Als je me wilt, zul je me vinden

Neem geen genoegen met kruimels, maar richt je op mensen die jou willen en moeite voor je willen doen. Alleen dan kun je gelukkig worden.
Als je me wilt, zul je me vinden

Laatste update: 26 maart, 2022

Probeer niet achter iemand aan te rennen die je ziet en je ontwijkt. Probeer niet achter iemand aan te rennen die al weet waar je bent, weet dat je ze wilt volgen en geen plaats voor je maakt. Nee. Je moet jezelf een kans geven en je laten vinden.

Smeek niet om genegenheid als iemand niet geïnteresseerd is. Het is tijd om de pagina’s van de kalender te scheuren. Het is tijd om weer op te staan, van jezelf te houden en waardigheid te hebben. Als ze je willen, zullen ze je zoeken.

Genegenheid spreekt niet dezelfde taal als egoïsme en onverschilligheid. Nee, genegenheid is oprecht, neutraal, vriendelijk en wederkerig; het kent alleen eigenbelang wanneer het een wederzijds voordeel zoekt, wanneer het probeert zijn boom water te geven en te groeien.

Vandaag geef ik je vrijheid. Vandaag vergeet ik mijn angsten. Mezelf waarderen begint vandaag. Vandaag ga ik vooruit. Vandaag laat ik je wachten…

Meisje dat naar water kijkt

Als je me wilt, zul je me vinden

Rondkruipen en bedelen om kruimels aandacht en genegenheid laat een permanent stempel op ons zelfrespect en op ons emotionele welzijn. Als we genegeerd worden, voelen we ons klein, onbeduidend en kwetsbaar.

Dit gaat gepaard met machteloosheid, frustratie en woede over het niet bereiken van het soort relatie dat we wilden hebben met die persoon die onze aanwezigheid ziet maar totaal ongeïnteresseerd blijft.

Ons zelfbeeld wordt aangetast wanneer dit gebeurt en we kunnen onze waarde als individuen niet meer zien.

Het herstellen van de tijd en de onverschillige houding van anderen is geen gemakkelijke taak. Onze stukjes weer in elkaar zetten vereist trots, moed en een bepaald niveau van gezond egoïsme dat niets meer inhoudt dan eerst voor onszelf te zorgen boven alles.

“Ik heb iemand ontmoet. Die persoon ben ik. Ik ga mezelf een kans geven.”

-Elvira Sastre-

Meisje met open vogelkooi

Zoek hen niet

Als je naar jezelf gaat zoeken, zullen andere mensen je kunnen vinden. Door achter mensen aan te rennen die je negeren, vergiftig je jezelf. Wie je wil, zal naar je zoeken, en wie niet naar je zoekt, is gewoon niet iemand die je aan je zijde wilt hebben.

Heb je leren vliegen? Het is tijd om het in de praktijk te brengen; spreid je vleugels en vlieg. Neem de teugels van je leven terug en omring jezelf met mensen die je niet zullen vragen om te smeken, je te verdrinken of te gedijen op egoïsme.

Weet dat voorwendselen die uit een egoïstisch hart komen, een stempel op je zullen drukken. Probeer daarom zo snel mogelijk de stenen die ze in je schoenen hebben gestopt te verwijderen.

We kunnen (en moeten) niet ontsnappen aan de schade die al is aangericht en het lijden dat al gevoeld is, veroorzaakt door iemand die ons niet in zijn leven wil, maar toch misbruik van ons heeft gemaakt.

Als je me wilt, zul je me vinden

Laat je vinden door iemand die jou wil

Je moet weten dat niets mogelijk is als je niet voor jezelf zorgt of niet voorkomt dat andere mensen je leven beheersen. Als je eenmaal de vicieuze cirkel hebt doorbroken, is het moeilijk om te stoppen met iets missen of verlangen naar iets dat je nooit hebt gehad maar altijd hebt gewild. Het is waarschijnlijk dat je je eigen emoties slecht beheerste. Ze waren niet in overeenstemming met wat je echt gelukkig maakt.

Maar als je alles laat vallen wat je niet ten goede komt, verandert de wind in je leven. Beetje bij beetje zul je herontdekken dat je alleen jezelf nodig hebt om te leven, je bent de meest onmisbare persoon in je leven en je verdient het om omringd te zijn door mensen die je gezelschap waarderen.

Dus als iemand nog geen minuut van zijn leven aan jou wijdt, maar toch veel van je eist en je met zijn onverschilligheid in duizend stukken breekt, is het tijd om afscheid te nemen. Ga weg en laat ze je zoeken, want als ze je willen, zullen ze je vinden. Het is tijd om jezelf te laten gelden. Wellicht ook interessant voor jou

De beste manieren om je zelfliefde te vergroten
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De beste manieren om je zelfliefde te vergroten

Ons gebrek aan zelfliefde is de bron van oneindig veel conflicten en slechte keuzes. Daarom moeten we onze zelfliefde vergroten om dit gebrek op te...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.