15 tekenen dat je de liefde van je leven hebt gevonden

Je hebt jezelf vast die grote vraag gesteld of iemand de liefde van je leven is, of dat het juist alleen een vriendschap is.
15 tekenen dat je de liefde van je leven hebt gevonden

Laatste update: 11 maart, 2022

Je hebt jezelf vast wel die grote vraag gesteld: is hij/zij de liefde van mijn leven? Het kan moeilijk zijn om uit te leggen wat je voelt als je ontdekt dat je verliefd bent. Maar één ding is altijd duidelijk: we delen over het algemeen het gevoel in het paradijs te zijn als we zijn met de persoon van wie we houden, op wie we verliefd zijn geworden.

“Je bent verliefd als je je realiseert dat de ander uniek is”

Jorge Luis Borges

We leven in een samenleving die liefde beschouwt als een idealistisch concept, dat ons tot een punt drijft waar we het niet kunnen herkennen wanneer het in ons leven aanwezig is.

Liefde is zo’n kostbare emotie en gevoel dat je het niet kunt laten ontsnappen als het eenmaal gebeurt. Dus ik nodig je uit om verder te lezen en te ontdekken of hij/zij de liefde van je leven is met behulp van deze 15 tekenen. Ervaar je meer dan één van deze tekenen?

1- Je stopt met aan je ex te denken. Wanneer je ware liefde vindt, wordt al het andere secundair. Je voelt je alsof je in de wolken bent en je bent zeker van je gevoelens. Je voelt geen angst omdat je je ervan bewust bent dat de persoon aan je zijde je nooit pijn zou doen.

Zonder angst bestaat er geen twijfel. De enige dingen die bestaan, zijn je plezier van het moment en de persoon van wie je houdt. Exen verschijnen alleen in je herinneringen als een noodzakelijke leerervaring in je leven en een kans om te blijven groeien. Niets meer.

2- Je hoeft niet constant te praten. Liefde is veiligheid, vertrouwen en authenticiteit. Je voelt je op je gemak, geliefd en stilte wordt je beste vriend omdat je je hart kunt vullen en alles in één oogopslag kunt communiceren.

3- Ze geven je een goed gevoel. Als we liefhebben, banen we samen een pad door empathie en wederzijds respect. Het streven naar geluk voor iedereen in een relatie inspireert hen om je beter te laten voelen als je je niet goed voelt. Alleen al het zien ervan van je partner vult je hart.

Man en vrouw die naast elkaar liggen

4- Je voelt je vrij om jezelf te zijn zonder je in te houden. Zowel in goede als in slechte tijden is hun mening over jou niet veranderd. Oordeel verdwijnt uit je emotionele vocabulaire en een “ Wat zullen ze zeggen? ‘ verandert in een ‘ Ik hou van jou ‘. Niets anders doet ertoe.

5- Er is geen jaloezie of woede. Ze weten dat je ervoor hebt gekozen om je liefde met hen en hen alleen te delen. De veiligheid van je relatie is al vele malen aangetoond, dus jaloezie en woede hebben geen plaats meer.

6- Ze maken je vrijelijk tot hun prioriteit. Hun liefde leidt ertoe dat ze dingen voor jou doen die ze niet vrijwillig en oprecht voor iemand anders zouden doen. Ze zullen je begeleiden waar je ze nodig hebt, net zoals je voor hen zou doen. Overal waar jullie beiden zijn, zal vol rust en welzijn zijn.

Elke activiteit wordt graag en oprecht een aandeel. Ze zijn altijd bij je wanneer je ze het meest nodig hebt, zonder dat je erom hoeft te vragen. Ondersteuning is het beste geschenk dat je aan hen geeft en van hen ontvangt.

Stel dat een milkshake deelt

                “Ik hou ervan om lief te hebben en niet om bemind te worden, want niets doet me meer plezier dan jou gelukkig te zien.”
-George Zand-

7- Ze begrijpen het belang van familie. Ze gaan met je mee om familieleden te bezoeken, en dat doen ze altijd vrolijk en met een glimlach. Ze weten dat jouw familie belangrijk voor je is en een belangrijke rol in je leven speelt. En ze willen je leven helemaal met je delen.

8- Ze weten wat belangrijk voor je is. Belangrijke dingen en problemen die moeten worden aangepakt omdat ze betrekking hebben op het welzijn van je relatie, kunnen gemakkelijk en natuurlijk worden opgelost. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je hen voortdurend je behoeften als persoon laat zien. Ze streven ernaar om ze zelf te ontdekken en je een goed gevoel te geven.

9- Je verwacht niet dat ze anders zijn. Had je verwacht dat ze alle kenmerken zouden hebben waarnaar je op zoek was? Natuurlijk niet. Je hebt een persoon gevonden die fysiek net zo verschillend is als emotioneel. En daarom werd je verliefd op ze. Voor hun hele persoon. Al het andere doet er niet toe.

10- Woorden kunnen het niet beschrijven. Het maakt niet uit hoe vaak je ‘ ik hou van je ‘ zegt. Je zou het duizend keer kunnen zeggen en het zou nog steeds niet genoeg zijn. Je liefde voor hen is zo groot dat je hart elke dag meer en meer gloeit, je houdt van je partner.

11- Je stopt nooit met lachen. Je bent onbeschaamd jezelf en voelt je vrij, en je geniet en leert van elk moment dat je samenleeft. Jullie gaan elkaar zo goed begrijpen dat elke grap en situatie verandert in een moment vol plezier en genot. Je hebt waarschijnlijk zoveel onder-ons-grappen die voor andere mensen nergens op slaan, maar die jullie allebei ongecontroleerd laten lachen.

12- Ze zijn je grootste fan. Ze vertellen je altijd hoe geweldig je bent als persoon. Wat ben je mooi, slim en sterk van binnen (en van buiten!). Ze zijn er altijd als je een duwtje in de rug nodig hebt, en hun steun is een van de beste waar je ooit op kunt hopen.

13- Ze kennen je als geen ander. Je hebt volledig vertrouwen tussen jullie twee en je wilt dat ze je echt kennen . Je voelt je vrij, zelfs opgewonden, om ze alles te vertellen over wat je bent en wat je wilt worden.

14- Je bewondert ze om hun persoonlijkheid en hun hart. Je denkt al een tijdje dat ze de meest geweldige persoon zijn die je ooit hebt ontmoet en ze inspireren je om een beter persoon te worden dan je al bent. Van een ander houden maakt ons betere mensen en stelt ons in staat om alles te doen wat we willen en verlangen.

15- Het is de eerste keer dat je je zo voelt. Je hebt zeker vanaf de eerste dagen van je relatie het gevoel gehad dat deze anders is dan alle andere die je hebt gehad. Kun je uitleggen hoe je je voelt? Maak je geen zorgen, ik weet dat het moeilijk kan zijn om de juiste woorden te kiezen. Maar daarin ligt de magie! Ze zijn de liefde van je leven, de magie van je bestaan.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.