In gewone levens gebeuren buitengewone dingen

In gewone levens gebeuren buitengewone dingen

Laatste update: 25 december, 2016

In gewone levens gebeuren buitengewone dingen, dingen waar je sprakeloos van wordt en die je doen geloven dat alles wat we ervaren zin heeft. In het gewone leven is er ruimte voor succes dat een verschil maakt, zelfs als dit niet weerspiegeld wordt in een boek, een film of een tijdschrift met een opgeblazen ego op de cover.

We groeien op met de gedachte dat het buitengewone iets is dat de meeste stervelingen nooit zullen ervaren, maar dit is niet waar. Ook jij en ik hebben vast en zeker verbazingwekkende dingen gezien terwijl we ons staande hielden in die verstikkende routine van het dagelijkse leven. Toen we vanuit die stille treinwagon naar buiten keken zagen we vast nog iets anders dan alleen het landschap dat niets interessants te vertellen leek te hebben.

Het zijn de meest gewone landschappen, mensen en situaties die buitengewone gebeurtenissen mogelijk maken.

Onverwachte ontmoetingen

We denken vaak dat we gewoon maar weer begonnen zijn aan een nieuwe dag van ons bestaan, een nieuwe datum op de kalender, zonder bijzondere waarde, maar in het gewone leven zijn er toevallige ontmoetingen die alles kunnen veranderen. Zo kun je op een ochtend door een park lopen en kan er een oudere man die nog vol leven zit naast je komen lopen omdat hij een glimlach nodig heeft.

Vrouw in Veld

Een toevallige ontmoeting die kan leiden tot andere wandelingen, die op hun beurt weer kunnen leiden tot gesprekken waarin je de man vertelt hoe verwarrend jij de toekomst vindt en hij jou vertelt hoe prachtig het zou zijn om aan dit gevoel vast te houden. Toevalligheden veranderen zo in herinneringen, waardevolle levenslessen en oprecht gezelschap waar geen van jullie op gerekend had.

Of je bent in een voor jou onbekende plaats op reis en ontmoet iemand met wie je direct een band voelt door hem te vertellen wat het doel is van jouw reis. Jij gaat misschien alleen maar een vriend bezoeken, maar hij heeft misschien wel alles achtergelaten om ergens anders opnieuw te beginnen.

Wanneer het tijd is om gedag te zeggen weet je dat je hem waarschijnlijk niet nog eens zult zien, maar dat maakt het juist zo mooi. Je zult je diegene altijd herinneren en je zult je dikwijls afvragen of die man die je jaren geleden ontmoette uiteindelijk gelukkig is geworden.

Wanneer twee mensen elkaar ontmoeten in een taxi omdat ze besluiten de kosten van de rit te delen, zouden ze uiteindelijk zomaar hun hele geschiedenis met elkaar kunnen delen. Wanneer twee werelden elkaar ontmoeten, kunnen in gewone levens buitengewone dingen plaatsvinden.

Liefdesverhalen die nooit geschreven zullen worden

Liefdesverhalen die door omstandigheden tot een halt kwamen, maar waarin de protagonisten een vuur in hun hart dragen dat nooit zal doven. Ze zullen misschien wel nooit vinden waar ze naar op zoek zijn, maar terugdenken aan wat er gebeurd is zal hen altijd herinneren aan de mooiste tijd van hun leven.

In gewone levens zijn er verhalen over de liefde die nooit zullen worden opgeschreven, maar die de kracht van dit gevoel in zich dragen als geen ander.
Liefde

Verhalen over de liefde van een moeder en haar zieke dochter, die haar leven thuis doorbrengt in de hoop dat haar dochter op een dag in staat zal zijn om naar buiten te gaan. Een moeder die zich vastklampt aan een herinnering en aan de liefde en de zorg voor haar dochter. Ze zouden de moeder niet als moedig beschouwen, maar dit is ze wel. In gewone levens kunnen moeders van zoveel moed getuigen, dat dit alleen maar buitengewoon te noemen is.

Persoonlijke veranderingen die een eremedaille verdienen die nooit zal worden afgegeven

In gewone levens vinden we verhalen over verandering.

Zoals een jongeman met een gebroken kindertijd, die er ondanks alles en iedereen in slaagde om zichzelf te vinden en die nu zijn doel om de universiteit af te maken heeft verwezenlijkt. Hij zal zijn laatste cijfer met trots ontvangen en terwijl hij terugloopt naar zijn kleine appartement zal hij om zich heen kijken en zich ervan bewust zijn dat hij een uniek gevoel ervaart in dit leven. Hij zal mensen tegenkomen die boodschappen aan het doen zijn of die een wandeling maken en hij zal beseffen dat ook hij deel uitmaakt van deze gewone groep mensen die zijn leven en daarmee de wereld veranderen.

Vliegeren

Of die vrouw die, na een stormachtig huwelijk waarin ze onderdrukt werd door onverschilligheid, haar tweede schilderles verlaat, waar ze voor het eerst in vele jaren mensen heeft gevonden met wie ze over mooie dingen kan praten zonder bang te zijn dat zij haar onzin zullen verkopen. Ze voelt zich gelukkig en compleet, ook al is het maar een gewone schilderles die georganiseerd werd door de buurtvereniging, en nu lijkt het wel alsof ze een ander ritme heeft en een bijzondere gloed.

Honden en kinderen die in de natuur aan het spelen zijn, zo mooi en zo gewoon

In gewone levens bestaan verhalen vol schoonheid en gevoelens. Een van de meest algemene scènes is een kind dat met modder speelt terwijl een hond aandachtig kijkt. De hond benadert het kind, hij rolt samen met het kind in de modder, geeft hem kopjes en rent weg zodat het kind hem zal achtervolgen. Opgewonden en vol onschuld maken de twee hun verzorgers aan het lachen; zowel de moeder van het kind als het baasje van de hond.