Bioscoopstoel-test: wat jouw bioscoopstoel over je zegt

Bioscoopstoel-test: wat jouw bioscoopstoel over je zegt

Laatste update: 02 juli, 2017

Er bestaan allerlei soorten psychologische testen en sommige van deze testen zijn superinteressant. De test die we in dit artikel bespreken is er absoluut één die jouw nieuwsgierigheid zal wekken. Deze test vertelt jou iets over jouw persoonlijkheid aan de hand van de stoel die je kiest wanneer je naar de bioscoop gaat… Dus, waar ga jij normaal gesproken zitten?

De test werd ontwikkeld door de Japanse psycholoog Hiromi Mizuki. Volgens deze psycholoog bestaan er een hoop verschillende theorieën over hoe onze hart- en hersenfuncties van invloed op ons kunnen zijn bij het kiezen van een stoel in de bioscoopzaal.

Het is een vrij interessante en leuke test, hoewel het aan jou ligt om te bepalen of je vindt dat de test nauwkeurig is. Om de test te doen is het de bedoeling dat je een stoel kiest waar je het liefst zou zitten in de bioscoop, aan de hand waarvan wij jou zullen vertellen wat deze keuze zegt over jouw persoonlijkheid.

Bioscoopstoel-test

Uitslag van de bioscoopstoel-test:

Je zou het liefst zitten in groep A

Je bent zelfverzekerd, vastberaden en assertief, aangezien dit de beste plaatsen in de zaal zijn. Daarom moet je vroeg aankomen, de stoelen reserveren en vooral iets doen om controle te hebben over de situatie.

Als je naar de afbeelding kijkt, dan kun je zien dat dit idee helemaal niet zo vergezocht is en dat dit werkelijk de stoelen zijn waar eigenlijk iedereen het liefste in zou willen zitten. Aangezien we echter altijd alles uitstellen tot het laatste moment, taken aan anderen uitdelen, of om een hoop andere redenen, lukt het sommigen van ons nooit om deze felbegeerde stoelen te bemachtigen.

Je zou het liefst zitten in groep B

Je bent kalm, sereen, verlegen en vatbaar. Vanaf deze stoelen kan je het scherm goed zien, maar ze zijn wel vrij ver van de begeerde stoelen op de middelste rij. De stoelen in groep B zijn de stoelen die een filmrecensent of iemand die net te laat is aangekomen zou kiezen.

Kijk maar eens naar de afbeelding, je kunt zien dat deze stoelen ruimte en rust bieden en je het gevoel geven dat je alleen in de zaal bent. Dit zijn ook niet de stoelen waar iedereen in zou willen zitten. Dit komt doordat deze stoelen te ver van het scherm zijn. Dit betekent dat deze stoelen zelfs wanneer je te laat komt waarschijnlijk nog vrij zullen zijn.

Je zou het liefst zitten in groep C

Je bent sociaal en voelt je graag verbonden met andere mensen, aangezien je op de plek zit waarvandaan je het hele scherm kunt zien. Je houdt van heftige emoties en goede vrienden, die je altijd bereid bent te helpen wanneer ze dit nodig hebben.

Als jij het liefst één van deze stoelen zou kiezen, dan houd je er zeker van om heftige emoties te ervaren. De gehele visuele impact en geluidsimpact van de film komen namelijk rechtstreeks op jou af.

Je zou het liefst zitten in groep D

Je houdt van je privacy. Je houdt er niet van als anderen jou kunnen bekijken en ook niet om de aandacht naar jezelf toe te trekken. Daarom heb jij één van de stoelen gekozen waar je makkelijk even stilletjes uit op kunt staan om tijdens de film naar de wc te gaan. Je praat helemaal niet tijdens de film en al je aandacht is gevestigd op de film.

Bij het maken van vrienden kies je heel voorzichtig mensen uit die jou op je gemak stellen en bij wie je je kunt ontspannen. Als je kijkt naar de afbeelding, dan zie je dat dit een zeer discrete plek is om te kiezen.

Je zou het liefst zitten in groep E

Je bent een vrij eigenaardig persoon die ervan houdt om te kijken naar wat anderen doen, maar die er niet van houdt om zelf geobserveerd te worden. Vanwege de discretie en de privacy is dit ook de plek in de zaal waar verliefde stelletjes vaak gaan zitten.

Je zou het liefst zitten in groep F

Vanaf deze stoelen kun je het scherm het slechtste zien, waardoor hier doorgaans mensen zitten die hun lot simpelweg onderworpen accepteren zonder te klagen. In werkelijkheid getuigt het van een groot uithoudingsvermogen om in deze stoelen te blijven zitten.

Natuurlijk kunnen we vaak helemaal niet kiezen waar we het liefste zitten en moeten we gaan zitten op een stoel die nog vrij is. In dit geval is de test dan ook niet van toepassing. De test kan wellicht wel van toepassing zijn op de mensen om ons heen, die wel de kans hadden om zelf te kiezen waar ze het liefste wilden zitten.

Dus, in welke groep zou jij het liefste zitten?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.