Dingen gaan niet altijd volgens plan...en dat is maar goed ook

Dingen gaan niet altijd volgens plan in het leven. In dit artikel gaan we je uitleggen waarom dat maar goed is ook. Lees snel verder.
Dingen gaan niet altijd volgens plan...en dat is maar goed ook

Laatste update: 06 maart, 2022

Velen van ons leven in een routine waarin we constant ons leven plannen en nadenken over onze toekomst. Denk je dat je overweldigd wordt door dingen die niet gaan zoals je had gehoopt? Als we gewend zijn om te plannen en te controleren, hebben we vaak zin om het op te geven als iets niet volgens plan gaat.

“De toekomst heeft vele namen: voor de zwakken betekent het het onbereikbare. Voor de angstigen betekent het het onbekende. Voor de moedigen betekent het kansen.”

– Victor Hugo –

Als we leven en nadenken over de toekomst en verwachten dat alles wat ons overkomt “perfect” moet zijn, dan hebben we geen tijd om even stil te staan en na te denken en de mogelijke lessen te begrijpen die elke situatie of ervaring in ons dagelijks leven ons kan bieden.

Als dingen niet volgens plan gaan…

Om al deze redenen, en om je hart en geest te bevrijden, is het goed dat de dingen van tijd tot tijd niet volgens plan gaan.

Misschien is alles wat je al met uiterste precisie hebt uitgedacht of geschetst heel anders uitgepakt. Misschien stelt dat moment je in staat om het beste van jezelf te geven, iets buiten het gebruikelijke.

“We hebben ze getraind om de toekomst te zien als een beloofd land dat door helden wordt bereikt – niet als iets dat iedereen bereikt met een snelheid van zestig minuten per uur, wat hij ook doet, wie hij ook is.”

Clive Staples Lewis

Vrouw observeert vlinder

Door je te concentreren op het perfect maken van je leven, kun je niet de beste versie van jezelf naar boven halen. Misschien ben je een tijdje geleden vergeten dat het heden dat je leeft, het hier en nu, veel belangrijker en vitaler is dan de toekomst die je elke dag opbouwt.

Het kan ook gebeuren dat het verleden je beste vriend wordt, en je komt met talloze verklaringen waarom je die dingen deed en hoe je ze uitvoerde. Op momenten als deze vertel ik mezelf graag dat alles met een reden gebeurt.

Als je verschillende dingen doet, zul je andere dingen ontdekken

Het leven toont ons elke minuut, elke seconde en elke ademhaling een kostbare levensles vol wijsheid. Maar als je niet durft te breken met je routine, of beter gezegd, uit je comfortzone, laat je jezelf nooit ontdekken.

Het leven daagt ons oprecht uit door ons simpelweg in verschillende situaties te plaatsen, alsof het slechts een prisma van kostbare kristallen is, om ons uit te testen. Alles gaat nu eenmaal niet volgens plan.

Schoenen

Je enige missie is om elk gezicht te observeren, je eigen gezicht, vol kleuren en heldere glinsteringen. Elk met zijn immense talent en potentieel om elke situatie het hoofd te bieden, hoe uitdagend ook.

Met dit in gedachten, nodig ik je uit om niet te overweldigd te raken als iets niet gaat zoals je had verwacht. Misschien is het een meevaller dat het zo is gelopen, om je te laten zien dat je eerst nog wat te leren hebt.

Je kunt dit toepassen op elk facet van jouw leven en niet alleen wanneer je aan de toekomst denkt en deze plant. Onthoud dat het leven draait om het leren van elk detail.

Gestrest raken op momenten dat je acties en ervaringen niet uitpakken zoals je had gewild, zorgt er alleen maar voor dat je niet merkt dat er iets beters op komst is.

Het heden is het noodzakelijke product van het hele verleden, de noodzakelijke oorzaak van de hele toekomst.”

– Robert Green Ingersoll –

Tot slot

Aanwezig zijn in het hier en nu zal het gemakkelijker voor je maken om het gezicht van het prisma te kiezen dat je voorkeur heeft, degene die het beste past bij het moment en je maakt wie je werkelijk bent, de beste versie van jezelf.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.