Drie geweldige quotes over onvoorwaardelijke liefde

Drie geweldige quotes over onvoorwaardelijke liefde

Laatste update: 23 oktober, 2019

Het geweldige aan onvoorwaardelijke liefde is dat het zo een diepe impact heeft. Het heeft de kracht om jou het gevoel te geven dat je compleet bent, zonder hier ook maar over na te denken. Wanneer je onvoorwaardelijk van iemand houdt, dan zie je diegene oprecht.

Je ziet zijn pijn zonder hem te veroordelen, en je toont hem medelijden omdat je hem door en door begrijpt. Heb je dit ooit voor iemand gevoeld? Denk je misschien dat je dit soort verbondenheid nooit met iemand zult ervaren? Iedereen heeft zo zijn eigen verhalen en inzichten met betrekking tot dit onderwerp. Vandaag willen we enkele quotes over onvoorwaardelijke liefde met je delen die je echt geweldig zult vinden.

We hopen dat deze quotes je zullen helpen om te begrijpen wat een dergelijke verbondenheid betekent als je deze nooit eerder hebt meegemaakt. En als je het wel hebt meegemaakt, dan nodigen we je uit om het hier opnieuw te beleven.

Het bestaat in elk van ons

In deze quote geeft spiritueel leraal Ram Dass een behoorlijk volledige definitie van onvoorwaardelijke liefde. Hij herinnert ons eraan dat onvoorwaardelijke liefde volledig losstaat van wat de andere persoon ons geeft. Hij laat ons ook begrijpen dat dit gevoel verder gaat dan alleen romantische relaties.

Onvoorwaardelijke Liefde

Je kunt onvoorwaardelijke liefde voelen voor je ouders en je beste vrienden. En het is er gewoon; de ander hoeft het niet te ‘verdienen’. Gedurende je leven ontmoet je mensen die er altijd zullen zijn voor hun dierbaren.

Net zoals er negatieve mensen zijn, zijn er mensen die overal waar ze komen hun liefde verspreiden. Het maakt voor deze mensen niet uit wie jij bent, ze zullen je evengoed met genegenheid behandelen. Ze stellen je op je gemak, alsof je ergens bijhoort.

Het moet ook jou omvatten

Deze schrijver en psychiater raakt hier een zeer belangrijk punt: onvoorwaardelijke liefde omvat ook jou. Ram Dass zei al dat dit gevoel een manier van zijn is, het is dan ook heel logisch dat je net zo van jezelf kunt houden als dat je van anderen houdt. Je kunt anderen niet iets geven dat je jezelf ontkent. Hoe vaak heb je jezelf op felle wijze bekritiseerd? Denk je echt dat als je je op deze manier tegen jezelf gedraagt, je beter kunt zijn voor anderen?

Onvoorwaardelijke Liefde

Deze quote is geweldig omdat het ons eraan herinnert dat we niet mogen vergeten om van onszelf te houden. Het lijkt alsof dit een van de moeilijkste dingen is die we kunnen doen als mensen, namelijk leren om te waarderen wie we zijn, onszelf te zien als uniek en waardevol.

De tijd is een geschenk

Hoe kun je deze quote over onvoorwaardelijke liefde nu niet geweldig vinden? Vironika Tugaleva is een spreker die ons eraan herinnert dat loslaten soms de beste manier is om lief te hebben. Heb je wel eens afstand genomen van iemand zodat diegene zijn eigen geluk kon vinden? Dit is een beslissing die we niet zomaar nemen, vaak kost dit ons ontzettend veel moeite. We zijn geneigd om te denken dat we de mensen van wie we houden zo lang mogelijk in onze buurt moeten houden.

Onvoorwaardelijke Liefde

Hen de ruimte geven is een goede manier om te laten zien dat je wilt dat ze gelukkig zijn. Misschien begrijpen ze dit, misschien ook niet, en misschien zul je ze nooit meer zien. Wat het geval ook is, het is altijd beter om te leven met goede herinneringen dan om te zien dat die ander zich verdrietig of incompleet voelt.

Deze quotes over onvoorwaardelijke liefde maken duidelijk dat jouw verlangens nooit een obstakel mogen vormen voor de ander, en dat je op deze manier zou moeten liefhebben. Misschien heb je dit al gedaan en realiseerde je je dit niet eens. Wat er echter werkelijk toe doet is weten dat we hier allemaal toe in staat zijn.

Soms moeten we loslaten om geluk te vinden


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.