De olifant die zijn trouwring verloor: een prachtig verhaal

De olifant die zijn trouwring verloor: een prachtig verhaal

Laatste update: 28 januari, 2021

Dit is een oud, prachtig verhaal waar mensen het al generaties lang over hebben. Het is een verhaal om over na te denken. Het speelt zich af in een afgelegen plaats in de jungle waar een jonge en mooie olifant leefde en zijn trouwring kwijtraakte.

Laten we bij het begin beginnen: in het begin van het verhaal was de olifant klaar om te trouwen. Hij had echter nog geen vrouwelijke olifant gevonden die zijn hart gestolen had. Op een willekeurige middag zag hij echter een kudde olifanten op een afstand staan. De olifant zag dat er een prachtig  vrouwtje tussen stond, en viel als een blok voor haar.

De twee kuddes — die van hem en haar — kwamen samen en de olifant besloot naast het vrouwtje te lopen. Ze begonnen te praten en ondervonden al snel dat ze veel in gemeen hadden. Uiteindelijk werden ze dan ook verliefd op elkaar. Een paar maanden later lieten ze aan iedereen weten besloten te hebben dat ze gingen trouwen.

De olifant en de droombruiloft

Dit prachtige verhaal vertelt ons vervolgens dat beide kuddes hiermee ontzettend blij waren. Ze hadden al heel lang geen bruiloft meer meegemaakt. Bovendien geloofden ze echt in dit stel. Een aantal van de oudere vrouwtjesolifanten was verantwoordelijk voor het pak van de echtgenoot. Dit moest prachtig zijn! Weer anderen moesten het menu voor het menu van het grootste spektakel van het jaar.

De mannetjesolifanten kregen de leiding over de grote tent waarin het net getrouwde stel hun eerste dans zouden opvoeren. Iedereen zou dit gedeelte bijwonen en het zou een onvergetelijke gebeurtenis moeten zijn. Op dat moment spatte het geluk er bij iedereen af, elke olifant verheugde zich en was klaar om er een feest van te maken.

Nog een paar daagjes en de dag van de bruiloft zou aanbreken. De olifant besloot dus een vriend — en tevens geweldige juwelier — te vragen hun trouwringen te maken. De vriend van de olifant stemde hiermee in en goot al zijn geduld in dit project. Zodoende maakte hij dus twee adembenemende ringen.

Een kudde olifanten

Een trouwring en een mooi verhaal

De olifant kreeg de dag voor de bruiloft te horen dat de ringen klaar waren. Hij was zo opgewonden dat hij direct naar zijn vriend (de juwelier) ging. Naast nieuwsgierigheid had hij ook nog grote verwachtingen. De olifant wilde dat de ringen niet minder dan perfect zouden zijn.

Het verhaal vertelt ons vervolgens dat de olifant totaal verrukt was over de ringen toen hij ze te zien kreeg. Hij feliciteerde zijn vriend voor zijn prachtige creaties. In al zijn blijdschap, schoof hij de twee ringen over zijn slurf en keerde hij terug naar huis. Het enige wat hij nog nodig had, was zijn pak voor de ceremonie. Dit viel hem in terwijl hij langs de beek liep.

De olifant was erg afgeleid en zag niet dat er een enorme steen op de weg lag. Omdat hij niet zat op te letten, struikelde hij en viel hij in de beek. Het gebeurde allemaal zo plotseling. Toen hij opstond, merkte hij direct dat hij een van de ringen kwijt was geraakt.

De olifant die zijn trouwring verloor

Gevonden voorwerpen

De olifant werd getroffen door een golf van wanhoop. Hij begon meteen te zoeken naar de ring. Hij bleef maar gaten graven in de hoop dat hij de trouwring in de grond zou vinden, maar dit leed tot niks. Zulke  kleine objecten zijn immers moeilijk te vinden. Hoe meer hij vervolgens in de beek zocht, hoe verder weg de ring leek te zijn en hoe wanhopiger de olifant werd.

Een nieuwsgierige uil zag dit allemaal gebeurde en schreeuwde: “Blijf kalm!” De olifant werd hierdoor echter alleen maar nerveuzer. Hij dacht namelijk dat de uil niet echt begreep waar hij op dit moment mee zat.

De bruiloft zou de volgende dag al plaatsvinden en de olifant zou op zo’n kort termijn echt niet nog een nieuwe trouwring kunnen krijgen. Wat zou de bruid wel niet denken? Wat zouden alle anderen denken? Dat is het enige waar de olifant zich mee bezig hield terwijl hij verder zocht naar de ring in de beek.

De wijze les van de uil

Toen schreeuwde de uil nogmaals: “Luister naar me, blijf kalm! Alles komt in orde, ik weet het zeker.” De olifant herinnerde zich dat uilen bekend stonden om hun wijsheid, dus hij besloot deze keer naar de uil te luisteren. Hij bleef een paar minuten volledig stil staan en kalmeerde zichzelf.

Al snel werd het water van de beek weer rustig, zakte het zand terug naar de bodem en boorde het zonlicht door het water heen. Het scheen recht tegen de bodem om. Toen zag de olifant de trouwring en plukte hij deze uit het water.

De jonge olifant leerde zodoende een belangrijke les. Zijn wanhoop was de oorzaak van de golven in het water, waardoor hij de ring niet kon zien liggen. Hij bedankte hierna de uil voor deze wijze les en keerde terug naar huis. Hij voelde zich dankbaar en gelukkig voor datgene dat nog zou komen. Zijn nalatenschap is dit prachtige verhaal om eens goed over na te denken. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.