Mijn lichaam hoort niet in een tijdschrift, maar dat definieert mij niet

Mijn lichaam hoort niet in een tijdschrift, maar dat definieert mij niet

Laatste update: 23 september, 2016

Mijn lichaam heeft nog nooit een operatiemes ontmoet. Mijn lengte en mijn gewicht definiëren me niet. Mijn leven draait niet om de hoeveelheid calorieën die ik verbruik. Ik ben niet afhankelijk van mijn BMI om gelukkig te zijn. Ik heb een enorme capaciteit om de mensen om wie ik geef lief te hebben en te knuffelen.

Nee, mijn lichaam hoort niet thuis in een tijdschrift. En ik ook niet. Maar de mensen in tijdschriften bestaan niet. Het merendeel van de rondingen die we zien zijn het resultaat van fotobewerkingen en mijn persoonlijkheid is niet afhankelijk van wat andere mensen van me denken.

Mijn armen en benen zijn niet volledig gedefinieerd, mijn borsten zijn niet zo groot als anderen wel zouden willen, rimpels zijn begonnen op mijn gezicht te verschijnen en mijn nagels zijn niet altijd verzorgd. Maar dit lichaam is van mij, een lichaam waar striae zijn begonnen te verschijnen zonder dat ik erom huiver, waar mijn gewicht niet mijn persoonlijke groei stopt, waar ik niet in woon als een slaaf van een tekort of overschot aan rondingen.

Lichaamsvormen

Ik houd van voor mezelf zorgen, maar ik kan ook pizza of taart eten zonder enige vorm van spijt. Dat is precies wat me in staat stelt om mijn spiegelbeeld niet te haten en me trots te voelen op elke centimeter van mijn huid. Ik beschouw mezelf als perfect onvolmaakt, een product van mijn ervaringen en mijn welzijn.

Er is leven buiten de spiegel

Je welzijn komt in gevaar wanneer je wegvlucht van het naar jezelf zoeken, het jezelf verkennen en het herkennen van jezelf in je eigen lichaam. Je bent niet wat een anticellulitecrème van je maakt; jij bent jij, je hebt lief en je leert alle plekjes van je lichaam kennen.

We zorgen niet voor onszelf als we, elke keer wanneer we in de spiegel kijken, op onszelf schelden vanwege het vet op onze dijen, onze cellulite of onze rimpels. We moeten een veilig intern plekje voor ons lichaam creëren, in plaats van het te straffen en te vernederen.

We zijn veel meer dan we denken dat we zijn. Ons binnenste bevat veel meer dan ons intellect kan begrijpen.

Vlinder

Je bent geboren om echt te zijn, niet zodat andere mensen je kunnen vertellen dat je perfect moet zijn

Er is geen vrouw intelligenter dan een vrouw die weet hoe je respect moet krijgen. Er is geen vrouw mooier dan een vrouw die een groot hart heeft. Er is geen vrouw sterker dan een vrouw die in zichzelf gelooft. Er is geen vrouw meer bewonderenswaardig dan een vrouw die waardigheid heeft. Er is geen vrouw eleganter dan een vrouw die een dame is. Er is geen vrouw gezonder dan een vrouw die zichzelf echt kent. Er is geen vrouw gelukkiger dan een vrouw die weet dat ze waarde heeft.

Het is niet aan de rest van de wereld om te oordelen over de schoonheid van onze rondingen. Schoonheid is niet afhankelijk van het gewicht, het perfecte figuur of het perfecte haar. Er is niets vrouwelijker dan een grote glimlach dat een sterk en blij gezicht tekent. Zonder lippenstift of rouge, want een natuurlijke vrouw is vaak veel mooier.

Misschien kunnen we onze huid niet vragen om de elasticiteit van onze jeugd of zelfs onze veertigjarige leeftijd te houden, maar wat we wel kunnen bereiken is een goede glimlach wanneer we in de spiegel kijken of wanneer we in onze jeans passen.

Kleed je elke dag uit alsof je onvolmaakte lichaam een gedicht is. Sluit er vrede mee en zet de persoonlijke oorlog tussen jou en je maat en gewicht opzij. Want je waarde, je plezier en je welzijn zijn afhankelijk van jou. Om het zo te zeggen, kan alleen jij jezelf mooi laten voelen, zowel vanbinnen als van buiten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.