Zoek niet, laat jezelf gewoon gevonden worden

Zoek niet, laat jezelf gewoon gevonden worden

Laatste update: 13 december, 2016

Het leven is te kort om achter iemand aan te zitten die jou niet eens opmerkt. Het is niet nodig om achter iemand aan te lopen als diegene al weet waar je bent, als hij al weet wie je bent en zelfs al je geheimen al kent.

Feit is dat er mensen zijn daarbuiten die niet oprecht om je geven, zelfs als jij wel oprecht om hen geeft. In deze gevallen kan het moeilijk zijn om de situatie waarin je verkeert te begrijpen.

Houd in gedachten dat je telefoonnummer niet veranderd is. Er is hier geen sprake van een gebrek aan tijd, maar eerder een gebrek aan interesse. Onthoud dat wanneer iemand iets echt wil of nodig heeft van een ander, hij in staat is om zeëen en bergen te verplaatsen om dit in slechts enkele seconden te verkrijgen.

Genegenheid smeekt niet

Bedelen en smeken om de restjes van genegenheid die iemand je niet oprecht wil geven is niet gezond, op de korte noch de lange termijn. Het kan echter zo zijn dat er bepaalde gedragspatronen zijn die jou bewegen, emotioneel gezien, en die je ertoe aanzetten om redenen te vinden om verankerd te blijven door het verlangen om een bepaalde persoon in je leven te houden.

Als je echter even stil gaat staan en nadenkt, zul je inzien dat deze houding er alleen maar voor zal zorgen dat je jouw emotionele leed onnodig verlengt. Jezelf onderwerpen aan de wil van anderen zal jou alleen maar in een marionet veranderen, daar om aan elk van hun behoeftes en grillen te voldoen.

Als je het zo bekijkt zijn er, iets dat misschien al duidelijk is, dingen die gebeuren omdat ze moeten gebeuren, maar gebeuren andere dingen omdat wij ze laten gebeuren. We kunnen niet vrij of gelukkig door het leven gaan als we blijven vasthouden aan en onszelf laten binden door verwachtingen die door anderen worden gecontroleerd.

Marionet

Laat dat wat onnodig is in je leven meevoeren door de wind

Het kan moeilijk zijn om jezelf te bevrijden en datgene wat jij sterk als het jouwe ervaart los te laten, of het nu gaat om mensen of bezittingen. Met andere woorden: bepaalde lasten die jij bij je draagt verenigen je met een gevoel van identiteit en toebehoren. Dit gevoel kan worden samengesmolten met angst en het verliezen van die identiteit of iets wat hier direct aan verbonden is en waarvan jij gelooft dat het ontzettend belangrijk is.

Uiteindelijk zul je echter, ondanks al die emotionele chaos die aan sommige mensen verbonden is, vermoeid raken vanwege het feit dat deze mensen jou niet waarderen. Het is heel goed mogelijk dat wanneer je dit beseft, je een bepaald egoïsme zult voelen en een dergelijke indruk is verschrikkelijk voor je emotionele gezondheid.

Het gevoel hebben dat je misschien nog net iets meer had moeten verdragen of dat je bepaalde mensen teleurstelt is verbazingwekkend normaal. Dit gevoel is gebaseerd op de angst voor het confronteren van de lege ruimte die achterblijft na verlies.

Om het anders uit te leggen: het betekent dat je het gevoel hebt dat als je stopt met jezelf opofferen, je de kans om een deel van de emotionele geschiedenis van je leven te creëren misloopt. Wat je echter werkelijk aan het doen bent, is jezelf op de meest gruwelijke manier mogelijk gedragen ten opzichte van jezelf, ten opzichte van je verwachtingen en ten opzichte van je verlangens.

Hart

De weg naar emotionele vrijheid wordt voor een deel geplaveid door de gewichten die we onderweg van ons afschudden; dit zijn de lasten van emoties en van de effecten van giftige mensen waarvan we onszelf moeten ontdoen naarmate we vooruit bewegen.

Dit is de enige manier om ruimte te creëren voor jouw krachten, om jouw fouten te accepteren, om uit te vogelen hoe je jouw intenties kunt uiten en je een weg te banen door de dilemma’s waarin je je kunt bevinden. Op deze manier kun je voorkomen dat negativiteit de plaats inneemt van positiviteit. Door de negativiteit van je af te schudden, kun je jouw passie voor het leven en je eigen welzijn opbouwen.

Niet de persoon die het meest kan dragen is het sterkst, maar eerder degene die in staat is om te weten wanneer hij moet loslaten. Denk na over alles dat jou omringt… de mensen, de plekken, je dagelijkse activiteiten… Reflecteer hierop en denk na over de volgende lijst. Als hij, zij of het:

 • Geen geluk aan je leven toevoegt… Laat het los.
 • Jou niet verrijkt of positief steunt… Laat het los.
 • Blijft, maar niet groeit… Laat het los.
 • Je onoprecht comfort biedt tot op het punt dat het je in staat stelt om persoonlijke groei te vermijden… Laat het los.
 • Je talenten niet erkent… Laat het los.
 • Jouw wezen niet streelt… Laat het los.
 • Praatjes heeft die geen gaatjes vullen… Laat het los.
 • Geen ruimte in zijn/haar leven heeft voor jou… Laat het los.
 • Je probeert te veranderen… Laat het los.
 • Zichzelf op egoïstische wijze aan jou oplegt… Laat het los.
 • Het vaker niet eens is met jouw principes en jouw leven dan wel… Laat het los.
 • Niets positiefs aan jouw leven toevoegt… Laat het los.

Laat het allemaal los… de val zal een stuk minder pijnlijk zijn dan de pijn die je zult ervaren door vast te houden aan het idee van iets dat zou kunnen zijn, maar niet is.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.