Generatie Z is niet bang om zich te identificeren als LGBT

Generatie Z is de generatie die zich het meest heeft toegewijd aan het doorbreken van taboes. Inderdaad, deze jongeren erkennen hun seksuele geaardheid zonder enige angst.
Generatie Z is niet bang om zich te identificeren als LGBT

Laatste update: 06 juni, 2022

Tegenwoordig wordt seksuele geaardheid steeds meer op een meer open manier uitgedrukt. In feite is het Generatie Z, die mensen die tussen eind jaren negentig en 2010 zijn geboren, die seksuele diversiteit het meest erkennen.

Een peiling uitgevoerd door Gallup in 2020 toonde aan dat een op de zes Amerikanen die deel uitmaken van Generation Z zichzelf herkent als LGBT. Als gevolg hiervan steeg het percentage niet-heteroseksuele volwassenen in de VS tot 5,6 procent.

Daarnaast heeft dit onderzoek, dat is uitgevoerd onder 15 duizend mensen, aangetoond dat acceptatie vaker voorkomt bij jongeren. In feite beweerde 16 procent van deze generatie LGBT te zijn. Bij millennials daalde het cijfer echter tot 9,1 procent en bij de oudere generaties amper twee procent.

Bovendien kwam een onderzoek dat dit jaar door Ipsos Mori werd uitgevoerd onder 1005 senioren uit de Verenigde Staten, Hawaï en Alaska tot vergelijkbare conclusies. In dit onderzoek werd waargenomen dat het percentage heteroseksuelen in generatie Z 52 procent is. Terwijl het bij babyboomers 84 procent bereikt.

Voeten die aangeven welke richting ze moeten uitgaan met betrekking tot genderidentiteit.

Biseksualiteit is de overheersende aandoening

Uit de Gallup-enquête bleek ook dat de categorie biseksuelen de grootste is van alle LHBT-mensen. Inderdaad, 54 procent van de personen erkende dat ze zich met die optie identificeerden.

De jongere generatie is ook degene met de meeste gevallen van biseksualiteit. Sterker nog, 72 procent van Generatie Z die zei dat ze LGBT waren, beweerde dat ze eigenlijk biseksueel waren.

Bovendien versterkt een van de laatste Ipsos-onderzoeken (Engelse link) het idee, aangezien daaruit bleek dat jongeren van Generatie Z meer biseksuele of transgenders kennen dan andere groepen.

Een persoon die trots is op hun LGBT-vlag.

Het belang van het herkennen van identiteiten zonder angst

De vrijheid om openlijk verschillende manieren van liefhebben te uiten, brengt meerdere voordelen met zich mee. Een daarvan is op het niveau van de geestelijke gezondheid, aangezien jongeren niet langer de neiging hebben om te verbergen wat ze voelen. Bovendien kunnen ze over het algemeen met hun ouders over het onderwerp praten en steun vinden.

Verder is er een groot aantal evenementen ontstaan die zich richten op het bevorderen van gelijkheid en respect. Hierdoor zijn pesten en taboes de afgelopen jaren verminderd.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Ipsos Mori. Sexual orientation and attitudes to LGBTQ+ in Britain [Internet]. Londres: Ipsos Mori; 2020 [citado 04 de agosto de 2021]
  • Barker M. Richards C. Jones R. Catton H. Plowman T. Yockney J. Morgan M. Inglaterra: The Open University; (S.F) [citado 04 de agosto de 2021]

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.