7 aanmoedigingen voor moeilijke tijden

7 aanmoedigingen voor moeilijke tijden

Laatste update: 26 juli, 2018

We moeten allemaal af en toe aanmoedigingen lezen. Hoe sterk je ook bent, bepaalde omstandigheden kunnen altijd somber en duister lijken, alsof er geen uitweg is. Dat is wanneer je woorden moet vinden die je geloof en hoop in het leven zullen herstellen. 

Aanmoedigingen zijn als brandstof voor de kracht die je binnen draagt ​​die soms slapend is. Dit is heel normaal. We zijn geen machines en kunnen niet als robots reageren als we geconfronteerd worden met uitdagingen en tegenslag. We hebben tijd nodig om de moeilijke momenten te verwerken, te verplaatsen en door te gaan.

“Verzet is een natuurlijk onderdeel van het leven. Net zoals we onze fysieke spieren ontwikkelen door het overwinnen van tegenstand – zoals het heffen van gewichten – ontwikkelen we onze karakterspieren door uitdagingen en tegenslagen te overwinnen. “

– Stephen Covey –

Het is juist tijdens deze moeilijke momenten dat aanmoedigingszinnen het meeste gewicht en betekenis dragen. Ze helpen je weer op het goede spoor te komen en je geloof in je mogelijkheden te herstellen. Hier zijn 7 van deze zinnen die je kunt lezen wanneer jouw hoop afneemt.

1. Aanmoedigingen om te onthouden dat niets onmogelijk is

Dit is een van de mooiste bemoedigende zinnen geschreven door Nelson Mandela. “Het lijkt altijd onmogelijk tot het gedaan is.” Dit is een eenvoudige bevestiging die een heel universum van betekenis omvat. Vooral vanwege de persoon die het zei.

Nelson Mandela is het perfecte voorbeeld dat niets onmogelijk is. Hij bracht 30 jaar van zijn leven door in een gevangeniscel en veranderde vervolgens het gezicht van zijn land toen hij werd vrijgelaten. Hij maakte iets dat voor veel mensen onmogelijk leek een realiteit.

Een meisje dat weg rent

2. Je eigen kracht

We hebben allemaal een enorme hoeveelheid innerlijke kracht. Niet iedereen op de wereld is er zich echter van bewust, misschien omdat ze hun eigen kracht niet hebben gevonden. Misschien realiseren ze zich niet dat ze het hebben of misschien gaan ze door moeilijke tijden waardoor ze niet zien dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze denken.

Dit is wat Benjamin Jonson in deze bemoedigende zin wil zeggen: “Hij kent zijn eigen kracht niet, die geen tegenslag heeft ontmoet.”

3. Wees de hele tijd blij

Soms hebben we de neiging om te denken dat geluk ergens te vinden is en dat we het mogen ervaren als we daar aankomen. Die plaats kan financieel succes zijn, een prachtige liefde, of gewoon een verandering van omstandigheden. Dit is echter de verkeerde manier om naar dingen te kijken.

Jim Rohn verklaarde het volgende: “Leer hoe je gelukkig kunt zijn met wat je hebt terwijl je alles nastreeft wat je wilt.” Het betekent dat het doel van gelukkig zijn niet uitgesteld moet worden. Het is een gevoel dat van binnenuit komt en het hangt niet af van je prestaties of mislukkingen.

4. Genegenheid is onbetaalbaar

Vaak is affectie van andere mensen datgene wat je hoop en verlangen om te slagen vernieuwt. In moeilijke tijden wint genegenheid een immense waarde. Het komt overeen met een verzachtende balsem waarmee je frisse lucht kunt krijgen en vooruit kunt komen.

Deze waarheid komt tot uiting in de volgende zin van Albert Schweitzer: “Soms gaat ons licht uit, maar wordt het opnieuw aangewakkerd door een ontmoeting met een ander mens.” Soms zal een knuffel of een liefdevol woord licht en duidelijkheid brengen.

Een kussend koppel omwikkeld met vuur

5. Probeer het en probeer het opnieuw

Een van de oudste aanmoedigingen is door Confucius geschreven: “Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt.” Dit is een krachtige uitspraak, die een enorme waarheid bevat. De enige les die hieruit kan worden getrokken, is dat je altijd moet blijven proberen.

Als je er echt over nadenkt, is niets dat je snel verwerft echt degelijk. De meest waardevolle en authentieke dingen in het leven worden stap voor stap opgebouwd. Soms tegen de stroom in. Dat is het moment waarop je moet doorgaan en nooit terug moet gaan of stoppen.

6. Er is altijd iets dat gedaan kan worden

Thomas Alva Edison zei: “Wanneer je alle mogelijkheden hebt uitgeput, onthoud dit – je hebt het nog niet.” Edison is een van de grootste voorbeelden van doorzettingsvermogen. Hij voerde duizenden keren hetzelfde experiment uit totdat het uiteindelijk werkte.

Het citaat van Edison is een bemoedigende uitdrukking die je aanspoort om nieuwe wegen in te slaan wanneer het lijkt alsof er geen zijn. Het nodigt je ook uit om te creëren, om je altijd nieuwe mogelijke oplossingen voor te stellen, hoe moeilijk het ook wordt.

7. Je gedachten zijn alles

Het denken is een van de meest beslissende aspecten van het leven. Al het andere hangt bijna altijd af van de inhoud van je geest. De realiteit wordt eerst in de geest geconstrueerd en dat is waar het geconcretiseerd wordt.

Silhouette van een vrouw die bedekt is met bloemen

In dit opzicht wijst James Allen op het volgende: “Je bent vandaag waar je gedachten je hebben gebracht; je zult morgen zijn waar je gedachten je brengen.” En hij heeft helemaal gelijk. De realiteit die je opbouwt zal afhangen van wat er in je opkomt.

Al deze aanmoedigingen zijn krachtige wapens als je in moeilijke omstandigheden verkeert. Hun kracht ligt in het helpen herinneren dat geluk mogelijk is, dat je dromen haalbaar zijn, dat het de moeite waard is om verder te gaan. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.