5 redenen waarom je de liefde van jouw leven niet vindt

5 redenen waarom je de liefde van jouw leven niet vindt

Laatste update: 03 december, 2018

Het idee dat er iemand bestaat die de “liefde van jouw leven” is, is heel populair. Dit lijkt enigszins op het idee van “jouw betere helft.” Het houdt impliciet het denkbeeld in dat er een grote liefde bestaat die voor ons voorbestemd is.

Dit idee betekent dan ook dat we de plicht hebben om op zoek te gaan naar die liefde tot we het vinden. Het enige wat je moet doen als je die liefde in je leven nog niet gevonden hebt, is blijven zoeken.

Er is niets verkeerd met een prachtige liefde. Het kan eigenlijk heel verrijkend zijn. Het probleem is wanneer je zeker bent dat je de liefde van jouw leven ooit zal vinden. Je denkt ook dat het voor eeuwig zal duren. Als de relatie met iemand dan niet eeuwig duurt, dan betekent het dat het niet voorbestemd was.

Het probleem met deze denkwijze is dat bepaalde mensen hun leven volgens een verkeerde opvatting leiden. Dit is de reden waarom het noodzakelijk is dat we enkele dingen ophelderen. We zullen dit doen door vijf redenen te bekijken waarom je er niet in geslaagd bent de liefde van jouw leven te vinden.

De liefde van jouw leven bestaat niet

De eerste reden waarom je de liefde van jouw leven niet vindt, is dat deze persoon niet echt bestaat. Niemand is voorbestemd om een bijzondere plaats in je hart in te nemen. Eigenlijk kan je in een romantische relatie met vele mensen gelukkig zijn.

De liefde van jouw leven bestaat niet

Het maakt niet uit hoe fantastisch een relatie is. Alle relaties zullen waarschijnlijk eindigen. Dit hangt niet af van het lot of van vreemde krachten. Het is gewoon een gevolg van meerdere factoren. De meest voorkomende factor is dat mensen gefrustreerde verwachtingen hebben.

Narcisme houdt je tegen om de verschillen te aanvaarden

Vele mensen geloven dat hun ideale partner een soort spiegel is. Ze gaan dus op zoek naar iemand die net als zij is. Het is inderdaad belangrijk voor een koppel dat ze dingen gemeenschappelijk hebben en dat ze met elkaar te verzoenen zijn. Dat neemt echter niet weg dat er tussen de partners grote verschillen kunnen zijn.

Als je de liefde van jouw leven niet vindt, dan heb je waarschijnlijk een idee van de liefde dat veel te persoonlijk is. Je denkt misschien dat liefde gelijk is aan iemand die aan al jouw behoeften voldoet en je verlangens vervult.

Wat is jouw rol dan? Ben jij in staat om aan de behoeften van iemand anders te beantwoorden en al hun wensen in te willigen? Zie je alleen jouw kant van het verhaal in plaats van ook rekening te houden met de andere partij?

Tienerfantasieën

Vele mensen geloven nog steeds dat er iemand moet verschijnen en dat die persoon hen automatisch vlinders in de buik zal laten voelen. Hij of zij moet hun hart sneller laten slaan en hun handen laten zweten. Ze zoeken dus een persoon die hen het gevoel geeft dat ze in het paradijs zijn gewoon dor bij hen te zijn. Voor minder gaan ze niet.

Tienerfantasieën

Deze fantasieën zijn heel typisch voor de adolescentie. Het is niet alleen de liefde. Het feit dat we jong zijn, zorgt ervoor dat we in die periode van ons leven genegenheid op die manier ervaren.

Onze jeugd komt echter niet terug. De liefde zal ook nooit meer zo sprankelend zijn als het toen was. Anderzijds kan de liefde veel beter, realistischer en duurzamer zijn.

Je hebt het vermogen om je te binden niet ontwikkelt

Eén van de meest voorkomende redenen waarom mensen de “liefde van hun leven” niet kunnen vinden, is dat ze het moeilijk hebben om zich te binden. Alle vormen van verbintenis zijn niet gemakkelijk. Ze houden immers een reeks verliezen en overgave in.

Het laat ons ook beseffen dat de werkelijkheid onvolledig en onvolmaakt is. Eigenlijk verloochenen we onze romantische fantasieën wanneer we ons met iemand verbinden. Dat komt omdat deze daad rationeel is.

Soms willen we niet aanvaarden dat de werkelijkheid gewone kanten heeft. Een verbintenis is niet te verzoenen met idealisme maar met realisme. Niet iedereen bezit het vermogen om zich te verbinden met een ander menselijk wensen. Het is ook belangrijk te vermelden dat geen enkele liefde zonder verbintenis zal overleven.

Je bent geobsedeerd door succes

We zijn momenteel enorm geobsedeerd door succes, vooral in het werkmilieu. Mensen willen naar de top klimmen en meer geld, meer luxe en meer prestige hebben. De enige manier om dit alles te krijgen is door zich te binden aan hun werk en aan de doelen die ze zich gesteld hebben.

In dit opzicht kan liefde heel moeilijk in jouw leven tot bloei komen als jij je alleen maar op succes concentreert. Voor bepaalde mensen is de liefde uiteindelijk een bedrijf dat winst moet opleveren.

Nu is het wellicht het juiste moment om één van de grootste geheimen van ware liefde te onthullen. We worden verliefd op de kwetsbaarheid en de behoeften van de andere persoon in plaats van hun succes.

Een obsessie met succes

Ben jij verdrietig omdat je de liefde van jouw leven niet kan vinden? Dan moet je misschien inzien dat er niets te vinden is. Het gaat niet over het vinden van de perfecte relatie maar over het opbouwen van die relatie.

Het heeft niets te maken met geliefd worden maar met houden van. Dat is hoe eenvoudig de formule voor een gelukkige relatie echt is. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.