Tranen zijn niets meer dan onze wonden die verdampen

Tranen zijn niets meer dan onze wonden die verdampen

Laatste update: 19 april, 2017

Laat je tranen gaan, laat het zout en water je wonden dichten en laat alles dat je pijn doet en van streek maakt verdwijnen met iedere druppel. Laat je lichaam voelen en laat de gevoelens je overrompelen zodat je vooruit kunt, zodat je het beste uit je leven kunt halen.

Verhul het niet als je huilt, wees niet bang om je kwetsbaarheid te tonen, zodat andere mensen kunnen zien dat je voelt tot in het diepste van je ziel en dat je niet bang bent om dit uit te drukken. Tranen zijn soms noodzakelijk; ze kunnen niet in je blijven. Vroeg of laat komen ze naar buiten en dat is waarom je ze moet laten stromen en rust tot je moet laten komen.

“Als je je gevoelens eindelijk uitdrukt, laten ze je huilen, zo simpel is het.”

-John Lennon-

Leer om te huilen, om je tranen te laten vloeien

Tranen moeten er niet voor zorgen dat we ons rot voelen, maar het tegenovergestelde. Als we nadenken over hoe we ons voelen na het huilen, zullen we zelfs zien dat we ons opgelucht en getroost voelen en dat we weer kunnen lachen.

Huilen

Daarom is het belangrijk dat we onze tranen laten vloeien, ongeacht de vooroordelen en angst voor wat andere mensen zouden kunnen denken. We zullen het hebben over de voordelen van tranen, of het vrijlaten van je gevoelens.

Ze helpen je jezelf te leren kennen

Als we huilen, helpen onze tranen ons te reflecteren over waar we ons zorgen over maken, over wat we zijn en wat de reden van ons verdriet is, maar het helpt ons ook om een nieuw perspectief te verkrijgen op wat er echt toe doet, meer dan de kleine zorgen van ons dagelijks leven.

We weten allemaal wat ons van streek maakt en er zijn veel manieren om ermee om te gaan: praten, wandelen, reflecteren of het opschrijven van ons diepste gevoelens. Kort gezegd is het een kwestie van niet bang zijn om ons uit te drukken.

Het is een manier om om hulp te vragen

Huilen kan een manier zijn om aandacht te trekken en om hulp te vragen. Misschien is de tijd gekomen dat er iemand naar ons luistert en ervoor zorgt dat we dingen op een andere manier kunnen zien, of misschien hebben we wel een dikke knuffel nodig.

En als het verdriet doorgaat en de tranen niet stoppen, is het misschien tijd voor professionele hulp om over de gemoedstoestand heen te komen.

“Niemand verdient je tranen, maar degene die ze verdient, zal je niet aan het huilen maken.”

-Gabriel Garcia Marquez-

Ze bevrijden je van stress

Tranen bevrijden je van stress. Na gehuild te hebben, voelen we ons beter, omdat huilen een manier is om spanning vrij te laten en om eruit te laten wat druk op ons uitoefent. Voel hoe je tranen naar boven komen in je ooghoeken en laat ze vallen, zodat al je pijn weg zal gaan, zodat de wereld een tijdje wazig wordt opdat je hem later weer helder gaat zien.

“Zij die niet kunnen huilen met hun hele hart, weten ook niet hoe ze moeten lachen.”

-Golda Meir-

Ze verbinden je met anderen

Als we huilen, laten we kwetsbaarheid zien en hoewel iemand kan denken dat huilen een teken van zwakte is, is het eigenlijk een teken van moed – de moed om ons te laten zien precies zoals we zijn, met al onze fouten en waarden.

Knuffel

Als we huilen, kan het lijken of andere mensen, zelfs vreemden, dichterbij ons staan en vriendelijker zijn. Tranen brengen ons samen en verbinden ons met anderen, zodat we ons menselijker voelen.

Veroordeel je tranen niet

Huilen is niet voor de zwakke mensen; het is menselijk en dapper. We hebben vaak het idee dat mannen niet mogen huilen omdat ze dan zwakte tonen, maar wat huilen eigenlijk laat zien, is dat je de moed hebt om je gevoelens te uiten.

Vrouwen, aan de andere kant, worden vaak gezien als overgevoelig en proberen hun tranen vaak in te houden zodat ze hun gevoelens en gevoeligheid niet laten zien. Maar we moeten eraan denken dat het laten zien van onze gevoelens op welke manier dan ook iets goeds is en noodzakelijk is voor onze mentale en lichamelijke gezondheid.

Als we onze zorgen niet uiten, kan het ongemak veroorzaken, dus laat je tranen de vrije loop. Laat je wonden verdampen en dichtgaan met iedere druppel die langs je gezicht naar beneden loopt en wees nooit bang voor je tranen.

“Blijven de tranen die je niet uit binnenin ons in meertjes? Of als onzichtbare rivieren die naar het verdriet toe stromen?”

-Pablo Neruda-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.