De meestvoorkomende seksuele fantasieën van vrouwen

Meedoen aan een trio, een ontmoeting hebben met een bekend persoon of aan een ander denken terwijl je seks hebt met je partner zijn fantasieën die vaak voorkomen in de vrouwengroep. Ontdek wat voor fantasieën er nog meer zijn.
De meestvoorkomende seksuele fantasieën van vrouwen
Sharon Laura Capeluto

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Sharon Laura Capeluto.

Laatste update: 28 februari, 2024

Het is mogelijk om in gedachten erotische scènes te bedenken die niet onderdoen voor de meest hartstochtelijke scènes in de bioscoop, omdat je met je verbeelding verre gebieden kunt verkennen . En hoewel het niet mogelijk is om te generaliseren naar geslacht, is het gebruikelijk dat vrouwen meer uitgebreide elementen opnemen in hun seksuele fantasieën in vergelijking met mannen.

In deze lezing nodigen we je uit om meer te leren over de 25 ideeën met pikante inhoud die het vaakst herhaald worden door vrouwen.

Wat zijn seksuele fantasieën en wat zijn de voordelen?

Een seksuele fantasie is de voorstelling of mentale beelden die erotische situaties, mensen en/of sensaties met zich meebrengen. Er is geen vast scenario, want ze verschillen van persoon tot persoon.

Zolang het niet obsessief en overdreven wordt, is fantaseren gezond. Op individueel en koppelniveau kan het de vrije loop laten van je fantasie op seksueel gebied grote voordelen hebben, waaronder de volgende:

  • Stimulatie en opwinding verrijken.
  • Het verkennen van seksuele verlangens en voorkeuren.
  • Het verminderen van opgebouwde stress en spanning.
  • Versterken van emotionele verbinding en intimiteit in de relatie.
  • Aanmoedigen van avontuur en creativiteit in het koppel, waardoor seksuele verveling wordt vermeden.

Het is belangrijk op te merken dat fantasieën zich niet altijd vertalen in echte actie en ook niet noodzakelijkerwijs een afspiegeling zijn van echt verlangen.

Soms vindt iemand het leuk om zich een bepaald scenario voor te stellen zonder de intentie om het werkelijkheid te laten worden. Het is een veilige en creatieve ruimte van de geest.

Wat zijn de meestvoorkomende seksuele fantasieën van vrouwen?

De meestvoorkomende seksuele fantasieën van vrouwen

Elke vrouw is uniek in de manier waarop ze haar seksualiteit beleeft. We kunnen echter niet ontkennen dat er een aantal fantasieën zijn die veel vrouwen delen in hun intieme fantasieën. Klinkt een van deze je bekend in de oren of vallen ze je op?

1. Dominantie- en onderdanigheidsspelletjes

Sommige vrouwen houden ervan om de baas te zijn en anderen om gedomineerd te worden. Deze scènes kunnen gaan over machtsspel, onderwerping of controle in erotische situaties. BDSM-praktijken (bondage/discipline, dominantie/onderwerping en sadisme/masochisme) maken deel uit van dergelijke ervaringen.

Interessant genoeg heeft een onderzoek aangetoond dat consensuele BDSM-praktijken psychologische stress verminderen (Engelse link) en seksuele opwinding verhogen.

2. Romantiek met erotiek

Een andere veel voorkomende seksuele fantasie voor vrouwen is het idee van ontmoetingen waarbij emotionele verbondenheid verweven is met de vurige vonk van verlangen . Voor velen is de mogelijkheid om hun eigen filmmoment te beleven, met hartstochtelijke zoenen en strelingen die alle zintuigen prikkelen, onweerstaanbaar.

3. Casual one-night stands

Nieuwigheid is ook een verleidelijk idee. Occasionele seks, zonder verplichtingen of langetermijnverwachtingen, is heel aantrekkelijk. Een vluchtige ontmoeting met iemand die je passeert in de metro, of de verleidelijke blik van de barista waar je een koffie hebt gekocht, kan het verlangen opwekken om het onbekende te verkennen.

4. Een triootje

De illusie om deel te nemen aan een triootje is heel gewoon bij zowel de mannelijke als de vrouwelijke bevolking. Voor veel vrouwen is de gedachte aan het delen van intimiteit met twee mensen tegelijk intrigerend. Deze fantasie richt zich op de mogelijkheid om tegelijkertijd genot te geven en te ontvangen in verschillende delen van het lichaam.

5. Seks met een andere vrouw, terwijl je heteroseksueel bent

Seksualiteit is divers en de geest verkent zijn grenzen. Fantaseren over ervaringen met een andere persoon van hetzelfde geslacht, zelfs als je heteroseksueel bent, komt vaker voor dan je zou denken.

In sommige gevallen komt het door de perceptie dat een andere vrouw een intuïtiever begrip heeft van intieme ritmes, hoe te stimuleren en hoe aangeraakt te worden. Men gelooft dat door het delen van vergelijkbare ervaringen en anatomieën, de ene vrouw een unieke gevoeligheid zou hebben voor het bevredigen van de verlangens van de andere.

6. Kijken of bekeken worden

Voyeurisme en exhibitionisme komen om de hoek kijken, waarbij de opwinding ontstaat om getuige te zijn van passie of om zelf het middelpunt van verlangen te zijn.

Voor sommige dames wekt het zien van andere mensen in seksuele situaties een brandende nieuwsgierigheid op. Het fantaseren over bekeken worden kan daarnaast een gevoel van empowerment en opwinding opwekken.

7. Aan iemand anders denken terwijl je seks hebt met je partner

Soms zoekt de geest naar afwisseling en extra stimulatie, tot op het punt dat het verlangen naar de partner wordt samengevoegd met suggestieve gedachten over iemand anders. Deze fantasie, die bekend staat als alorgasmie, kan een strategie zijn om eentonigheid in de seksuele routine tegen te gaan, hoewel de impact ervan verschilt tussen stellen.

Terwijl sommigen vinden dat dit idee de emotionele verbinding en intimiteit versterkt, vinden anderen dat het wantrouwen, conflicten of schuldgevoelens opwekt.

Seksuele fantasieën waarbij mensen buiten het stel betrokken zijn, zijn veel voorkomende uitingen van de geest en wijzen niet altijd op ontevredenheid in de relatie.

8. Relatie met een beroemd persoon (echt of fictief)

Een van de meest herhaalde seksuele fantasieën onder vrouwen is intimiteit met een beroemdheid. Zangers, acteurs en actrices, die gezichten die verleiden op het scherm, worden vaak de hoofdpersonen van gewaagde fantasieën. Heb je ooit gefantaseerd over Ryan Gosling of Chris Hemsworth die Thor speelt in een intieme setting?

9. Seks op ongewone plaatsen

De spanning van het verbodene en de mogelijkheid om ontdekt te worden maken het spannend om te fantaseren over seks in bijvoorbeeld bioscopen, badkamers of vliegtuigen . Het idee om erotische momenten te beleven op onconventionele plaatsen voegt een vleugje adrenaline toe, waardoor elke ruimte een potentieel podium voor verleiding wordt.

10. Probeer seksspeeltjes

Van vibrators tot Chinese ballen tot veren handboeien, de verscheidenheid aan seksspeeltjes is groot. Zowel voor vrouwen die ze in het echte leven nog niet hebben durven gebruiken, als voor vrouwen die er al wel mee geëxperimenteerd hebben, is het verkennen met deze elementen een veelvoorkomende fantasie voor hen.

11. Intimiteit in de buitenlucht

De verbondenheid met de natuur en het gevoel van vrijheid brengen sommige vrouwen tot fantasieën over seks in de buitenlucht. Een verlaten strand, een stil bos of een sterrenhemel kan een ideale omgeving zijn om intimiteit in gedachten op een meer gepassioneerde en spontane manier te verkennen.

12. Seksuele relaties met een naaste

Hoewel deze seksuele gedachte gepaard kan gaan met gemengde emoties, is de aantrekkingskracht om de grens te overschrijden met een naaste, zoals een vriendin, collega of leraar, voor sommige vrouwen intens. Het is gebruikelijk om te fantaseren over erotische ontmoetingen met mensen die deel uitmaken van het dagelijks leven, zelfs als ze zich niet vertalen in echte daden.

13. Wederzijdse masturbatie

De vrouwelijke verbeelding geeft soms aanleiding tot fantasieën waarbij zij en haar seksuele partner zich richten op hun eigen masturbatie, terwijl ze de opwinding delen door middel van observatie. Een andere variant is dat beiden elkaar tegelijkertijd stimuleren.

14. Ontmoetingen in verschillende delen van het huis

Uitgaan van intieme ontmoetingen in verschillende hoeken van het huis is een spannende manier om te ontsnappen aan de eentonigheid van het bed. Plekken als de keuken, de woonkamer of zelfs de badkamer bieden innovatieve manieren om contact te maken.

Natuurlijk, als je deze fantasie werkelijkheid wilt laten worden, zorg er dan voor dat er niemand anders in de buurt is om het maximale uit de ervaring te halen.

15. Gewaagde orale seks

Het idee om fellatio of cunnilingus naar een gewaagder niveau te tillen windt sommige vrouwen op. Misschien spoort hun geest hen aan om verder te gaan dan de conventionele technieken en zich op gewaagder en creatiever terrein te begeven. Dit voorspel speelt niet alleen een prominente rol in het echte leven, maar vaak ook in de fantasie.

16. Neem voedsel op in de seksuele ervaring

Voedsel opnemen in de seksuele activiteit kan een unieke zintuiglijke dimensie toevoegen. Dat komt doordat het in contact komt met het lichaam en de huid van de seksuele partner . Daarom denken sommige dames aan de opwinding van het spelen met sappige aardbeien, gesmolten chocolade, slagroom of honing tijdens hun intieme ontmoetingen.

17. Seksuele interacties in ruil voor geld

Deze erotische fantasie houdt in dat je het rijk van verleiding en intimiteit betreedt in een meer transgressieve context. In dit geval is het aantrekkelijk om je onder te dompelen in de complexiteit van rollen, macht en taboes. Dit is een idee dat meestal in het rijk van de verbeelding blijft. Maar, zoals we al hebben gezegd, er zijn geen verboden grenzen in de geest.

18. Verrast worden door een spontane ontmoeting

Het idee om thuis te komen en te ontdekken dat je partner op je wacht zonder kleren en met de duidelijke intentie om toe te geven aan de passie, is een scène die veel vrouwen onweerstaanbaar vinden in hun seksuele fantasieën.

19. Ontdekt worden midden in de daad

Een andere van de meestvoorkomende seksuele fantasieën van vrouwen is gekoppeld aan een intieme ontmoeting wanneer de mogelijkheid bestaat dat iemand de kamer binnenkomt midden in de daad. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens een sociale bijeenkomst thuis met bezoek of op een groot feest. Zo’n situatie wekt een gevoel van morbiditeit, adrenaline en uitdaging op.

20. Geblinddoekte seks

Als het zicht is uitgeschakeld, worden de rest van de zintuigen versterkt. Het idee om jezelf onder te dompelen in dit spel van vertrouwen en plezier, waarbij je jezelf laat gaan zonder te weten wat er komt, is opwindend.

21. Spelen met je partner onder fictieve identiteiten

Jij en je partner nemen valse identiteiten aan voor een geheime ontmoeting, met vermommingen, verzonnen namen en een mysterieuze sfeer. Dit is een denkbeeldig avontuur dat ondeugendheid in intimiteit integreert.

22. Nieuwe seksuele posities

De nieuwsgierigheid om verschillende posities te verkennen om de routine af te wisselen en nieuwe vormen van genot te ontdekken is een fantasie die veel vrouwen delen. Experimenteren met nieuwe sexy standjes heeft de neiging om intimiteit nieuw leven in te blazen en verbinding naar diepere niveaus te brengen.

23. Seks op de werkplek

Stel dat je na of tijdens de werkdag de liefde bedrijft op, of dat nu op kantoor, in het magazijn of in de muziekstudio is, dat lijkt voor hen heel verleidelijk.

Van het heimelijk aanraken van handen in de vergaderruimte tot hartstochtelijk gefluister in een discreet hoekje, de gedachte aan het verkennen van intimiteit op de werkplek wekt intense emoties van verlangen en geheimzinnigheid op.

24. Neem jezelf op of gebruik spiegels tijdens de daad

Het strategisch plaatsen van spiegels om visueel te genieten van de seksuele ervaring is stimulerend. Daarom fantaseren veel vrouwen hierover en soms ook over video- en geluidsopnamen, om het moment later opnieuw te beleven en zichzelf in volle opwinding te zien.

25. Sensuele lingerie dragen

De keuze van provocerende en sensuele intieme kleding kan deel uitmaken van elke seksuele fantasie. Dit verhoogt niet alleen het gevoel van eigenwaarde, maar creëert ook een zeer suggestieve erotische sfeer. Bovendien stellen sommige vrouwen zich scènes voor waarin hun partners hun ondergoed seksueel uittrekken of zelfs scheuren in het midden van de passie.

Zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen?

Twee mensen hebben seks

Aan de ene kant zorgt de frequentie van seksuele fantasieën van vrouwen voor tegenstrijdige meningen. Terwijl sommigen beweren dat mannen vaker fantaseren, geloven anderen dat de verschillen niet zo opvallend zijn, maar dat vrouwen er minder aan toegeven.

Als het op de inhoud aankomt, verschillen experts ook van mening. Sommige seksuologen suggereren dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn tussen de seksuele fantasieën van mannen en vrouwen.

Anderen beweren dat mannelijke fantasieën eerder grafisch en fysiek gericht zijn en dat vrouwen eerder emotionele of contextuele elementen toevoegen . Voor vrouwen zijn details over plaats en volgorde uitgebreider en meer gekoppeld aan romantiek en verleiding.

Het is interessant om op te merken dat deze verschillen geconditioneerd kunnen zijn door cultureel ingebakken genderstereotypen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen, ongeacht geslacht en seksuele geaardheid, zijn eigen fantasieën heeft.

Er is geen vaste standaard en de uitdrukking van elke fantasie is net zo individueel als elk mens.

Fantaseren is onderdeel van gezonde seksualiteit

Fantasieën zijn een natuurlijk en gezond onderdeel van het seksleven van veel mensen. Ze worden zelfs beschouwd als een uitstekende vorm van zelfonderzoek en zelfkennis, en als een stimulans voor intimiteit.

Ze worden ook gezien als een manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Je hoeft je er dus niet voor te schamen. Zolang ze je dagelijks leven niet negatief beïnvloeden, moet je er niet voor terugdeinzen om ze te ervaren.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Ambler, J. K., Lee, E. M., Klement, K. R., et al. (2017). Consensual BDSM facilitates role-specific altered states of consciousness: A preliminary study. Psychology of Consciousness: Theory, Research, and Practice4(1), 75-91. https://psycnet.apa.org/record/2016-45384-001
  • Montas, R. E. A. (2020). Fantasías sexuales femeninas: tipología, actitudes y contenidos (tesis doctoral, Universidad de Almería). Dialnet.  https://dialnet.unirioja.es/servlet/tesis?codigo=265568
  • Moyano, N., & Sierra, J. C. (2014). Fantasías y pensamientos sexuales: Revisión conceptual y relación con la salud sexual. Revista Puertorriqueña de Psicología25(2), 376-393. https://www.redalyc.org/pdf/2332/233245622014.pdf
  • Nimbi, F. M., Galizia, R., Limoncin, E., Levy, T., Jannini, E. A., Simonelli, C., & Tambelli, R. (2023). Sexual Desire and Erotic Fantasies Questionnaire: The Development and Validation of the Erotic Fantasy Use Scale (SDEF2) on Experience, Attitudes, and Sharing Issues. Healthcare11(8), 1159. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10048620/

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.