Vijf geweldige momenten die we als vanzelfsprekend beschouwen

Vijf geweldige momenten die we als vanzelfsprekend beschouwen

Laatste update: 20 april, 2018

Elke dag gebeuren er verbazingwekkende dingen waar we ons niet altijd van bewust zijn. Dagen die we als ‘normaal’ beschouwen, zitten vol geweldige momenten die veranderen in stompzinnige routines wanneer we onze ogen voor hen sluiten.

Geluk is zo’n groot woord dat we het associëren met grote gebeurtenissen en prestaties. Omdat deze momenten niet vaak voorkomen, denken we dat geluk met grote, uitgespreide doseringen komt, en niet meer dan dat. Maar misschien kijken we er verkeerd naar. Misschien is geluk niet alleen te vinden in buitengewone gebeurtenissen, maar ook in de vele alledaagse momenten die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen.

“Karakter kan zich manifesteren in de grote momenten, maar het wordt gemaakt in de kleine.”

-Phillips Brooks-

Geweldige momenten

Elke dag is vol kleine wonderen. We lijken echter te denken dat ze het niet verdienen om geteld te worden, omdat ze zo voorspelbaar of gewoontjes zijn. Maar als je het vanuit een ander perspectief bekijkt, hebben ze de kracht om je leven te transformeren door middel van een keten van geweldige momenten. Hieronder vind je een lijst met voorbeelden die zich elke dag binnen je bereik voordoen.

Wakker worden met een nieuwe dag

We denken bijna nooit na over hoe kort het leven is. Met oog op de miljoenen en miljoenen jaren dat het universum al bestaat, is ons leven een verwaarloosbaar percentage daarvan, een kleine 60-80 jaar. Het klinkt als veel, maar dat is het echt niet. En de meeste mensen realiseren zich dat niet totdat ze niet veel tijd meer hebben.

Geweldige momenten zoals een vrouw die door de lucht zweeft

Elke dag is eigenlijk een klein wonder. Als je onder een dak wakker wordt en de dag kunt beginnen, heb je veel geluk. Er zijn zoveel mensen die dat dak niet hebben, of die niet uit bed kunnen komen. Je hebt leven, onderdak en gezondheid. Dit zijn prachtige dingen die niet vanzelfsprekend zijn.

Het eten en voeden van je lichaam

Eten is veel meer dan voedsel in je mond stoppen. Zolang iedereen zich kan herinneren, wordt voedsel geassocieerd met harmonie en vrede. Veel culturen danken hun goden voor de mogelijkheid om te eten. Het is een tijd die je moet delen met mensen die belangrijk voor je zijn.

Eten is ook een zintuiglijk genot. Het gaat om zien, aanraken, proeven, ruiken en soms zelfs horen. Hoe bescheiden een maaltijd ook is, het brengt altijd een beetje geluk met zich mee, omdat het betekent dat je in een behoefte voorziet. Samen met andere mensen aan tafel eten is een ongelooflijk plezier, een plezier dat je elke dag kunt ervaren, maar dat je misschien niet altijd zult waarderen.

Kijken naar de persoon van wie je houdt

Als de dood onze dierbaren wegneemt, realiseren we ons dat we misschien veel tijd aan hun zijde hebben doorgebracht zonder te beseffen hoe belangrijk ze werkelijk waren. We moeten ons elke dag herinneren dat we mensen hebben waar we van houden en dat de tijd die we samen hebben beperkt is.

Prins en prinses die op het punt staan elkaar te zoenen als voorbeeld van een van die geweldige momenten

Ze levend zien is een geschenk op zich, een van die prachtige momenten die we soms voorbij laten glippen. Neem een paar minuten de tijd om ze te bekijken en je bewust te zijn van alles wat je voor ze voelt. Je zult je realiseren dat je leven vol betekenis is en dat liefde een geschenk is dat het nog mooier maakt.

Je werk gebruiken om bij te dragen aan de wereld

Werken geeft je de kans om productief te zijn. Het maakt niet uit of je baan bescheiden of niet algemeen bekend is. Werken toont karakter, eer en fatsoen.

Veel van de mooiste momenten van het leven komen voor op het werk. Het opdoen van routine en het uitvoeren van je taken laat je karakter stralen en geeft zin aan je leven. Het is een plek waar je het pad dat je neemt kunt ontwerpen en herontwerpen. Daarom heeft het zoveel waarde, zowel voor jezelf als voor de maatschappij in het algemeen.

Slapen en dromen

De enige mensen die werkelijk weten wat een luxe slaap is, zijn zij die aan slapeloosheid hebben geleden. Diep slapen is echt een onbeschrijflijk plezier. Het is een vorm van zelfzorg die van onschatbare waarde is als basis voor een goede gezondheid.

Dromen vangen waarin je geweldige momenten kan beleven

Slapen en dromen brengt je emoties in balans, verjongt je lichaam en maakt je zelfs intelligenter. Het stelt je in staat om nieuwe informatie te consolideren en een idee te krijgen van wat je de dag ervoor hebt geleerd. Slapen is een van die kleine dagelijkse wonderen die we niet altijd echt waarderen.

Zoals je kunt zien, zit elke dag vol verbazingwekkende momenten. Het feit dat de meeste mensen ze negeren, betekent niet dat ze geen waarde hebben. Misschien leer je de verborgen wonderen achter die alledaagse momenten vinden, maar leer je ook meer te maken van je leven dan een routine. Deze geweldige momenten kunnen een blijvende stempel op je drukken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.