De magie van de muziek

De magie van de muziek

Laatste update: 08 oktober, 2016

Er zijn momenten in het leven waarop muziek ons meer voedt dan eten. De teksten kunnen ons pijn doen, onze ziel pijn doen of ons vervullen. Het luisteren naar muziek kan als het ineen smelten van je lichaam en je geest zijn. Het kan je zintuigen verwennen, het kan verkennen, aanraken en je strelen met dezelfde drang als die van twee ongebreidelde geliefden.

Muziek is bij ons als onze woorden verdwijnen. Als het erop lijkt dat we vreugde of verdriet niet uit kunnen leggen, wanneer onze emoties ons blokkeren en wanneer we iets te vieren hebben. Het laat ons niet in de steek in de storm of in de rust. Het helpt ons onze emotionele wonden te genezen, te groeien en ons binnenste te reinigen. Zoals Oscar Wilde zei, is het de kunst die het dichtst bij tranen en herinneringen is.

Muziek stemt zich binnen een paar seconden af op ons humeur

Muziek helpt ons alleen te zijn met onze gedachten. Het neemt ons mee naar een magische wereld, naar een plek waar alles meer draaglijk wordt. Een plek waar we kunnen huilen tot we opdrogen of lachen tot het pijn doet.

Muziek is voor de ziel wat de sportschool is voor het lichaam. Het is de snelle manier om onszelf af te stemmen met ons binnenste. Het lijkt ons in staat stellen om te bestaan, om onze zintuigen te prikkelen en oneindig te zijn.

Wanneer we een probleem hebben, als we geblokkeerd worden of als alles ons van ons stuk brengt, komt de melodie van een lied op en wordt het onze favoriet voor een tijdje. Op een bepaalde manier wordt het, wanneer het opkomt, een zegel van identiteit, onze krijgsschreeuw. Het wordt onze aansluit- en loskoppelknop.

Tuba

Als er muziek in je ziel zit, zal dat overal ter wereld gehoord worden

Het maakt niet uit hoeveel jaren voorbij gaan, wanneer goede muziek je hart raakt, gaat het nooit weg. Muziek is onze beste tijdmachine. Een kostbare bevlieging die ons hart zoet maakt en het bedwelmt, waardoor we onze adem inhouden.

Ik geloof in de muziek als een plaats waar we allemaal onszelf kunnen vinden. Het helpt ons tijdens onze slechtere momenten en heeft de mogelijkheid om de beste momenten van onze levens te vullen met kleur.

We kunnen een woord, een gezicht of een datum vergeten, maar we kunnen nooit een melodie en haar moment vergeten. Omdat het ons mee heeft genomen naar een wereld van sensaties om te ontdekken, wat een deel van ons heeft kunnen bevrijden waar we nog niet van wisten.

Piano

Wie heeft er nooit gedacht: “Dit liedje is voor mij gemaakt”?

We hebben allemaal wel eens gevoeld dat muziek van ons was, alsof iemand in ons lichaam was gekropen en onze ziel in noten had omgezet.

Er zijn melodieën die ervoor zorgen dat onze emoties teruggaan naar hun zuiverste staat. En onze gevoelens en realiteit worden liedjes. Als iemand ons zou vragen van welk liedje we voelen dat het over ons ging, dan zouden we het erg moeilijk vinden om er maar één te kiezen.

Door middel van muziek kunnen we terug worden gebracht naar onze herinneringen. Onze zintuigen kunnen worden opgeblazen. Iemand heeft eens gezegd dat zonder muziek, het leven een vergissing en een eeuwig verdriet zou zijn in een wereld vol onbegrepen mensen.

Ze zeggen dat muziek de meest directe vorm van kunst is: het komt binnen via de oren en gaat rechtstreeks door naar ons hart. Want liefde en muziek kunnen elkaar niet zien, maar ze voelen en genieten van elkaar zoals niets anders dat kan.

Vul je leven met muziek, pak het landschap in met melodieën en geniet van het plezier van het voelen van de bonzende ritmes die je binnenvallen. Want wat je voelt dankzij de muziek is niet alleen de magie van het leven, maar ook de vrijheid die je omringt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.