Elf manieren om iemand een gelukkige verjaardag te wensen

Laten we de kaarsjes op onze taarten blijven uitblazen en verjaardagen vieren met de mensen van wie we het meest houden. Met dit in gedachten zijn hier enkele originele manieren om die speciale persoon in je leven te feliciteren.
Elf manieren om iemand een gelukkige verjaardag te wensen
Valeria Sabater

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Valeria Sabater.

Laatste update: 27 december, 2022

Heb je nieuwe manieren nodig om mensen een gelukkige verjaardag te wensen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Inderdaad, wanneer de verjaardag van een speciaal persoon nadert, zoeken we allemaal naar iets origineels om te zeggen. We willen ze verrassen.

Het is niet genoeg om het perfecte cadeau te vinden. In feite zijn de beste dingen die we ze kunnen geven onze berichten van genegenheid, bewondering en goede wensen.

Schrijver Gertrude Stein zei dat “we vanbinnen altijd dezelfde leeftijd hebben.” Daarom zijn de jaren in werkelijkheid onbelangrijk. Dit is waar omdat we op de een of andere manier allemaal op de mentale leeftijd zijn gebleven waarin we ons goed voelen. Het is die leeftijd waarop je volwassenheid combineert met de onschuld van iemand die nog niet te veel van het leven verwacht.

Je moet van je reis door het leven een gedeeld avontuur maken met degenen van wie je het meest houdt. Je wilt tenslotte doorgaan met het uitblazen van kaarsen, het vervullen van je dromen en het bijten in de heerlijke taart van het bestaan zelf.

Een verjaardagstaart

Elf manieren om iemand een gelukkige verjaardag te wensen

Vrienden, familieleden, collega’s, kinderen, nichtjes, neefjes, of de buur die je echt leuk vindt… Af en toe moet je ze een gelukkige verjaardag wensen. Je wilt echter niet per se afglijden naar de gewoonte om die eeuwenoude clichématige uitdrukkingen te gebruiken. Je wilt proberen origineel te zijn

Ook moet je niet voorbijgaan aan het feit dat die speciale persoon misschien niet zo’n goed gevoel heeft over het feit dat hij een jaar ouder is. Of misschien is hun verjaardag op een moeilijk moment gekomen en hebben ze niet zo veel zin om het te vieren.

Elke situatie is uniek en vraagt om een andere boodschap. Desalniettemin moeten je berichten altijd genegenheid, bewondering en goede wensen bevatten. Laten we een paar interessante suggesties bekijken.

1. “Het leven is een reis, geniet er kilometer voor kilometer van… Gefeliciteerd met je verjaardag!”

Kilometer voor kilometer, jaar na jaar… Het bestaan is een verbazingwekkende en wonderbaarlijke reis waarvan je je niet altijd volledig bewust bent. Inderdaad, maar al te vaak gaat de tijd heel snel voorbij en ontglippen veel dingen je.

Een verjaardag is altijd een goed moment om te heroverwegen en de dingen anders te gaan bekijken. In feite, om te begrijpen dat op de reis van het leven elke dag telt en elk moment belangrijk is.

2. “Je leven staat op het punt sneller te gaan, doe je veiligheidsgordel om en geniet van de rit naar je dromen… Gefeliciteerd!”

Waarom niet? Het is tenslotte heel goed mogelijk dat dit extra jaar in het leven van die speciale persoon die je gaat feliciteren de beste fase in hun leven zou kunnen zijn. In feite winnen dromen vaak aan kracht naarmate de tijd verstrijkt en, verbazingwekkend genoeg, komen ze vaak uit.

3. “Tel de jaren niet, laat de jaren tellen! Gefeliciteerd met je verjaardag!”

Dit is zonder twijfel het geheim van een gelukkig en bovendien zinvol leven. Laat elk moment tellen, ongeacht je leeftijd.

4. “Je wordt elk jaar beter en beter. Gefeliciteerd!”

Sommige vrienden en familieleden zijn als goede wijn. Als gevolg daarvan maakt de tijd hen, in plaats van zijn tol te eisen, aantrekkelijker, wijzer en bewonderenswaardiger. Het belangrijkste is om je eigen leven met vreugde te vullen en te genieten van het zijn met dit soort mensen.

5. “Bij jou zijn er alleen maar gelukkige momenten. Gelukkige gedachten, gelukkige dromen, gelukkige gevoelens… Gelukkige verjaardag!”

Er is ongetwijfeld iemand in je leven die je gelukkig maakt zonder dat ze het zelf beseffen. Ze zijn als kaarsen die je weg verlichten in het donker. Dit bericht is een van de beste manieren om ze te feliciteren met hun verjaardag.

6. “Sommige mensen geloven niet in helden… ze hebben jou duidelijk nog nooit ontmoet. Gefeliciteerd!”

Heb jij een held in je leven? Als dat zo is, aarzel dan niet om hen te laten weten hoeveel je hen bewondert. Dit zijn soort mensen die, zelfs zonder superkrachten te hebben, magie maken met hun persoonlijkheden.

7. “Vandaag is je verjaardag, maar aan jouw zijde is elke dag een feest!”

Je kunt niet fout gaan met deze manier om een gelukkige verjaardag te wensen, of het nu tegen een vriend, partner, familielid of collega is. We kennen tenslotte allemaal wel iemand met wie elke dag feest is.

Taart, die manieren vertegenwoordigt om gelukkige verjaardag te zeggen.

8. “Het beste moet nog komen. Blijf dromen… Gefeliciteerd met je verjaardag!”

Wat zouden verjaardagen zijn als we niet duizend-en-een hoop hadden voor de rest van ons leven? Het beste moet nog komen, laat het de jarige weten.

9. “Een mooie dag als jij… Gefeliciteerd!”

Hoeveel mooie mensen heb je in je leven? De soorten die je verdriet wegnemen en je dagen daarnaast vullen met vreugde… Ze kunnen een familielid zijn of de partner met wie je je leven opbouwt.

10. “Je bent geen eenhoorn, maar je bent de meest magische persoon die ik ooit heb ontmoet. Gefeliciteerd met je verjaardag!”

Gedurende je hele leven zul je veel eenhoorns, tovenaars, feeën en wezens uit andere werelden tegenkomen die een beetje magie in je leven brengen. Ze beseffen niet eens hoe bijzonder ze zijn. Vertel het ze dus met een van deze verjaardagswensen!

11. “Laat met vrolijkheid en gelach oude rimpels komen. Geniet van je dag!”

Deze zin van William Shakespeare is een klassieker. Verre van de persoon die je feliciteert te irriteren, zal ze ongetwijfeld aan het lachen maken. Want daar gaat het uiteindelijk om, glimlachen zolang je lichaam het toelaat en samen gelukkig zijn tot het einde der tijden… en daarna.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.