Het avontuur van mensen ontmoeten stopt nooit

Het avontuur van mensen ontmoeten stopt nooit

Laatste update: 28 januari, 2017

Een avond met oude vrienden, een avontuur naar een plaats waar je van hebt gedroomd en eindeloze nachten van feestjes… Na dit alles komt de vraag op: zijn dit de mensen waar ik mijn leven mee wil delen? Als we elkaar niet al hadden gekend, zou ik nu nog bevriend zijn geraakt met mijn jeugdvriendin? Of zou ik mensen ontmoeten als een manier om mezelf niet te beperken?

Velen van ons stellen dit soort vragen als we niet geïnteresseerd zijn in het doorbrengen van tijd met bepaalde vrienden of onze partnerDe mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten is een alternatief dat we niet moeten vergeten.

We geloven dat we omdat we gelijkenissen delen en tijd met iemand doorbrengen op een bepaald moment van ons leven, het niet nodig is om meer mensen te ontmoeten, maar op een dag zal je vervreemden van de mensen die je dacht te kennen. Ze hebben niets meer met je te maken, met je waarden, je interesses en jouw manier van leven.

Misschien is het het waard om een risico te nemen, omdat het ontmoeten van nieuwe mensen je leven kan verrijken en je horizon zal verbreden. We hoeven onszelf niet altijd beperken tot onze vriendenkring; we kunnen onze grenzen altijd openstellen.

Een wandeling met verschillende mensen

Er zijn mensen met wie we de hele weg hebben bewandeld. We hebben belangrijke delen van ons leven met hen gedeeld en zonder hen kunnen we ons verleden niet begrijpen. De invloed van hun acties, hun woorden en zelfs hun gebaren zijn bepalende factoren voor ons geweest. Maar vanwege een bepaalde reden verdwijnen mensen uit onze vriendenkring, nemen we afstand of verliezen we gewoonweg de intensiteit van de band die ze met ons hadden. Het is iets dat bij het leven hoort. Veranderingen op ons pad zijn noodzakelijk en natuurlijk.

“Want wat is je vriend dat je hem moet zoeken met uren om te doden? Vind hem altijd met uren om te leven.”

Khalil Gibran

Tweeling

Dus onze vriendenkring blijft veranderen als de tijd voorbij gaat, net als onze interesses en houdingen. Dit is waarom het avontuur van mensen ontmoeten iets is dat nooit zal stoppen. Net zoals wij veranderen, veranderen de mensen op onze weg ook.

Omring jezelf met mensen die jouw waarden delen, niet alleen je interesses

Als je je interesses deelt met een aantal mensen, zal je onvergetelijke momenten samen beleven, maar als er geen waarden zijn die jullie verbinden, zullen die tijden saai zijn en geen zin hebben. Dit is waarom je jezelf niet moet beperken.

We geloven dat als we een bepaalde leeftijd hebben bereikt, we geen nieuwe of andere mensen kunnen ontmoeten, dat alles al geregeld is en vaststaat, maar er is geen verkeerde leeftijd om mensen te ontmoeten.

Houd je niet vast aan relaties die niets meer toevoegen aan je leven, of omdat je bang bent dat ze kwaad op je zullen worden. Mensen kennen die jouw waarden delen zal je helpen te groeien, zowel van buiten als van binnen.

Het leven is zo kort dat onze enige troost het delen van onvergetelijke momenten met onvergetelijke mensen is.

Het digitale tijdperk en relaties

Nieuwe manieren om virtueel te communiceren zijn een goed instrument voor het vormen van relaties, maar we realiseren ons niet dat als we de computer uitzetten, we ook de halve dag uitzetten. We voelen ons veilig, we communiceren zelfs als we moe zijn of slecht gekleed en dat kalmeert ons.

We worden ons er steeds bewuster van dat we hierdoor onvergetelijke dagen en direct contact missen. Als ik oude boeken lees, verbaas ik me over de vreemde vaardigheid om de hele dag te communiceren, zelfs met mensen die je niet leuk vindt.

We hoeven ons niet te richten op oude boeken. Voor het digitale tijdperk gingen we uit en iedere dag was een mogelijkheid om iets nieuws te beleven. Het is belangrijk voor ons om na te denken over hoeveel dagen er voorbij zijn gegaan zonder iets nieuws te doen, zonder betrokken te zijn geweest bij activiteiten, zonder samen te zijn of gewoon te genieten van de natuur.

We zijn ook ontgoocheld geraakt door relaties. We kunnen denken dat virtuele relaties een andere manier zijn om relaties te onderhouden, maar op die manier wordt ons leven gecomprimeerd tot een beeldscherm en wanneer we het uitzetten, eindigt het. Het verbreden van onze vriendenkring met direct contact is ook gunstig. We kunnen ons niet beperken tot het ontmoeten van mensen achter een beeldscherm.

Ik wil mensen ontmoeten, ik wil terugkeren naar het leven, zelfs als het betekent dat ik fouten maak

Vriendinnen

Ik heb vreemde periodes doorgemaakt, ik was bang en verward, maar ik heb gevoeld dat ik leefde en ik wil dit weer beleven. Ik wil ontsnappen aan dit soort lusteloosheid en een nieuwe fase in gaan waarbij ik mezelf kan uitdagen.

Ik wil mensen ontmoeten die mijn waarden en interesses delen, mijn meningen, mijn geluk en mijn verdriet. Het ontmoeten van mensen helpt ons te groeien en de wereld te leren kennen vanuit een nieuw perspectief en dat is wat ik wil.

Er zijn veel gebroken mensen op de wereld, die wachten op een ontmoeting en een knuffel om alle gebroken delen te repareren. Er zijn veel gelukkige mensen die wachten op meer gelach en verdrietige mensen die graag gezelschap willen hebben zodat ze elkaar kunnen helpen. Er zijn veel mensen die wachten op anderen waar ze mee op kunnen schieten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.