Ik weet nog niet hoe, maar ik zal dit overwinnen

Ik weet nog niet hoe, maar ik zal dit overwinnen

Laatste update: 06 april, 2018

Ik weet niet hoe ik uit dit zwarte gat zal komen waarin ik me bevindt. Soms maakt het leven alle kruispunten wazig en krijg ik het gevoel dat het het einde van de wereld is. Maar ik weet dat dit gevoel voortkomt uit het feit dat mijn visie wordt vertroebeld door alle negatieve gedachten die op me afkomen. Ik weet zeker dat ik dit zal overwinnen.

Omdat ik me eerder zo voelde, en toen is het me ook gelukt om uit deze put omhoog te klimmen.

Nu ik wat perspectief heb, zie ik dat ik vaak te heftig heb gereageerd. De situaties vormden immers geen reëel gevaar.

Het grootste drama op dit moment was het drama dat ik in mijn eigen hoofd creëerde. Toch zijn er nog veel overtuigingen en perspectieven die ik moet herzien. Op de een of andere manier moet ik rust vinden.

Ik zal dit overwinnen, zolang ik mijn angsten het hoofd durf te bieden. Ik moet het idee loslaten dat angst een reden is om op te geven.

Een einde is ook een nieuw begin

We zijn bang om dingen te beëindigen. Het is jammer wanneer onze favoriete show of boek eindigt. Wanneer een relatie eindigt, zijn we bang dat het ons idee van liefde voor de rest van ons leven zal vernietigen. We proberen deze gevoelens koste wat het kost te vermijden.

Dit soort gedrag verhindert ons echter beslissingen te nemen die ons daadwerkelijk ten goede zouden komen. Het beëindigen van een relatie die overleeft op pure nostalgie is bijvoorbeeld niet negatief. Integendeel, de relatie zou zelfs schadelijk kunnen zijn.

Toch geloven wij precies het tegenovergestelde en houden wij vast aan onze overtuigingen. We voelen ons beschermd door een vals gevoel van trouw aan de ander. En al die tijd verraden we onszelf.

Vrouw die sereniteit uitstraalt om haar problemen te overwinnen

Het is niet altijd mogelijk om met iemand te breken of iets achter te laten. Soms dwingen de omstandigheden ons om een cyclus af te maken zonder de mogelijkheid om terug te gaan. En dit kan moeilijk zijn om mee om te gaan. We zijn er niet op voorbereid, en het is niet echt wat we willen.

We hebben de neiging om goedheid gelijk te stellen aan dingen die langdurig en veilig zijn. Het tegendeel is negatief. De maatschappij leert ons dat ons hele leven. Vandaar dat we ons hechten aan objecten, situaties en mensen. Daarom is het zo moeilijk voor ons om los te laten en beslissingen te nemen die een einde maken aan dingen.

Ik zal in deze fase de deur sluiten en nieuwe en betere mogelijkheden openen. Ik zal proberen mijn mislukkingen in een nieuw licht te plaatsen en er een positieve les uit te trekken.

Wanneer het leven moeilijk wordt, kunnen we dit overwinnen

Laten we afstappen van de overtuiging dat het einde van iets altijd een mislukking is. Het enige waar we nog mee te maken hebben, is frustratie. Uiteindelijk voelen we ons verdrietig en verlamd, niet in staat om vooruit te komen.

Het is schadelijk voor ons gevoel van eigenwaarde. Het doet ons denken dat er een soort zwarte magie bestaat die sterk genoeg is om alles wat we willen doen dat de moeite waard is, te ruïneren.

Maar luister: we zijn veerkrachtiger dan we denken. We vergeten ons vermogen om door te gaan nadat we de bodem hebben bereikt. We hebben in het verleden allemaal momenten gehad waarop we dachten dat het voor ons voorbij was. Maar toen we dat het minst verwachtten, deden zich nieuwe kansen voor. We kunnen de teleurstelling overwinnen.

Vrouw die in een storm zit die zij moet overwinnen

Het is pijnlijk om iets te beëindigen dat ons gelukkig maakte en ons zoveel goede herinneringen gaf. We wennen aan onze comfortabele routine. Als alles elke dag hetzelfde is, voelen we ons op ons gemak. We zijn er zeker van dat alles in orde is.

We zijn zo gewend aan onze comfortzone. Het is er warm, rustig en veilig. Maar het is heel makkelijk om daar vast te komen zitten. De dingen kunnen stagneren. Ook, hoezeer we ook veilig willen zijn, liggen er altijd problemen op de loer om ons te testen.

Mijn comfortzone beschermt me tegen de buitenwereld, niet tegen mezelf.

Ik heb het zo ver geschopt. Ik ben er zeker van dat ik onaangename situaties nu zal kunnen zien als een kans in plaats van pech. Misschien kan ik sommige beslissingen vermijden, maar vroeg of laat kom ik op een doodlopende weg terecht. Mijn vastberadenheid zal op de proef worden gesteld, maar ik zal overwinnen.

Meisje denkt na
Wellicht ook interessant voor jou
Jezelf op de eerste plaats zetten is gezond, niet egoïstisch
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Jezelf op de eerste plaats zetten is gezond, niet egoïstisch

Jezelf op de eerste plaats zetten is een gezonde, nuttige en noodzakelijke praktijk. Het is niet egoïstisch, want het voelen van rotsvaste liefde v...