We hebben allemaal iemand nodig die voor ons zal zorgen

We hebben allemaal iemand nodig die voor ons zal zorgen

Laatste update: 26 juli, 2018

We hebben allemaal iemand nodig die voor ons zal zorgen. Maar dat betekent niet dat we volledig van hen afhankelijk moeten zijn om ons goed te voelen. Soms kan je niet alles aan. Op sommige momenten raak je diep in de put of gaan de dingen niet erg goed. Het is beter dat je dan toch inziet dat je iemand nodig hebt die jou eraan herinnert wie je bent en tot wat je in staat bent.

Het zijn mensen die jou eraan kunnen herinneren dat je meer bent dan alleen maar je omstandigheden. Fouten worden soms gemaakt. Het is wat het is. Deze speciale mensen zijn net als beschermengelen die je vleugels geven zodat je over het puin van je afbrokkelende leven kan vliegen.

Ze kunnen zelfs net als de stem van je geweten zijn, net als Jimmy de Krekel. Ze waarschuwen je als je te hoog vliegt of begint te verbranden door de hitte van je eigen succes. Deze mensen zijn je fundament, je evenwicht, de yin voor jouw yang.

Een vriend is iemand die jou probeert te helpen om op te staan wanneer je gevallen bent. Als het jou niet lukt om op te staan, dan komen ze naast je zitten. Ze luisteren naar jou en laten je weten dat je niet alleen bent, wat er ook gebeurt.

 Share

We hebben allemaal iemand nodig die voor ons zorgt in moeilijke tijden

Meestal is het niet zo moeilijk om mensen te vinden met wie je een leuke tijd kan doorbrengen. Samen iets drinken, winkelen, naar de bioscoop of een koffie nemen is niet echt een opoffering. Maar echte vrienden zijn de mensen die blijven wanneer je niet echt het aangenaamste gezelschap bent.

We hebben het hier over de momenten waarop je in tranen uitbarst en de wereld vervloekt. Tijdens die middagen is er niets dat er kan voor zorgen dat je je beter voelt. Je kan niets doen, zeggen of horen. Dat is de reden dat je op die momenten hun vertrouwelijkheid echt waardeert. We hebben allemaal iemand nodig op die momenten. Je voelt dan ook de waardering voor die helpende hand die samen met jou de stukken opraapt en ze zorgvuldig weer samenbrengt zonder dat je het zelf beseft.

Hier hebben we het ook over die lange gesprekken vol klaagzangen waarvan je weet dat ze nergens toe leiden. Maar de eenvoudige waarheid is dat je het nodig hebt om te ventileren. Het gaat ook over die momenten waarop je lacht met hoe absurd het allemaal is en met hoe bang je bent dat de dingen nog erger kunnen zijn.

Je kan deze vorm van goed gezelschap alleen samenvatten met de woorden  ware vriendschap. Dit is de vriendschap die alles kan overwinnen. Het kan ook alles veranderen. Deze soort vriendschap is zo moeilijk te vinden maar zo noodzakelijk. Echte vrienden zijn er maar weinig. Maar ze zullen er altijd zijn, op goede en op slechte dagen.

We hebben allemaal iemand nodig

Goede vrienden zijn recht door zee wanneer de dingen goed gaan

Deze waarde van vriendschap is waarschijnlijk de minst erkende. Het heeft te maken met de momenten waarop de dingen goed gaan. Dan verschijnt de afgunst van de mensen die niet echt van je houden, en begin jij je te trots te voelen over je succes. Op die momenten denk je dat je onoverwinnelijk bent. Het succes stijgt je naar het hoofd en je begint jezelf te verliezen.

Dit is precies het ogenblik waarop die speciale personen in je leven, je echte vrienden, jou echt zullen helpen. Ze zullen je de harde werkelijkheid van de dingen tonen. Deze vrienden zullen de vleugels van je trots kortwieken en je met je voeten weer op de grond zetten. Echte vrienden zeggen jou altijd de waarheid recht in je gezicht. Ze doen het ook al kwetst het. Want ze weten dat je het misschien niet leuk vindt maar dat je het nodig hebt.

Ze beseffen ook dat je misschien slecht zal reageren op wat ze jou zeggen. Maar ze weten ook dat je niet zal vergeten dat zij alleen maar oprecht bezorgd zijn om je welzijn. Uiteraard doen ze het niet om je te kwetsen. Het is compleet het tegenovergestelde. Ze doen het zodat je niet zo hard zal vallen of om je te helpen genoeg motivatie te verzamelen om eindelijk de sprong te wagen.

We hebben allemaal iemand nodig die voor ons zal zorgen. Want wanneer de dingen verschrikkelijk worden, ben jij je ergste vijand. En dit is eigenlijk ook zo wanneer de dingen goed gaan. Je hebt immers iemand nodig die ervoor zorgt dat je de controle niet verliest vóór je jezelf vernietigt.

Want niemand is perfect. Wanneer je helemaal alleen bent, maak je je fouten erger dan ze zijn… Tenslotte is een leven dat we met een speciale persoon delen, een leven dat van begin tot einde de moeite waard is om geleefd te worden.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.