De 7 C-Methode helpt je je doelen te bereiken

De 7 C-methode is een eenvoudig hulpmiddel dat je helpt na te denken over de concepten die je helpen bij het nemen van beslissingen en het bereiken van doelen. Het helpt je je ideeën en emoties te ordenen om een ​​doel te bereiken.
De 7 C-Methode helpt je je doelen te bereiken

Laatste update: 02 februari, 2024

De 7 C-methode werkt als een soort gids die je herinnert aan de pijlers waarop de paden naar je doelen rusten. Elk van deze factoren draagt bij aan een soepele overgang van verlangen naar actie.

Dit hulpmiddel is vooral waardevol als je een doel wilt bereiken dat niet gemakkelijk te bereiken is. Als je iets wilt doen (of ergens mee wilt stoppen), moet je er moeite voor doen en gemotiveerd blijven. De 7 C-methode helpt je om alles te onthouden wat je nodig hebt om dit te doen.

Hoewel de 7 C-methode geen garantie is voor succes, is het uiterst nuttig, vooral als je het gevoel hebt dat je begint af te drijven van je uiteindelijke doel. Het stelt je in staat om je ideeën opnieuw te ordenen en factoren te identificeren die je zouden kunnen belemmeren. Laten we eens kijken waar het over gaat.

“Ik doe altijd wat ik niet kan, zodat ik kan leren hoe ik het wel moet doen.”

Pablo Picasso

De stappen van de 7 C-methode

Overtuiging, de basis van de 7 C-methode

De 7 C-methode beweert dat het onmogelijk is om je doelen te bereiken als je niet volledig overtuigd bent van het belang ervan. In feite moet je het gevoel hebben dat ze het beste voor je zijn en dat je leven enorm zal worden verrijkt als je ze bereikt.

Overtuiging is de basis van motivatie. Motivatie is op zijn beurt weer essentieel om te garanderen dat je het blijft proberen. Zorg er daarom voor dat je een duidelijk idee hebt van je redenen om een doel na te streven, voordat je dat gaat doen.

Capaciteit, zorg dat je er klaar voor bent

Als je een doel wilt bereiken, is het belangrijk dat je jezelf ook een tijdslimiet stelt waarbinnen je het wilt bereiken. Er van tevoren over nadenken is een goede manier om erachter te komen of je er klaar voor bent of niet. Je moet heel eerlijk tegen jezelf zijn.

Als je je realiseert dat je nog een aantal dingen moet doen voordat je op je doel afgaat, moet je het heroverwegen. Misschien moet je voorlopige doelen stellen die meer in overeenstemming zijn met wat je op dit moment kunt.

Moed, voor elke prestatie is moed nodig

Voor elke prestatie is moed nodig, meestal op twee manieren. Ten eerste de moed die je nodig hebt om een doel te stellen en de weg te bewandelen om dat doel te bereiken. Want er is geen garantie dat je het ook echt zult bereiken. Sterker nog, veel mensen beginnen er niet aan omdat ze te bang zijn om te falen.

Ten tweede heb je moed nodig om de misstappen onderweg onder ogen te zien die je ervan kunnen weerhouden om verder te gaan. Op dat moment kunnen ze zelfs onoverkomelijke obstakels lijken. Op dat moment heb je de moed nodig om door te gaan.

Duidelijkheid, weten waar je naartoe gaat

Dit is echt een belangrijke factor in de 7 C-methode. Zolang je je doel op een duidelijke en precieze manier hebt geformuleerd, heb je een grotere kans om het te bereiken. Een goed gepland doel betekent dat je een duidelijker idee hebt van waar je wilt uitkomen.

Dit is echter niet genoeg. Je moet je ook afvragen hoe je gaat bereiken wat je je hebt voorgenomen. Welke stappen moet je zetten? Welke doelen moet je bereiken om je uiteindelijke doel te bereiken? Zowel je reis als je bestemming zijn belangrijk.

Mededogen, wees lief voor jezelf

Je zult waarschijnlijk momenten meemaken waarop dingen niet gaan zoals gepland. Bovendien kun je je op een gegeven moment realiseren dat je het mis had of een fout hebt gemaakt tijdens het uitvoeren van je plannen.

De 7 C-methode vertelt je dat je compassie met jezelf moet hebben. Jezelf de schuld geven of jezelf te streng beoordelen zal je geen goed doen. Sterker nog, je bereikt er alleen maar het tegenovergestelde mee. Want in moeilijke tijden moet je altijd je eigen beste vriend zijn.

Verbinding, doe het niet alleen

Zelfs als je doel individueel is, zullen mensen deelnemen aan of profiteren van wat je doet. Wees daarom voorzichtig en begraaf jezelf niet te diep in wat je probeert te bereiken. Als je te eenzijdig bent, kun je obsessief of geheimzinnig worden.

Het is altijd positief om je ideeën met anderen te delen en naar hun gedachten te luisteren. Sterker nog, ze kunnen je helpen je plannen te verrijken en je extra drive geven.

Commitment

Het woord commitment komt van het 17e-eeuwse Anglo-Franse “commettement,” wat “het beloven of engageren van jezelf, een belofte, of een belofte” betekent. In dit geval is de belofte aan jezelf.

Deze belofte die je jezelf hebt gedaan, betekent dat je daadwerkelijk doet wat je wilt, vrij van druk van buitenaf. Daar zijn overtuiging, duidelijkheid en verbinding voor. Ze stellen je in staat om je toekomstplannen te schetsen.

Het nut van de 7 C-methode

Bovenal is de 7 C-methode een hulpmiddel voor analyse en reflectie. Het is het overwegen waard voordat je plannen maakt om specifieke doelen te bereiken. Het is ook de moeite waard om er af en toe naar terug te grijpen als je het gevoel hebt dat je op een bepaald punt twijfelt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.