Een eerbetoon aan geweldige grootouders

Een eerbetoon aan geweldige grootouders

Laatste update: 26 september, 2017

Moderne grootouders zijn geweldig, essentieel en onvervangbaar in de levens van de jongste leden van de familie, een familie die zij met veel moeite hebben gecreëerd. Ze zijn de wijsvinger die naar de horizon wijst zodat hun nakomelingen de kleine dingen in het leven niet zullen missen. Daarom is dit artikel een eerbetoon aan deze geweldige grootouders.

Voor veel mensen is het moment dat ze een opa of oma een zeer belangrijke fase in het leven, en zijn hun kleinkinderen erg belangrijk voor hen. Het gaat hierbij om een nieuwe relatie die hun fysieke, psychologische en sociale welzijn een boost geeft. Op de een of andere manier houdt dit nieuwe leven ook een soort wedergeboorte van hun eigen leven in.

Grootouders geven hun kleinkinderen vaak een oneindige hoeveelheid langdurende geschenken: liefde, waarden, ervaringen, geheimen, vriendschap, gezelschap en alle soorten liefde en vermaak. Het is bijna alsof ze via hun kleinkinderen onsterfelijk kunnen worden omdat de dingen die ze op hen overbrengen in de wereld zullen blijven zelfs als zij er niet meer zijn.

Tekening Van Een Baby In De Handen Van Een Volwassene

Moderne grootouders

We leven in een tijd waarin de rol van grootouders gegroeid is en meer invloed heeft op de opvoeding van de nieuwste leden van de familieDe toenemende levensverwachting en de voortuitgang van de maatschappij heeft de huidige rol van de grootouders uit hun traditionele rol gehaald.

De maatschappij is veranderd. Er is niet meer één soort familie, er zijn er velen en je kunt jonge grootouders vinden die vol energie zitten, die sporten, die in het park spelen en die houden van winkelen en reizen. Nieuwe grootouders komen gerevitaliseerd het leven van hun kleinkinderen binnen, en hebben enorm veel om te geven.

Ze zijn dit eerbetoon waard omdat, hoewel de moderne wereld zo veel te bieden heeft wat kinderen fascineert, kinderen ook hun grootouders bewonderen, die oude telefoons hebben en enorme beeldbuizen waarvoor ze in slaap kunnen vallen na het eten (al knuffelend, natuurlijk). Deze geweldige grootouders zijn helden die zich hebben aangepast aan de moderne wereld zonder zelf een digital native te zijn.

Een Oma Met Haar Kleinkind Die Samen Naar de Maan Kijken

Een relatie die wederzijds gunstig is

Zowel kleinkinderen als grootouders profiteren zeer de van tijd die ze met elkaar doorbrengen. Het kind wordt betoverd door het beeld van zijn grootouders en de grootouders voelen zich evenzeer speciaal in het gezelschap van deze kleine mensjes die zoveel energie en nieuwsgierigheid hebben om de wereld om hen heen te ontdekken.

Grootouders zijn een fundamenteel onderdeel van de opvoeding van de kleintjes. Ze zijn in staat om veilige emotionele banden met ze te ontwikkelen zonder dat ze de verantwoordelijkheid hebben van een opvoeder. Ze hoeven geen regels op te stellen, ze hoeven er alleen voor te zorgen dat deze in sommige gevallen worden opgevolgd. Ze kunnen gewoon genieten van het hier en nu zonder constant na te hoeven denken over hun handelingen in het opvoedingsproces.

En voor kleinkinderen zijn grootouders hun partners in crime, bij de ontdekkingen die ze elke dag maken. Maar bovenal zijn ze diegenen die magie werkelijkheid maken. Zo bereiden grootouders bijvoorbeeld heerlijke maaltijden voor, nemen ze hun kleinkinderen mee naar nieuwe plekken, kennen ze alle dierengeluiden (zelfs diegene die niet bestaan), helen ze verwondingen en hebben ze altijd een chocolaatje of een dropje bij zich. Maar wat grootouders pas echt onweerstaanbaar maakt is dat ze genoeg quality time hebben om te delen.

Ze weten mysterieus genoeg hoe ze elke imperfectie kunnen oplossen, hun nagels kunnen knippen zonder dat het pijn doet en koken zonder dat damp ooit de pan verlaat. Ze jagen de boeman weg en elk ander mythisch dier dat het huis dreigt binnen te komen en het kind in zijn slaap wilt verstoren.

Tekening Van Een Oud Stel

Ware en onvoorwaardelijke liefde

Voor al die geweldige grootouders: Ik wil jullie vertellen dat ik jullie zie wanneer jullie voorbij lopen met jullie kleinkinderen, wanneer jullie voor ze zorgen, wanneer jullie eten maken voor de hele familie terwijl jullie ook nog een foto maken van de lachende kleintjes en deze sturen naar hun mama of papa zodat jullie er zeker van kunnen zijn dat ze gerustgesteld zijn aan het einde van de dag. Dat is zeker weten uitmuntend ‘grootouderschap’.

En als je er even bij stilstaat en nadenkt, dan zul je inzien dat er waarschijnlijk geen vorm van onvoorwaardelijke liefde bestaat die zo puur is als de liefde van een grootouder, omdat ze zo enorm gelukkig zijn. Gelukkig omdat ze de zekerheid hebben dat hun eigen kinderen nu hetzelfde voelen voor hun kleine avonturiers als wat zij ook voelden toen ze alleen nog maar ‘ouders’ waren.

Voor al die grootouders in de wereld, blijf die prachtige grootouders die jullie zijn, want de sporen die jullie achterlaten bij jullie kleinkinderen zijn onuitwisbaar. Elke dag is gevuld met essentiële herinneringen die opgeslagen liggen in het geheugen van jullie kleinkinderen en later in het leven zullen deze herinneringen een toevluchtsoord voor ze zijn wanneer ze warmte nodig hebben. Want er is niets zoals de warmte van een grootouder.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.