biedt het om optimistisch te zijn en positief te denken? En wat moeten we doen om van versnelling te veranderen en de dingen iets positiever te zien? Kunnen we onze manier van denken echt veranderen en een positief persoon worden?

“Positief iets, is beter dan negatief niets.”

-Elbert Hubbard-

Gewoontes van positieve mensen: een positieve geest is een krachtige geest

Wat we zeker weten is dat een positieve houding ons naar nieuwe hoogten kan brengen die we anders niet zouden kunnen bereiken. In die zin kan het veranderen van onze manier van denken het verschil betekenen tussen de persoon die we zijn en de persoon die we hopen te zijn.

We geven anderen vaak de schuld van onze eigen fouten en moeilijkheden. We denken dat ze bijdragen aan onze lage momenten, maar dat is niet altijd zo.

Probeer de volgende keer dat een project maar niet vordert of als je een probleem hebt, eens goed naar jezelf te kijken en je situatie zorgvuldig te onderzoeken. Bedenk hoe de geest zo vaak regelt wat we doen en hoe we reageren op mensen en omstandigheden.

Positieve mensen nemen veel weloverwogen beslissingen die een grote rol spelen in hun welzijn. Dus we moeten ons afvragen wat het ons oplevert als we ervoor kiezen om positief te denken in plaats van te bezwijken onder de verleiding van pessimisme? Elke individuele gedachte en elke beslissing die we nemen heeft een impact op ons leven.

“De grootste ontdekking aller tijden is dat een persoon zijn toekomst kan veranderen door alleen maar zijn houding te veranderen.”

Oprah Winfrey

Een van de gewoontes van positieve mensen is om van het leven te genieten

Positief zijn betekent een aantal gewoontes veranderen

Optimisme is een aangeleerde eigenschap. Maar dat betekent niet dat we onze manier van denken en zien niet opnieuw kunnen programmeren. Zoals meerdere studies aantonen, kunnen we onszelf gelukkig aanleren om de wereld op een positievere manier te gaan zien.

Een van de sleutels tot het krijgen van een positief perspectief, is het veranderen van onze gewoontes. De reden is dat gewoontes ons enerzijds kunnen helpen om succesvol te zijn. Maar anderzijds ook een obstakel kunnen vormen dat ons tot mislukkingen brengt. Gewoontes, of ze nu goed of slecht zijn, zijn onvermijdelijk en maken deel uit van ons leven. Tot slot hebben ze de macht om onze omgeving vorm te geven, en maken ze een groot deel uit van wie we zijn.

Goede gewoontes aanleren is niet eenvoudig, zelfs niet voor mensen die erg succesvol zijn. Wanneer de tijd komt om goede gewoontes een deel van onze routine te maken, wordt de strijd pas echt zwaar. Daarom is het voor ons allemaal een uitdaging om proactief te zijn en ons in te spannen om goede gewoontes te ontwikkelen.

Door ons best te doen om proactief te zijn in plaats van reactief, kunnen we goede gewoontes ontwikkelen en zo positieve mensen worden. Om te beginnen is het belangrijk om in gedachten te houden dat het beter is om doelen te stellen om positieve gewoontes aan te leren dan om oude, slechte gewoontes af te leren. Zorg dus dat je de gewoontes van positieve mensen aanleert.

Gewoontes van positieve mensen

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van enkele gewoontes van positieve mensen die je in je leven kunt opnemen. Dit zal je helpen om positieve gedachten te cultiveren. En ervoor zorgen dat je een optimistischere en positievere persoon wordt.

1. Probeer negatieve situaties op een positieve manier te bekijken: Een van de eenvoudigste en effectiefste manieren om dingen positiever te bekijken, is door waar mogelijk meer bruikbare vragen te stellen. Het doel is om te proberen het goede aan de situatie te vinden, om van het probleem een ​​kans te maken.

2. Cultiveer en leef in een positieve omgeving: Kies zorgvuldig met wie je je tijd wilt doorbrengen en wat je elke dag doet. De mensen met wie je omgaat, de dingen die je ziet, waar je naar luistert, wat je leest… Om een ​​positieve houding te behouden is het absoluut essentieel om ondersteunende en bemoedigende invloeden in je leven te hebben. Zoek naar mensen en activiteiten die jou opgewekter maken, niet die jou omlaag halen.

3. Doe het rustig aan: Als we te snel gaan, raken dingen in de war. We denken snel, we praten snel, we bewegen snel… We leven uiteindelijk een stressvol en oppervlakkig leven. Het aannemen van positieve gewoontes en gedachten betekent dat je langzaam te werk gaat.

4. Stop – haal adem – focus: Maak van een mug geen olifant. Het is heel makkelijk om je perspectief te verliezen, vooral als je gestrest bent en te snel gaat. Wanneer je het gevoel hebt dat negativiteit de boel overneemt, is het dan ook belangrijk om even te stoppen, adem te halen en je gedachten opnieuw te focussen.

5. Voeg positiviteit toe aan je omgeving: Je krijgt wat je geeft. Als je optimisme en positiviteit overbrengt op de mensen om je heen, krijg je hetzelfde terug. De manier waarop je anderen behandelt en hoe je over hen denkt, heeft ook veel invloed op hoe je jezelf behandelt en over jezelf denkt. Begin met helpen, luisteren en glimlachen.

6. Ontwikkel een gezonde levensstijl: Doe regelmatig aan lichaamsbeweging en eet en slaap goed. Dit zal je lichaam gezond en je geest helder houden. Je zult de energie hebben om je gedachten te beheersen en elk spoor van negativiteit te ontdekken.

Vrouw die haar veters strikt

7. Leer op een gezonde manier te reageren op kritiek: Kritiek is bijna onvermijdelijk: zowel het geven van kritiek als het ontvangen van kritiek. De sleutel is om te leren om er op een gezonde manier mee om te gaan. Stel om te beginnen vast wat waar of objectief is aan kritiek, en wat een persoonlijke perceptie of mening is. In beide gevallen is er geen reden om kritiek persoonlijk te nemen. Gewoon laten gaan. Uiteindelijk is kritiek geen universele waarheid. En als je er iets van kunt leren, als het je helpt om te verbeteren, prima – maak er dan gebruik van!

8. Begin de dag op een positieve manier: hoe je je ochtend begint, zet de toon voor de rest van de dag. Let dus goed op hoe je je ochtenden doorbrengt. Dat hoort zeker bij de gewoontes van positieve mensen.

9. Lach! lachen hoort bij de gewoontes van positieve mensen, ze lachen eigenlijk altijd. Als je lacht, toon je optimisme, een goed humeur, respect en zend je goede vibes uit. Als je glimlacht, stuur je in feite een bericht naar je hersenen dat alles in orde is. Alles wordt makkelijker wanneer je lacht.

Het is vrijwel onmogelijk om te stoppen met denken, hoezeer onze gedachten ons ook kwellen. Wat we echter wel kunnen doen, is andere gedachten kiezen. Zoals ze zeggen in de film Peaceful Warrior, “het leven is een keuze. Je kunt ervoor kiezen om een ​​slachtoffer te zijn of iets anders dat je zou willen zijn.”

“Blijf positief en gelukkig. Werk hard en geef de hoop niet op. Sta open voor kritiek en blijf leren. Omring jezelf met gelukkige, warme en oprechte mensen. ”

-Tena Desae-

Wellicht ook interessant voor jou
Het leven is goed voor degenen die weten hoe ze moeten lachen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Het leven is goed voor degenen die weten hoe ze moeten lachen

Het leven is goed wanneer mensen vol overtuiging en vrijuit kunnen lachen, zonder zorgen en tot het overal pijn doet. De lach is een ware levende k...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.