9 dingen die we moeten onthouden over het leven

Ben je alle mooie dingen om je heen vergeten? In dit artikel vertellen we je 9 dingen over het leven die je moet onthouden.
9 dingen die we moeten onthouden over het leven

Laatste update: 06 maart, 2022

Sta je stil bij al het moois dat je omringt? Wanneer was de laatste keer dat je dankbaar was voor de kleine dingen en de goede tijden? Het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk mensen vergeten wat belangrijk is en in plaats daarvan aandacht besteden aan totaal irrelevante dingen. Vandaag bespreken we 9 dingen die we moeten onthouden over het leven.

Misschien moeten we er een gewoonte van maken om keer op keer voor onszelf te herhalen dat het leven mooi is, met al zijn ins en outs, en ons te realiseren dat wanneer we die twee in evenwicht houden, het goede opweegt tegen het slechte.

Meisje met paardenbloem

Als de dingen niet gaan zoals verwacht, als je je depressief voelt of alsof de wereld om je voeten heen instort, denk dan aan de volgende ‘feiten van het leven.

9 dingen die we moeten onthouden over het leven

 1. Het druk hebben is niet synoniem aan productief zijn. Iedereen om ons heen kan een mijl per minuut rennen, maar dat betekent niet dat ze per se iets doen om hun dromen te vervullen of hun doelen te bereiken. Van de ene plaats naar de andere rennen, constant je telefoon checken of naar tien vergaderingen op één dag gaan, is geen garantie voor succes… integendeel! Productiviteit heeft te maken met concentratie en focus.
 2. Angst is de reden achter je spijt. Wees voorzichtig met angst, het houdt ervan om dromen te doden. Deze stille maar zeer aanwezige vijand zal steeds groter worden, als je het toelaat. Angst weerhoudt ons ervan de volgende stap voorwaarts te zetten en onze doelen te bereiken. Maar daar houdt het niet op (alsof het nog niet erg genoeg was) want dan hebben we spijt van alles dat we niet hebben gedaan
 3. We hebben geen verontschuldiging nodig om te vergeven. Als we zouden blijven zitten wachten tot iedereen zijn excuses aanbiedt, zouden we boos op iedereen zijn! Vergeving heeft niet alleen betrekking op de vergeving, maar ook op de ‘vergevingsgezinde’. Vergeet niet dat haat, woede en wrok ons ziek maken en ons niet toestaan vooruit te komen.
 4. Je moet fouten maken om succesvol te zijn. Net als de storm en de regenboog. Als je nooit fouten maakt, hoe kun je dan slagen? Zolang je je fouten niet leert begrijpen, zul je niet slagen. Denk aan de pogingen van de wetenschapper voordat ze het antwoord op hun hypothese vonden of de keren dat je van je fiets moest vallen totdat je leerde erop te rijden.
 5. Je leeft volgens wat je hebt opgebouwd. Een soortgelijk gezegde is ” je oogst wat je zaait ” en het is echt waar. Je bent geen slachtoffer van omstandigheden, het lot of wat je ook maar de schuld wilt geven. Jouw beslissingen en acties hebben je geleid tot waar je nu bent. Je hebt twee opties: doorgaan of klagen over je fouten.
 6. Het gevoel van eigenwaarde wordt van binnenuit ondersteund. Het maakt niet uit hoeveel mensen je vertellen ” Je haar ziet er zo schattig uit, ”  ” Wat een geweldige presentatie op de vergadering” of je complimenteren voor een geweldig cijfer voor een test, het maakt allemaal niet uit als je geen zelfrespect hebt. Houd rekening met de mening van andere mensen als ze positief en constructief zijn, niet als ze je naar beneden proberen te halen. En onthoud: als je niet van jezelf houdt…wie dan wel?
 7. We zijn een weerspiegeling van de mensen om ons heen. Hoewel het waar is dat je niet altijd de mensen om je heen kunt kiezen (familie, collega’s of medestudenten), heb je wel de mogelijkheid om te kiezen met wie je een relatie hebt en met wie je niet. Probeer in de buurt te zijn van mensen die je een beter mens maken, niet slechter; die je helpen en inspireren, niet die je denigreren en je minderwaardig laten voelen.
 8. Verandering is onvermijdelijk. we veranderen elke dag, of we dat nu leuk vinden of niet. Om te beginnen hebben we 24 uur meer te leven dan gisteren. We houden meestal niet van het onbekende omdat het ons onzeker maakt. We houden vast aan wat we weten, omdat het vertrouwen wekt. Maar dit is niet altijd het geval
  zie; soms is verandering nodig om te groeien en te ontwikkelen, om vooruit te komen en onze doelen te bereiken.
 9. Leef in het moment! Er is een reden dat vandaag ‘heden’ wordt genoemd. Omdat het een geschenk is! En het is het enige waar je zeker van kunt zijn: gisteren is voorbij en morgen is een mysterie. Wat je ook doormaakt, je kunt niet verander alles behalve het heden.

 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.