29 zen-gezegdes om je te inspireren

29 zen-gezegdes om je te inspireren

Laatste update: 23 oktober, 2019

De zen-filosofie ontstond aan het begin van de eerste eeuw, toen de Chinese leer door middel van het boeddhisme in contact kwam met de basisprincipes van het hindoeïsme. Dit cruciale moment in de geschiedenis heeft zijn stempel gedrukt op onze levens vandaag.

Deze filosofie werd rond het jaar 1200 verwelkomd in Japan en ontwikkeld onder de naam ‘zen’. Hiervandaan werd het gedeeld met de wereld, waarbij het de westerse gedachte sterk beïnvloedde.

De invloed en de integratie ervan in onze cultuur is mede te danken aan grote artiesten zoals Madonna en atleten zoals Tiger Woods, die genieten van de voordelen van de zen-filosofie als leidraad voor hun dagelijkse leven.

De zen-filosofie wordt ook aangehangen door invloedrijke mensen in de financiële sector, zoals William Ford, president van de Ford Motor Company; evenals William George van de Goldman Sachs Group, die bekend staat om het reciteren van de mantra van winstgevendheid.

Meditatie

Het doel van zen is niet het achterhalen van de betekenis van het leven, maar eerder het overwinnen van onze eigen beperkingen en moeilijkheden. De zen-filosofie gaat erom dat je leert om aandacht te besteden aan elk moment, waarbij je je alleen concentreert op het hier en nu.

Lessen uit de zen-filosofie

Hier zijn 29 gezegden die jouw leven kunnen transformeren. Ze zullen je helpen om het leven op een andere, positievere manier te bekijken en om antwoorden te vinden op veel van de vragen die je misschien hebt.

1. De verleiding om op te geven zal vlak voor een overwinning veel sterker zijn.