De liefde is de magie van het leven

Liefde is een vuur dat intense verhalen vormt. In dit artikel vertel ik je het mijne.
De liefde is de magie van het leven

Laatste update: 06 juni, 2023

Verliefd worden beneemt je de adem. Het is nog beter als het wederzijds is, en het in stand houden van een relatie na verloop van tijd is magisch. In feite is gezonde liefde in een relatie een onuitputtelijke bron van inspiratie en bewondering voor beide partners. Als je een relatie hebt, worden je huid en geest geëlektrificeerd en gevuld met een levendige energie die elk woord, elke gedachte en elke emotie energie geeft.

Echte liefde is niet tijdelijk. Het is een proces dat nooit eindigt. Het creëert verhalen, herinneringen, gevoelens en percepties die met elkaar verweven zijn, en mede gecreëerd worden. Deze geven aanleiding tot een levendige, magische, wilde en intieme vorm van liefde.

Een oplichtend hart
Ik vind jou leuk en ik denk dat jij mij leuk vindt. Dus neem ik een gok en vertel het je. Het is een weddenschap die we allebei winnen. Ik hou van jou en jij van mij. Het is pure magie.

Het eerste contact

Het begon allemaal met een dating app. Ik had net een fase in mijn leven afgesloten die niet liep zoals ik had gepland. Dus besloot ik het op de lange baan te schuiven en een nieuwe reis te beginnen, zowel op werk- als op academisch gebied. Maar hoe zit het persoonlijk?

Ik heb altijd van de metafoor van het stoplicht gehouden. Als ik me comfortabel voelde zonder partner, zei ik dat mijn stoplicht rood was. En, die kleur bleef ik lange tijd. Ik wilde echter een verandering en dat mijn licht op groen zou springen.

Maar, dit was een vergissing. Een grote vergissing. We kunnen onszelf immers niet dwingen om ons mentaal met anderen te verbinden en relaties aan te gaan. In werkelijkheid ontbreekt het ons aan dit vermogen en het is maar goed ook. Want, als we volledig op iedereen zouden zijn afgestemd, zouden we ophouden mens te zijn.

Ik koos ervoor een dating app te gebruiken. En, ik had veel afspraakjes. In feite werden de vrijdagen Meet Fridays. Ik ontmoette veel mensen via de app en sommigen van hen zijn vrienden gebleven. Nieuwe mensen ontmoeten is geweldig.

Het opent nieuwe horizonten. En het was via de dating app dat ik mijn partner ontmoette. Maar toen we voor het eerst online contact maakten, wilde hij niet eens afspreken.

“Ik ken je” gegraveerd op het netvlies

Toen hij weigerde me te ontmoeten, zei ik hem dat ik gewoon nieuwe mensen wilde ontmoeten. Ik verwachtte niet per se liefde te vinden. Toen zei hij ja. Het voelde alsof ik op eierschalen liep. Ik moest zo voorzichtig zijn om hem niet te hard te pushen of hem te overweldigen. Maar, ik was echt nieuwsgierig om meer over hem te weten te komen. Hij leek me zo interessant.

Ik heb hem vaak ontmoet. We brachten de zondagen door met een paar drankjes en praatten over hoe onze respectievelijke weken waren geweest. Tegelijkertijd ontmoette ik ook meer mensen. Sommigen werden zelfs meer dan vrienden. Maar, terwijl zij kwamen en gingen, bleef hij een constante in mijn leven. We brachten elke dag steeds meer tijd door met praten op WhatsApp (Spaanse link).

Ik voelde me echt op mijn gemak, verzorgd en veilig op onze zondagse bijeenkomsten. Hij begon ook te laten doorschemeren dat hij me meer zou willen zien. Toen nodigde hij me op een dag uit om met hem een ochtendwandeling te maken door het bos net buiten de stad.

Maar, ik kon niet meer tegen de zekerheid dat ik smoorverliefd op hem was zonder dat hij het wist. Dus zei ik hem: “Ik vind je echt leuk.” Hij antwoordde: “Ik weet het, ik voel hetzelfde.” Ik was sprakeloos. Het was het laatste antwoord dat ik verwachtte. Maar, het was zijn onmiddellijke antwoord. En deze boodschap verbond ons innig, “geest tot geest,” als het ware.

Aan zee bij zonsondergang
Het was het begin van een prachtige reis.

Ik zie je: mijn levenspartner

Herinner je je de beroemde zin “Ik zie je” uit de film AVATAR? Het beschrijft het feit dat je de ander diep kent, dat je je verbindt op buitengewoon mooie niveaus, dat je intieme boodschappen doorgeeft met de ogen, dat je je verbindt, eenstemmig vibreert en stroomt. Zo voel ik me telkens als ik hem zie.

Nu zie ik hem elke dag. Sinds hij me uit heeft gevraagd. Ja, hij heeft me eindelijk gevraagd! Door elkaar elke dag te zien leren we elkaar kennen. Samen hebben we moeilijke momenten meegemaakt, maar ook mooie.

Ik vind het heerlijk als we ons opkrullen om samen een serie te kijken of zelfs een dutje te doen. Maar, ook als hij me zijn dromen of angsten vertelt, want dat betekent dat hij me vertrouwt. We creëren samen een leven (Engelse link). Het is magisch.

Toen ik besloot een 180º verandering in mijn leven te beginnen, kon ik me niet voorstellen dat het zo magisch zou uitpakken. Ik ben zo dankbaar.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Miñarro Chakir, J. (2020). Experiencia de ligar en las redes sociales. Generación de los 90.
  • Romo Martínez, J. M. (2008). Estudiantes universitarios y sus relaciones de pareja: de sus experiencias y proyectos de vida. Revista mexicana de investigación educativa, 13(38), 801-823.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.