Gebruik je lach om de wereld te veranderen

Gebruik je lach om de wereld te veranderen

Laatste update: 25 augustus, 2018

Een onbekende oude Griekse filosoof zei ooit eens: “Lach naar het leven en het leven zal je toelachen.” Soms is glimlachen de beste manier om een verandering in de wereld teweeg te brengen. Wanneer je je lach gebruikt, laat dit zien dat je bereid bent om flexibel en sterk te zijn in de moeilijkste situaties in het leven.

Iemand met een glimlach op zijn gezicht, die optimistisch en gelukkig is, heeft minder kans om ziek te worden en leeft langer. Emotioneel stabiele mensen die positief, hoopvol, sterk, gelukkig en vol leven en begrip zijn, genieten van een betere gezondheid.

Iemand met een oppervlakkige levensstijl lacht niet naar het leven en is ook niet intelligent. Het is zelfs zo dat optimisten problemen beter kunnen oplossen dan pessimisten die ervoor kiezen het probleem te negeren of te omzeilen. In dit geval hebben we het over een glimlach als iets dat dient als een buffer tegen veel gecompliceerde situaties.

“Gebruik je glimlach om de wereld te veranderen en laat de wereld je glimlach niet veranderen.”

-Anoniem-

Je lach getekend in het schuim van een kopje koffie

Een medicijn dat ook wel ‘lach’ genoemd wordt

Glimlachen is net als hardop lachen (waarvan de aard in wezen psychologisch is) een kenmerk dat specifiek is voor mensen. Dit gedrag heeft invloed op het hele menselijke vermogen om te handelen, zelfs op fysiologisch aspect. Daarom is het gebruik een lach een echte therapeutische praktijk die gebaseerd is op talrijke studies en klinische resultaten.

Humor en het gebruik van een glimlach zijn gunstig voor het lichaam en, nog belangrijker, voor ons psychisch welzijn. Enkele van de voordelen die we kunnen noemen zijn:

  • Het leert mensen om nederiger te zijn.
  • Het helpt anderen om meer ontspannen te reageren op overdreven individualisme.
  • Lachen helpt om de angst om belachelijk te worden gemaakt te elimineren.
  • Het helpt om het leven relatief te maken door verschillende perspectieven te overwegen die het bestaan ​​gecompliceerder maken.
  • Het maakt het makkelijker om te zoeken naar oplossingen voor alledaagse problemen.
  • Lachen bevordert je vermogen om je aan te passen aan veranderingen.
  • Het vermindert het gevoel van frustratie dat we ervaren wanneer we ons bewust worden van onze eigen beperkingen.
  • Het stelt ons in staat om ons te verdedigen tegen kritiek of aanstootgevend gedrag dat onze emotionele balans beïnvloedt.
  • Lachen helpt bij het voorkomen van conflicten, het fungeert als een kussen in negatieve situaties.

“Na elke storm lacht de zon; voor elk probleem is er een oplossing en de onbetwistbare plicht van de ziel is om goed gehumeurd te zijn.”

Meisje dat een zonnebloem voor haar oog houdt en glimlacht, want je lach kan de wereld veranderen

Het leven is als een spiegel, het resultaat wordt beter als we glimlachen

Soms is vreugde de bron van onze lach. Maar op momenten waarop we ons slecht voelen, kan een lach juist helpen om onze gemoedstoestand te verbeteren. We onderschatten vaak de kracht van kleine gebaren zoals een streling, een glimlach, een vriendelijk woord, een luisterend oor of een eerlijk compliment dat mogelijk een leven kan veranderen.

Bedenk eens hoeveel beter deze wereld zou zijn als je je lach vaker zou gebruiken. Praten is niet nodig, je hoeft het nergens mee eens te zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is glimlachen! Een lach verbreekt barrières, verlicht spanning en is de eerste stap naar het maken van een nieuwe vriend.

Lachen geeft ons een beter gevoel over onszelf, zelfs als we er geen zin in hebben. Als de zon er is voor de bloemen, dan bestaat een glimlach voor de mensheid. Probeer voor dit alles en nog veel meer daarom zo vaak mogelijk te lachen. Het is een gratis vorm van therapie.

“Humor is niet bang zijn om te denken. Het laat alleen zien dat dingen op verschillende manieren kunnen worden gezien.”

Lachen is een van de krachtigste, zo niet de enige remedie, tegen negatieve stemmingen. Waarom zou je daarom, de volgende keer dat je sip bent of het idee hebt dat alles fout gaat, niet gebruikmaken van je lach om de wereld onder ogen te zien? Het ergste dat er zou kunnen gebeuren, is dat het niets verandert aan hoe je je voelt, maar de mogelijke voordelen ervan zijn bijna ondenkbaar.

Dus, als je denkt dat je het nodig hebt, gebruik dan je lach alsof het je beste wapen is, want dat is het misschien ook wel.  Wellicht ook interessant voor jou

Geluk verspreidt zich door een glimlach
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Geluk verspreidt zich door een glimlach

Wist je dat een glimlach over de kracht beschikt om geluk en positieve gevoelens te verspreiden? Zo makkelijk kan het zijn!