De kleine dingen in het leven maken het verschil

november 7, 2017

Ik zie mezelf als een gelukkig persoon met het leven dat ik leid, in het bijzonder doordat ik een geweldige groep mensen in mijn leven heb, mensen die voortdurend voor mij zorgen met hun dagelijkse liefde en onvoorwaardelijke genegenheid. Deze kleine dingen in het leven maken het verschil. Dit zijn dingen die onzichtbaar zijn voor de ogen, maar die als een licht schijnen in mijn hart.

“Grote harten zijn tevreden met kleine aanrakingen.”

-Hernan Wise-

Sinds ik mij heb gerealiseerd dat de schijnbaar buitengewone dingen in het leven lang niet zo waardevol zijn als die kleine aanrakingen en gebaren van die speciale mensen om mij heen, leid ik mijn dagelijkse leven vanuit een volkomen andere zienswijze, en zodoende koester ik rijkere herinneringen voor de toekomst.

Normaal gesproken kunnen we ons juist die kleine manieren waarop anderen ons geholpen hebben het beste herinneren, die kleine gebaren die voortkomen uit de vriendelijke harten van vrienden: deze mensen, met al hun waarden, zijn altijd in staat om nieuwe manieren te vinden om gevoelens en emoties op te wekken die voor altijd in onze harten aanwezig zullen blijven.

De kracht van die kleine dingen in het leven

De kleine dingen in het leven zijn in staat om ons naar geweldige hoogten van succes te leiden, of juist naar de meest verontrustende mislukkingen, aangezien ze schuilgaan tussen miljoenen intenties. Bijvoorbeeld, je werkt al maandenlang aan hetzelfde project en dan ineens zorgt een kleine tegenslag ervoor dat alles vastloopt, of denk eens aan de mogelijkheid dat twee zeer competente mensen strijden om dezelfde baan, en een van de twee de baan uiteindelijk weet te bemachtigen vanwege een klein detail van verschil.

Persoon Die Met Zijn Handen Water Probeert Vast Te Houden

Deze kleine details zijn zo belangrijk in de dagelijkse plannen die we hebben, alsook in ons contact met de mensen om ons heen. Zoals een simpel gebaar van dankbaarheid of een knuffel die precies op het juiste moment komt, aangezien dit soort dingen ons het gevoel geven dat er van ons wordt gehouden en dat we een hechte band hebben met de mensen om wie het gaat.

Daarom zijn die kleine dingen zo krachtig, omdat hun eenvoud hen in staat stelt om situaties om te keren, om zielen te overspoelen met positieve of negatieve energie, om een glimlach te toveren op het meest droevige gezicht of juist om ons aan het huilen te maken etc. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat deze kleine dingen het verschil maken, zij het nu goedschiks of kwaadschiks. En wat vooral interessant is, is dat deze dingen zich spontaan en natuurlijk voordoen, en daardoor niets meer of minder zijn dan de meest oprechte kant van het leven zelf.

Magische aanrakingen

Wanneer deze kleine aanrakingen zich voordoen, en tot aan de rand vol zitten met goed nieuws voor onze emoties, hoeven we ze alleen maar met open armen op te wachten zodat ze ons kunnen overspoelen met al hun vreugde. Ik denk hierbij aan kleine gebaren die in eerste instantie zeer gering en eenvoudig kunnen lijken, maar toch door anderen worden ontvangen als gebaren die zo groots zijn dat ze ze nooit zullen vergeten. Wie heeft dit nu nog nooit meegemaakt in zijn leven? Deze kleine aanrakingen zijn als magie, omdat ze op twee manieren vullen: ze vullen de persoon die ze toont en de persoon die ze ontvangt.

“Ik heb geleerd dat mensen zullen vergeten wat je heb gezegd,

ze zullen ook vergeten wat je hebt gedaan,

maar ze zullen nooit vergeten wat voor gevoel je ze gaf.”

-Maya Angelou-

Jongen Die Een Meisje Omhelst Want De Kleine Dingen In Het Leven Maken Het Verschil

Gezegd wordt dat de grootste cadeau’s die we anderen kunnen schenken, de cadeau’s zijn die gesmeden zijn uit een verzameling van gevoelens, door middel van genegenheid en liefde. Meestal zijn deze magische details afkomstig van mensen die zelf ook magisch zijn: mensen die met anderen meeleven, die zorgen voor anderen, die solidariteit tonen… Natuurlijk zouden we de kans om dit soort mensen en hun kleine aanrakingen te leren kennen nooit aan ons voorbij moeten laten gaan.

De beste situaties om dit soort kleine details en aanrakingen in te creëren

Doorgaans gaan de kleine dingen volkomen onopgemerkt voorbij, maar in sommige gevallen kunnen ze juist alles betekenen. Dit zijn een paar situaties die zeer gunstig zijn voor deze kleine gebaren:

  • In vriendschappen, binnen de familie of in liefdesrelaties: als we willen dat de band met bepaalde mensen sterker wordt, dan is het noodzakelijk om deze band dagelijks te verzorgen, zodat hij beter en onderhouden wordt.
Tortelduiven Die Samen Een Hart Vormen Want De Kleine Dingen In Het Leven Maken Het Verschil

  • De belangrijke gebeurtenissen in ons leven: een bruiloft voorbereiden, ons rijexamen, een sollicitatiegesprek etc. Het succes van deze gebeurtenissen zal in verhouding staan tot onze aandacht voor detail gaandeweg.
  • Werk of studie: net zoals we hierboven ook al aangaven, zal een groot deel van je voorbereiding voor je werk of tentamens, uiteindelijk, afhangen van die kleine dingen die zich onderweg in het leven voordoen. Als je bijvoorbeeld erg hard gestudeerd hebt, dan kan het krijgen van slecht nieuws vlak voor je tentamen je volledig onderuit halen, en als gevolg, zul je niet in staat zijn om alles van jezelf te geven.

“Je moet kijken naar de kleine dingen.

Deze bezaaien ons leven met kleine juweeltjes die ons begeleiden.”

-Katherine Pancol-