5 manieren om geluk in kleine daden te vinden

5 manieren om geluk in kleine daden te vinden

Laatste update: 25 februari, 2019

Het is mogelijk om geluk in kleine daden  te vinden. Wie zegt dat we alleen vervulling kunnen vinden in grote gebeurtenissen en prestaties in het leven? Iedere dag is waardevol en elke daad heeft zijn eigen betekenis. Hoe alledaags die daad ook mag zijn, het heeft invloed op je manier waarop je het leven ziet en ervaart.

Het vermogen om geluk te voelen in kleine daden is bijna een geschenk. We komen niet op de wereld met een gelukkig gevoel. We bouwen geluk op als we ontdekken dat het de sleutel is om ons goed te voelen over onszelf. In dit opzicht moeten we vechten om gelukkig te zijn.

Het verwachten van te veel geluk is een hindernis voor geluk.”

Bernard Le Bovier de Fontenelle

Als je maar goed genoeg kijkt, bestaat er niet zoiets als een onbeduidende actie. We denken er zo over na omdat we ervan uitgaan dat het gewoon alledaagse dingen zijn. We vinden niet dat ze een grote impact hebben op ons leven.

Als je er echter over nadenkt, heeft zelfs de manier waarop je wakker wordt op de een of andere manier invloed op je dag. Hetzelfde gebeurt met andere routinematige acties. Daarom moeten we leren om geluk te vinden in kleine daden.

5 manieren om geluk in kleine daden te vinden

1. Een geluksinventarisatie

Allereerst moet elke persoon zijn eigen geluksinventarisatie maken. Dit zou een lijst moeten zijn die al die dingen bevat die onbeduidend lijken, maar een gevoel van welzijn of plezier creëren.

Vrouw liggend in het gras

2. Organiseren, afbreken en recyclen

Hoewel het misschien vreemd lijkt, geeft het organiseren van ruimtes en persoonlijke voorwerpen ons een gevoel van welzijn. Zelfs als je dit doet met objecten die niet van je zijn, geeft het je een gevoel van innerlijke orde die erg prettig is.

Als je je ontmoedigd voelt, is er niets beter dan een beetje tijd te besteden aan het organiseren van je ruimte en bezittingen. Neem het niet te serieus en heb niet het gevoel dat je de hele wereld in één keer moet organiseren. Geniet van de dingen die je om je heen hebt en zorg voor wat je hebt.

3. De natuur en blootsvoets wandelen

Ons contact met de natuur helpt ons te herinneren dat we leven en dat we het verdienen om gelukkig te zijn. Je hoeft de stad niet te verlaten of een ingewikkeld plan op te stellen om in contact te komen met de natuur. Ga gewoon naar een park waar je je goed voelt.

Blote voeten op een houten balk

Op blote voeten op het gras lopen is een authentieke therapie. Het is een activiteit die je energie kan geven en je diep kan ontspannen. Sterker nog, blootsvoets lopen in elke ruimte is altijd iets goeds om te doen. Als je op blote voeten op het gras of het zand kunt lopen, is dat nog beter.

4. Glimlach en deel knuffels uit

We houden natuurlijk van de mensen om ons heen, zoals onze partner en onze vrienden. Maar we drukken onze liefde niet altijd volledig uit. Een van de kleine daden die ons gelukkig kunnen maken is dat we die liefde op een duidelijker manier laten zien.

Knuffel je zoon vandaag, zonder speciale reden, en vertel hem hoeveel je van hem houdt. Je kunt dit ook doen met je partner, ouders en de andere mensen die belangrijk voor je zijn. Het voelt zo goed om iemand een natuurlijke, stevige knuffel te geven. Ook moeten we niet vergeten om te glimlachen naar de mensen in ons leven en ze een klein beetjes geluk te geven.

5. Ga wandelen en haal diep adem

Vergeet nooit de enorme waarde van rust. Leer om die ruimten van ontspanning te respecteren omdat ze je lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen bepalen. Rust is iets waar je dagelijks bewust over moet nadenken en een deel van je leven moet maken.

Een goede manier om uit te rusten is door de tijd te nemen om een korte wandeling te maken. Probeer dit overdag te doen terwijl de zon nog volop te zien is. Dit is een van de meest ontspannende dingen die je kunt doen.

Deze wandelingen kunnen je bevrijden van stress en zorgen ervoor dat je je beter voelt. Het is belangrijk om frisse lucht in te ademen en niet de hele dag binnen door te brengen.

Vrouw liggend in de bloemen

Zoals we in het begin hebben gezegd, kunnen we eenvoudig geluk vinden in kleine daden. Geluk is de som van een paar aangename momenten. Je kunt een levensstijl opbouwen waarin die kleine handelingen een echte betekenis hebben. Deze kleine handelingen dragen bij aan een betere gemoedstoestand en meer vreugde.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.