Als je van iemand houdt, dan wil je dat hij gelukkig is

Als je van iemand houdt, dan wil je dat hij gelukkig is

Laatste update: 28 november, 2016

Wie kan nu zeggen dat hij van iemand houdt en diegene tegelijkertijd kwaad toewensen? Niemand. Is het mogelijk om van iemand te houden en niet met heel je hart te wensen dat diegene altijd gelukkig en vrolijk is? Ik zou zeggen van niet.

Soms kan het leven hard zijn. Er zijn ontelbaar veel redenen waardoor iemands leven volledig uit elkaar kan vallen. Als je echter werkelijk van iemand houdt, dan wil je gewoon dat hij gelukkig is, wat hier ook voor nodig is.

Het geluk van de persoon van wie we houden

Niemand hoeft ons te vertellen dat we zouden moeten willen dat de persoon van wie we houden gelukkig is. Het is zelfs iets waar we helemaal niet over na hoeven te denken; dit voelen we gewoon. Er bestaat in ons hart geen grotere wens dan de wens om te zien dat de persoon van wie we houden overloopt van blijdschap.

Handen Vasthouden

Iemand die intens van anderen houdt en zelf ook gelukkig is, wenst anderen geen kwaad toe, vooral niet de mensen die zijn leven speciaal maken, vol hoop en genegenheid.

Een gelukkig persoon is een levendig, vriendelijk en genegen persoon die let op het welzijn van degenen die zijn bestaan bijzonder en vervullend maken.

Als je niet wilt dat de persoon van wie je houdt gelukkig is…

Als je niet graag wilt dat de persoon van wie je houdt gelukkig is, dan moet je misschien je gevoelens nog eens goed onder de loep nemen. In dit geval is het namelijk overduidelijk dat de liefde die je voelt jou geen voldoening geeft en misschien houd je niet zoveel van die andere persoon als je denkt.

Kijk eens goed naar je gevoelens, emoties en vermogens. Je moet altijd proberen om jezelf goed te beoordelen en bewust te zijn van wie je bent en waar je naar op zoek bent in het leven.

Streef er bovenal naar om het diepste punt van je hart te bereiken, zodat je precies weet welke wensen daar schuilgaan en welke behoeften je hart werkelijk heeft. Weet je dit niet, dan zal het vrijwel onmogelijk zijn om iemand anders gelukkig te maken en zal je daardoor ook niet gelukkig zijn met jezelf.

Een gelukkig en geliefd persoon

Onthoud dat de persoon van wie je houdt natuurlijk niet perfect zal zijn. Je zal zelfs een verscheidenheid aan onvolmaaktheden bij deze persoon aantreffen, net zo veel onvolmaaktheden als je bij jezelf kunt aantreffen.

Als je echter oprecht van deze persoon houdt, dan zal je alsnog willen dat hij gelukkig is. Dit gevoel zal zelfs zo sterk zijn, dat zijn onvolmaaktheden iets secundairs zullen worden; ze zullen er helemaal niet toe doen en kunnen zelfs tekenen van perfectie worden in jouw ogen.

We hoeven niet de perfecte persoon aan onze zijde te hebben die altijd precies weet hoe hij kan compenseren, begrijpen en liefhebben. De persoon aan onze zijde moet gewoon geliefd zijn, zich uniek voelen in de wereld en gelukkig zijn met de dingen die hij bereikt heeft in zijn leven, wat er zo veel zijn.

“Iemand is verliefd wanneer hij zich realiseert dat de andere persoon uniek is.”

-Jorge Luis Borges-

Als de persoon die aan jouw zijde staat in jouw ogen uniek is, dan hoef je maar één prioriteit te hebben in het leven en dat is weten dat deze persoon gelukkig, tevreden en voldaan is; de behoefte om hem alle liefde te geven die hij nodig heeft, zodat hij nooit van zijn roze wolk zal vallen.

Geluk vinden bij anderen

Knuffelen

Veel mensen zeggen dat je kunt weten wie iemand is door naar zijn vriendschappen, familie en kennissen te kijken. Hier zit enigszins waarheid in, omdat we doorgaans de neiging hebben om op zoek te gaan naar begrip en naar mensen die het meest op ons lijken en ons het beste aanvullen.

In die zin zal een persoon die zichzelf omringt met gelukkige mensen zien dat hij een goede bron van steun heeft die hem in staat stelt zijn leven met meer voldoening te leiden.

 “We gaan niet van iemand houden door de perfecte persoon te vinden, maar door te leren om een onvolmaakte persoon als perfect te zien.”

-Sam Keen-

Het gaat er niet slechts om dat je houdt van je romantische partner. Houd met heel je hart en ziel van zowel je partner als je vrienden en je familie, zoals je kunt houden van iemand die betekenis heeft in jouw leven en jou een beter persoon maakt.

Het gegeven dat je in staat bent om anderen gelukkig te maken, kan jou vervulling bieden. Je zult voldaan en tevreden zijn en dit komt allemaal door het eenvoudige gegeven dat je van anderen houdt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.