Een brief aan degene die over mij waakt

Een brief aan degene die over mij waakt

Laatste update: 28 december, 2016

Het is lang geleden dat ik voor het laatst de behoefte had om met de wereld, met het leven te delen dat ik jou met de dag steeds meer mis, elke dag heftiger. Momenten waarop ik graag zou willen dat jouw ziel naast de mijne zou zijn, net als vroeger. Lachen, een liefde met elkaar delen die we allemaal verdienen, maar slechts weinig mensen ooit hebben ervaren.

Ik hoef je niet te vertellen dat ik weet dat jij van boven over mij waakt, met je vleugels gespreid naar de hemel. Een hemel waar de sterren en de oceaan bij elkaar komen. Een hemel waarin de zuiverste dingen heel normaal zijn, waarin jij met pracht en praal straalt. Ik weet dat je mij van boven in de gaten houdt. En ik weet dat jij mij ook mist.

“Wanneer alle planeten de lucht vernietigen, wanneer alle vogels tijdens hun vlucht verlamd raken, geen zin meer hebben om op jou te wachten, op die verre dag zal ik nog altijd op jou zitten wachten.”

– Jose Ángel Buesa-

Mijn gevoelens voor jou zijn eeuwig

Ik weet precies wat jij voor mij voelde, omdat ik het ook voel, in mijn hart. Het komt via elke porie in mijn huid naar buiten in de vorm van eeuwige liefde. Van daar, daar boven. Van daar waar jij rust, waar alle mensen die nog altijd leven hier beneden van leren, schenk jij het cadeau van eeuwigheid.

Daar boven, waar ze zeggen dat alles beter is. Waar vrede heerst en het licht met elke stap die je zet feller wordt. Stappen die je zet om mij een veilig gevoel te geven, om mij te laten zien dat je me mist, dat je wilt dat het goed met me gaat.

Stevige stappen die mij ondersteunen, die ervoor zorgen dat ik vooruit blijf gaan. Het maakt niet uit wat mij overkomt in mijn leven. Het maakt niet uit welke obstakels er op mijn pad opduiken. Jij zal er altijd zijn om mij te begeleiden.

Ik weet dat je niet zou willen dat ik helemaal verlamd raak omdat ik jou verloren ben en daar ben ik me al vanaf het moment dat ik jou verloor van bewust. Het moment waarop jij je kostbare vleugels spreidde, die vleugels vol licht, vol liefde voor het leven en mij. De vleugels die ervoor zorgen dat we bij elkaar kunnen blijven, veilig, geliefd en begrepen.

Vleugels

Ik denk elke dag aan je

Iedereen blijft maar tegen me zeggen dat ik verder moet gaan met mijn leven. Dat ik niet achterom moet kijken, zoals jij ook zei, zodat ik een goede voorsprong kan maken en alles kan bereiken wat ik maar wil. Maar het is zeer moeilijk geweest. Elke stap die ik zet vereist een hoop van me, omdat jij er niet bent. En ik kan het niet helpen, maar ik wil gewoon slapen en dromen dat jij weer aan mijn zijde staat. Een droom waarvan ik weet dat jij hem ook kan voelen, maar waar je op kunt wachten omdat je het begrijpt.

Jij kon het leven altijd begrijpen, de hele essentie en schoonheid ervan. Wie kan mij dan ook beter helpen om te leren hoe het voelt om te leven dan jij. Jouw lied, jouw ogen, jouw ziel en bovenal jouw hart. Jouw afwezigheid heeft ervoor gezorgd dat ik door een andere realiteit ben gegaan, een realiteit waarin ik jou niet kan aanraken en jij mij ook nooit meer…

Weet je? Jij blijft de eerste ziel waar ik aan denk wanneer mij iets geweldigs overkomt, wanneer ik iets wil delen of gewoon ergens over wil praten of wanneer ik hulp nodig heb. En het is inderdaad zo dat ik dit nu alleen nog in mijn dromen kan doen, wanneer ik mijn handen op mijn borst leg en mijn hart voel kloppen.

Ik ben tijd verloren, veel te veel tijd, waarin ik nog samen met jou van het leven kon genieten. En je hebt geen idee hoeveel spijt ik ervan heb dat ik niet beter voor je ben geweest. Ik weet dat ik sommige dingen goed heb gedaan of zo goed als ik kon op dat moment. Maar het was niet genoeg en het zal ook nooit genoeg zijn.

Ik geef toe dat het best raar is geweest om alles te horen en te beleven zonder jou aan mijn zijde. Het is raar om naar jouw kamer te gaan en je niet te zien of te voelen en niet te kunnen genieten van de glimlach die jij me geeft. Het is alsof ik een situatie beleef die volkomen vreemd is voor mijn hart en ik begrijp niet goed waarom.

Bladeren

Jij bent mijn engel, mijn voorbeeld

Toch hoef je je geen zorgen te maken. Ik weet namelijk heel goed dat je er nog altijd bent, aan mijn zijde. Dat je over me waakt en mij vergezelt bij elke stap die ik zet, zoals je altijd deed. En daarom ben je en zal je altijd mijn eeuwige engel blijven. De beschermengel die iedereen heeft om hem te vergezellen gedurende zijn leven.

Een prachtig en uniek wezen dat, hoewel hij niet lichamelijk bij me is en hoewel ik hem niet kan zien, horen, ruiken of voelen, zich met zijn herinneringen en essentie nog altijd een weg naar mijn ziel weet te banen. Of ik nu in staat ben sterk te zijn of niet.

Vanaf de aarde, waar ik elke stap met kracht zet, wijd ik al mijn prestaties aan jou. Elk geweldige moment is voor jou, alleen voor jou. Natuurlijk deel ik deze momenten ook met de mensen van wie ik houd, degenen die nog hier zijn, maar jij bent in staat om mij een betere persoon te maken, om mijn hart meer te laten stralen.

Daarom ben ik je duizend maal dankbaar dat je altijd jezelf bent gebleven, voor eeuwig. Ik doe namelijk voortdurend mijn best om jouw voorbeeld aan te nemen en iemand te worden die net zo goed en vriendelijk is als jij was.

Dankjewel dat je de engel bent die ons allen, wij die alsmaar naar de hemel blijven kijken, verlicht en dank je dat je ons het gevoel geeft dat we leven en dat je ons helpt te zijn wie we werkelijk zijn. Ik zal namelijk voor altijd naar de sterren en de lucht blijven kijken, waar jij bent.

“Ik denk dat als we allemaal naar de lucht zouden kijken, we uiteindelijk vleugels zouden krijgen.”

-Gustave Flaubert-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.