De concentratie bij kinderen verbeteren met 6 voedingsmiddelen

De concentratie bij kinderen verbeteren met 6 voedingsmiddelen

Laatste update: 28 september, 2018

Je kunt de hersenen zo goed mogelijk laten werken. Om dit resultaat te behalen is het nodig om de hersenen de voedingsstoffen te verschaffen die ze nodig hebben. Voor de hersenen van kinderen is de voeding zelfs nog belangrijker. Want bij kinderen hebben we het niet alleen over de werking van de hersenen. Het gaat ook over de hersenontwikkeling. In dit artikel bespreken we de voedingsmiddelen die de concentratie bij kinderen kunnen verbeteren. Het doel is hen te helpen hun potentieel te realiseren.

Een gebrek aan concentratie is het resultaat van een veelheid aan factoren. Eén daarvan is vermoeidheid. Wanneer mensen moe zijn, dan hebben ze problemen om zich te concentreren of hun aandacht vast te houden (concentratie). Stress en een energietekort zijn nog twee elementen die beslist een invloed hebben op het vermogen van een persoon om zich te concentreren. Maar bepaalde voedingsmiddelen helpen het lichaam in evenwicht te houden. Ze maken het de geest mogelijkheid zich te concentreren. We geven je hier enkele voorbeelden.

“Laat voeding uw geneesmiddel zijn en het geneesmiddel uw voeding.”

Hippocrates

Voeding die de concentratie bij kinderen verbetert

Bananen

Fruit in het algemeen wordt ten zeerste aanbevolen voor kinderen en voor mensen van elke leeftijd. Fruit is vaak zacht. Het is ook niet verwerkt. Het bevat weinig calorieën maar veel vezels en water. Je vindt het ook in alle smaken. Maar er is één fruitsoort die vooral een volledig voedingsmiddel is. Het is ook een geweldige energiebron voor de hersenen: bananen.

Bananen voorzien in grote hoeveelheden kalium en mangaan. Beide elementen zijn sleutels voor een goed voedingspatroon. Het Thomas Clarkson Community College heeft bovendien vastgesteld dat bananen een geweldige bron van vitamine B6. Dit bestanddeel stimuleert noradrenaline en serotonine. Deze twee neurotransmitters zijn heel belangrijk voor de concentratie.

Pindakaas

Alle noten zijn eigenlijk geweldig voor het lichaam. Maar men heeft vastgesteld dat pindanoten en vooral pindakaas een waardevolle bron van vitamine E zijn. Dat is een krachtige antioxidant. (Gebruik alles met mate. Want noten bevatten veel calorieën.)

Antioxidanten beschermen de neuronen. Ze stimuleren ook de verbindingen tussen de neuronen. Bovendien bevat het vet in pindanoten veel thiamine. Thiamine is nog een bestanddeel dat de ontwikkeling en de werking van het centrale zenuwstelsel bevordert. Het maakt het ook gemakkelijker om je te concentreren.

Yoghurt

Kinderen houden meestal van yoghurt. Dat is goed nieuws. Want yoghurt is één van de beste voedingsmiddelen om de concentratie bij kinderen te verbeteren. Volgens een studie uitgevoerd aan de Cleveland Clinic bevordert het ook de aandacht.

Dit komt omdat yoghurt een grote hoeveelheid tyrosine bevat. Dit is een aminozuur dat de aanmaak van dopamine en noradrenaline helpt te stimuleren. Die stoffen zijn twee fundamentele neurotransmitters voor de aandacht. Het levert ook een aanzienlijke bijdrage in de ondersteuning van een juiste werking van het geheugen.

Yoghurt verbetert de concentratie bij kinderen

Eieren

Men beschouwt eieren als een fantastisch voedingsmiddel. Want ze bevatten vele voedingsstoffen die nodig zijn voor een goed voedingspatroon. Eén van de beste eigenschappen van eieren is dat ze negen essentiële aminozuren bezitten. Deze elementen helpen om het metabolisme op de goede manier te laten werken.

Tegelijkertijd zitten eieren vol met twee voedingsstoffen die fundamenteel zijn voor het geheugen en de concentratie: luteïne en choline. Bovendien zijn ze een geweldige bron van eiwitten en energie. Eieren zijn dus belangrijk voor de groei, de ontwikkeling en de concentratie bij kinderen.

Havermout

Havermout is één van die voedingsmiddelen die in het dieet van iedereen ongeacht je leeftijd niet mogen ontbreken. Niet alleen helpt het om ons een verzadigd gevoel te geven. Maar het is ook een enorme bron van energie. Havermout bestaat grotendeels uit vezels. Het bevat ook grote hoeveelheden kalium en zink.

Maar dat is nog niet alles. In havermout vinden we ook veel vitamine E en meerdere B-vitaminen. Beide bestanddelen stimuleren de concentratie bij kinderen. Het zijn fundamentele voedingsstoffen voor de hersenen. Ze zijn ook noodzakelijk voor de cognitieve activiteit.

Havermout verbetert de concentratie bij kinderen

Chocolade

Geen enkele kind kan weerstaan aan chocolade. Dit is geweldig. Want chocolade is niet alleen lekker. Het werkt ook als een grote energiebron. Uiteraard stimuleert het dus ook de werking van de hersenen.

Een onderzoek door de Ohio State University heeft vastgesteld dat een kop warme chocolade per dag de bloeddoorstroming in de hersenen verbetert. Op zijn beurt verbetert dit het geheugen en de concentratie. Donkere en bittere chocolade is altijd beter. Maar een vleugje zoetigheid zal ook geen schade toebrengen.

Al deze voedingsmiddelen zijn uitstekend voor kinderen. Het beste aspect is dat ze lekker smaken en tegelijkertijd goed voor hen zijn. Voeg ze vandaag nog toe aan de voeding van je kind!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.