De grootste zonde die je kunt begaan is niet gelukkig zijn

De grootste zonde die je kunt begaan is niet gelukkig zijn

Laatste update: 17 december, 2016

Hebzucht, afgunst, trots, egoïsme… al deze dingen kunnen worden beschouwd als verschrikkelijke zonden, maar er is geen grotere zonde dan niet gelukkig zijn. Het leven is te kort om er op je tenen doorheen te lopen… lijdend, klagend, ellendig.

Het is aan jou om te bepalen wat je doet met de tijd die je gegeven is. Denk er daarom lang en hard over na of je wilt dat jouw tijd op deze wereld een mooi verhaal vol liefde, vriendschap en het overwinnen van uitdagingen is of een zee van tranen en constant leed.

Je kunt niet altijd gelukkig zijn, maar wel bijna altijd

Ik wil niet cynisch zijn, maar ik wil ook niet onschuldig zijn. Misschien kun je niet elk uur van de dag gelukkig zijn, omdat er altijd wel dingen om ons heen zullen gebeuren die onze rust, atmosfeer en ons leven in het algemeen verstoren. Dit is duidelijk.

We kunnen echter wel een evenwicht creëren dat naar geluk neigt.

Denk na over je verleden. Observeer rustig alle jaren van je leven, vanaf het eerste moment dat je je bewust was van de wereld tot op het moment van nu. Wat zie je?

Vlinders

Er zijn veel dingen die je zult kunnen waarderen wanneer je een weloverdacht evenwicht in je leven creëert. Als het eindresultaat echter is dat je gelukkig was ondanks de slechte en moeilijke tijden, de tragedies en het verdriet en zelfs de uitdagingen en complicaties, dan heb je pas echt het meeste gemaakt van jouw tijd op deze aarde.

Als je ziet dat de tragedies je naar beneden sleuren als een ketting om je nek, je niet in staat bent om je hoofd omhoog te houden, het moeilijk voor je is om naar de toekomst te kijken en je leven een zee vol tranen is waaruit je niet kunt ontsnappen, dan bega je een verschrikkelijke zonde, want je bent niet gelukkig.

Wordt geluk overschat?

Er zijn mensen die denken dat geluk overschat wordt. Misschien hebben ze gelijk. Weer anderen zeggen dat geluk onmogelijk te bereiken is en misschien is dit wel waar. Er zijn er ook die denken dat het een concept is dat we hebben uitgevonden in een poging onze stempel op de wereld te rechtvaardigen. Ik zal zeker niet degene zijn die dit ontkent.

Ondanks allerlei onderzoeken en wijze uitspraken heb ik inderdaad één ding in dit leven geleerd en dat is dat wanneer ik verliefd ben, een baan heb die ik leuk vind en omringd wordt door de belangrijkste mensen in mijn leven, ik gelukkig ben. Ik voel me geweldig, gevuld met een gevoel van thuis, van zijn waar ik wil zijn. Ik voel me een geliefd, gewaardeerd en uniek persoon. Is dat geluk?

Gelukkig Zijn

Misschien heb ik het antwoord niet. Sommigen denken nu misschien dat ik niet gelukkig ben. Ik heb echter vrede met wie ik ben, wat ik doe en wat ik heb.

Hoe bereik je geluk?

Ik ken maar één manier waarop je gelukkig kan zijn en dat is door jezelf te zijn. Maar het is niet voldoende om het oppervlakkig houden.

Mensen kunnen alleen zichzelf zijn als ze zichzelf op intieme wijze kennen. In de diepste diepten van het hart van elk persoon bevindt zich hun onveranderlijke waarheid, hun ware persoonlijkheid, de persoonlijkheid die heel jaloers de dromen en verlangens van de ziel bewaakt.

In de diepten van ons wezen begeeft zich het object van onze ware zoektocht naar geluk. Omdat jouw hart niet tegen je liegt en het je zal vertellen met wie je wel en niet wil zijn, welke baan je wil en welke je haat, welke partner jou aanvult en wie alleen maar bij jou is vanuit eigen interesse. Ontdek het en zie het zelf.

Stop met wachten, want elke dag die voorbijgaat is kostbare tijd die verloren gaat. Zondig niet door niet gelukkig te zijn. Je verdient het beste en je bent de enige eigenaar van jouw heden en toekomst. Grijp het met al je macht en begin te zijn wie je werkelijk bent.