Ik heb alles van je geleerd over de liefde, ook al wilde je me niets leren

Ik heb alles van je geleerd over de liefde, ook al wilde je me niets leren

Laatste update: 07 juni, 2017

Van zeer jongs af aan en in mijn prilste fase van innerlijke volwassenheid, werd mij geleerd wat liefde is. Een vorm van liefde die niet voortkomt uit het onvoorwaardelijke, maar die mij als een lichtstraal in mijn wezen kan raken.

Ik groeide op, werd volwassen, luisterde, en op een dag, dankzij een opwindende relatie vol met obstakels, realiseerde ik me dat ik leefde in die vorm van liefde. Het was toen dat ik deze getuigenis schreef over wat iemand liefhebben niet is, als je mij tenminste om mijn nederige mening vraagt.

Deze brief komt uit mijn diepste wezen “Hallo vreemde. Ja, natuurlijk noem ik je een vreemde want ik weet niet echt wie je bent, omdat na de vele jaren die ons in staat stelden om elkaars innerlijk te ontdekken, ik jou zie en voel dat je voor mij een vreemde bent. Ik dacht je te kennen zoals de man die je was, of dat heb ik tenminste altijd geprobeerd.

“Ik houd van hoe zij van de liefde houdt. Ik ken geen andere reden om lief te hebben dan om jou lief te hebben. Wat wil je dat ik zeg naast dat ik je liefheb, als wat ik je wil zeggen is dat ik je liefheb?”

-Fernando Pessoa-

Ik werd niet verliefd op jou, maar op wat ik wilde vinden

Vandaag realiseer ik me dat ik verliefd werd op een perceptie, een idee van jou. Nooit op wat jij al was, met jouw hele ziel. Ik probeer te begrijpen dat de persoon voor wie ik zoveel onvoorwaardelijke dingen deed, zonder er iets voor terug te vragen, nu slechts iemand is die mijn eenzaamheid omvat.

Liefde

Ik stond het jou toe om mijn hart in delen op te breken, mijn realiteit te openen voor een enorm verlangen om lief te hebben op de meest mooie en oprechte manier.

Veel van je vrienden, zelfs jij, zullen zich afvragen hoe ik nog dankjewel kan zeggen na alles wat je me hebt aangedaan. Ik zal je met plezier uitleggen dat veel van wat ik in jou zag mijn eigen reflectie was. Die daden en gevoelens die ik niet kon handhaven, althans niet op een gezonde manier.

Ik moet je voor zoveel bedanken

Zoals je kunt zien, representeer jij een van de mooiste geschenken die een mens een ander kan geven. De verwezenlijking van waar je werkelijk naar hunkert, van wat jouw essentie veilig kan uitvoeren, en door alledaagse blokkades soms als water door onze vingers glipt.

Ik zal het nooit zat zijn om je te bedanken vanuit mijn hart en met oprechte liefde, omdat ik leerde dat ik de beste versie van mezelf kon zijn met iemand, maar alleen als ik dit eerst kon zijn met mezelf. Ik leerde dat ik het ben die grenzen stelt en hoezeer ik het verdien om geliefd te worden, en dat als dit nodig is, ik de vrijheid heb om weg te gaan.

Dankjewel, omdat ik leerde dat niet alle mensen eerlijk handelen, omdat ik er nooit zeker van kan zijn dat iemand de waarheid spreekt. Mijn enige missie is om te vertrouwen en om een liefde te geven die ik nooit terug zou vragen, alleen van de werkelijkheid.

Liefde

Je liet me leren dat de liefde niet egoïstisch is, dat als iemand oprecht van je houdt hij je vergezelt in je overwinningen. Hij zal je nooit onzeker maken of kleineren. Omdat alles wat ik doorleefd en ervaren heb aan jouw zijde mij in staat heeft gesteld om te groeien en om voor altijd de vrouw te herkennen die ik ben.

Daarom voel ik mij enorm dankbaar. Ik bedank je omdat je me het mantra liet vinden om me voor de rest van mijn dagen te begeleiden in het leven, “uiteindelijk zal alles gebeuren met een buitengewoon mooie en positieve reden. Ook dit zal voorbijgaan en het zal mij een waardevolle les leren.” 

“Ik heb je lief om je lief te hebben en niet om lief te worden gehad, want niets doet mij méér plezier dan dat jij gelukkig bent.”

-George Sand-

Een afscheidsbrief: dingen die ik je nooit heb verteld

Ik zal je nooit vergeten en je vertellen wat ik je nog nooit heb verteld, maar wat je waarschijnlijk al wist en gerespecteerd hebt… Meer »