7 citaten van Suzanne Powell ter inspiratie

7 citaten van Suzanne Powell ter inspiratie

Laatste update: 20 juli, 2018

De citaten van Suzanne Powell moedigen onze persoonlijke groei en spiritualiteit aan. Ze lokken ons naar een groter verantwoordelijkheidsgevoel en een nieuw soort bewustzijn. Deze deskundige op het gebied van zelfhulp en Zen-filosofie stuurt ons een prachtige levensimpuls door haar woorden. Hiermee kunnen we onszelf als het ware herstarten.

We weten allemaal dat op het moment de goeroes in opkomst zijn, vooral op het gebied van spirituele bewustwording en zelfhulp. Men zou kunnen zeggen dat Suzanne Powell dit werkveld nieuw leven inblaast. Ze geeft ons de geschikte startblokken waar we kunnen beginnen met leren en groeien. We leren hiermee geschikte strategieën aan waarmee we onze realiteit kunnen hanteren en vergroten, van binnen naar buiten.

Suzanne Powell: wie is ze?

Deze in Spanje wonende Ierse vrouw is geschoold in alternatieve therapieën. Ze heeft haar leven gewijd aan het trainen en lesgeven door middel van cursussen en presentaties. Daarmee faciliteert ze echte veranderingen — een collectieve bewustwording — in de mens. Aldus geeft zij vorm aan wat ze een nieuwe ethische cultuur noemt, mede dankzij boeken zoals ‘El reset colectivo’ (‘Het collectieve heropstarten’). Dit is waar elk individu in staat is om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen en te vergroten. Deze boeken kunnen respect aanmoedigen en een wereld richting emotionele en spirituele verbintenis begeleiden.

De boodschappen die alle citaten van Suzanne Powell bevatten, nodigen ons uit dit te doen. Deze kleine penseelstreken die we hieronder toevoegen zijn slechts een paar buitengewone voorbeelden.

Schilderij van ogen

1. Over liefde

“Heb elkaar lief. Er is geen tijd. Er is geen tijd over.”

-Suzanne Powell-

Dit is een van Suzanne Powells citaten uit een van haar meest recente boeken, ‘Despertar, humanos, ha llegado la hora’ (‘Word wakker, mensen, de tijd is gekomen’). Deze boodschap wordt op alle pagina’s uitgedragen. Het dient bijna als een oproep tot actie, tot haast. Het nodigt ons uit van positie te veranderen en de tikkende klok hierbij in gedachten te houden.

Een toekomst met harmonie en balans staat ons te wachten. Het is een nieuwe fase in de koers van de mensheid die zich alleen zal voordoen als we ons hier en nu verantwoordelijk opstellen. We moeten begrijpen dat liefde de sleutel is. Dát is die psychische en spirituele spier die we flink moeten aansterken om de komende uitdagingen te kunnen overkomen.

2. Over vergiffenis

“Vergeef, vergeet en accepteer.”

-Suzanne Powell-

De meeste religies en oosterse filosofieën zien vergiffenis als een centraal onderdeel van hun theoretische onderbouwing. Weten hoe je iemand kunt vergeven verbetert niet alleen verdraagzaamheid tussen personen: het is ook een vorm van bevrijding, groei en uitbreiding.

Op deze manier leert Suzanne Powell ons vanuit haar persoonlijke standpunt over de relevantie van deze handeling. Weten wanneer je iets het beste kunt vergeven betekent ook dat je accepteert wat er gebeurd is. Je leert van de gebeurtenis of de omstandigheid zodat je door kunt gaan met je leven. Hier voel je je dan dikwijls meer voldaan door — en tegelijkertijd lichter.

3. Over zelfkennis

“Het is zo belangrijk om met onszelf in verbinding te staan om te weten wie we zijn, om onze relatie met onze omgeving te ontdekken en te zien waar we heen gaan. We hebben genoeg titels en diploma’s verzameld. Ontdek nu eens wat je van binnen bezit.”

-Suzanne Powell-

Dit is zonder twijfel een van Suzanne Powells beste citaten. Het is het dan ook zeker waard deze in je dagelijks leven in gedachten te houden. We wijden vaak een groot deel van ons leven toe aan ons beroep. We verzamelen titels, technische en zelfs psychologische vaardigheden die ons helpen om productiever te zijn in ons werk.

In de realiteit zal geen enkele van deze strategieën helpen ons geluk te vergroten of onze persoonlijke groei aansporen. Niet tenzij we eerst de deur naar zelfkennis vinden. De kennis over hoe we met onszelf de verbintenis aan kunnen gaan staat gelijk aan het pad dat ons brengt naar onze begeerde bestemming. Zo zal het ons leiden naar wat we daadwerkelijk willen in onze levens, weten waar onze grenzen liggen en onze echte behoeften.

Bevrijde vrouw

4. Over wat Zen nou echt is

“Alles dat je nodig hebt zijn de middelen om je innerlijke vrede, kalmte en harmonie te bewaren, onder welke omstandigheden dan ook. Dit is de kunst van Zen.”

-Suzanne Powell-

Wanneer we aan Zen denken is het normaal voor ons om er door een bril van cultuur naar te kijken. Misschien denken we ook aan vechtkunst, huisdecoraties, tuinen, enzovoorts. Suzanne Powell is in opkomst in dit werkveld. Naast het feit dat ze de voorzitter is van de Zen Foundation in Spanje werkt ze samen met verschillende vrijwilligersorganisaties. Daarmee demonstreert ze de authentieke kern van deze Boeddhistische benadering aan haar lezers en helpt ze hen om hun levens te verbeteren.

Zen is welvaart, balans voor lichaam en geest. Zen is het toepassen van een correcte benadering en een verantwoordelijkheidsgevoel waarmee je echte veranderingen aanbrengt. Suzanne Powell stelt bijvoorbeeld voor dat we leren om te ademen en daarmee onze lichaamsgebieden leren te activeren waarmee we onze chakra’s in balans brengen.

5. Over geduld en optimisme

“Alles is cyclisch en we moeten opletten voor de verandering. Blijf altijd bovenaan de golven om het overzicht te behouden over alles dat staat te gebeuren, en doe dit met met afstandelijkheid en wederzijdse steun. Het is slechts een geval van geduld beoefenen, want tijd geneest alles en zet alles op zijn plek.”

-Suzanne Powell-

We leven in een wereld die op haast draait en door dringendheid verslonden wordt. Hierdoor vertonen we soms een niveau van tolerantie dat gelijk staat aan dat van een vijfjarig kind. Leren om geduld te hebben is in dit geval dus net zo belangrijk als ademen.

Dit is zonder twijfel een van de meest interessante citaten in deze lijst. We worden niet alleen uitgenodigd om te leren hoe we bepaalde situaties kunnen accepteren — wat ons soms op een kruispunt van onzekerheid zet. We worden ook aangemoedigd om te leren hoe we dit soort momenten kunnen tolereren — en met optimisme en zelfvertrouwen tegemoet kunnen komen.

Suzanne Powell citaten

6. Over het beste voorbeeld dat je kunt volgen

“Oordeel over niemand, en niemand oordeelt over jou. Doe anderen geen kwaad, en anderen doen jou geen kwaad. Wees het voorbeeld dat anderen kunnen volgen.”

-Suzanne Powell-

Kun je het ontkennen? We oordelen zonder erover na te denken. Onze geest velt snel zijn oordeel over gedragingen, woorden, handelingen en mensen die we kennen. Bovendien oordelen we snel over mensen die we niet kennen. We oordelen omdat we een plattegrond nodig hebben om ons te leiden in onze omgeving. We categoriseren alles en plakken er een label op.

Welk nut dient dit? Suzanne Powell is hier helder over. Met dit soort gedrag, waar sommigen gekwetst worden en anderen weer hetzelfde terug doen, waar slechte handelingen uitgedeeld en ontvangen worden, is egocentrisme het enige wat we bereiken. Niets groeit in deze omgeving. Menselijkheid wordt niet bevorderd door simpelweg overal een label op te plakken. Als het ons lot is om een toekomst met verbeterde harmonie te smeden, moeten we bij onszelf starten: wees het beste voorbeeld dat je kunt volgen.

7. Over het benutten van het hier en nu

“Geniet van het heden, wees altijd jezelf met alle consequenties van dien.”

-Suzanne Powell-

Het ‘hier en nu’ benutten is tegenwoordig zonder twijfel een van de vaakst terugkerende en meest gebruikte ideeën. Passen we dit principe — deze zuil van persoonlijke groei — echter daadwerkelijk toe?

Als we heel eerlijk zijn: lang niet altijd! Dat doen we niet omdat we vaak het verleden met ons meedragen en ons teveel zorgen maken over de toekomst. Het heden wordt hierdoor een vaag concept. Laten we dus kijken naar een van de meest waardevolle citaten van Suzanne Powell: “waardeer het heden; we zijn verantwoordelijk voor onszelf.

Lotus bloem

Concluderend: we zijn er zeker van dat deze kleine wijsheden ons allemaal hebben laten nadenken. Reflectie en empathie alleen zijn echter niet genoeg. Laten we handelen. Laten we proberen deze richtlijnen daadwerkelijk toe te passen op een echte, gevoelde en levendige manier. Zo kunnen we vormgeven aan een meer intieme, liefhebbende en goedgeefse realiteit!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.