We geven je vier infusies om beter te slapen

We geven je vier infusies om beter te slapen
Sergio De Dios González

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Sergio De Dios González.

Geschreven door Alejandro Rodríguez

Laatste update: 27 december, 2022

Goed rusten is erg belangrijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Het krijgen van z es tot negen uur diepe slaap per dag heeft een fundamentele impact op alle aspecten van ons leven. Gelukkig zijn er infusies om beter te slapen.

In deze tijd zijn er veel mensen die vinden dat ze problemen hebben om op de juiste manier te rusten. Als remedie proberen ze verschillende infusies die mensen helpen om beter te slapen – of die beweren dat te doen.

In sommige gevallen helpen deze voorouderlijke remedies je eerder in slaap te vallen en beter te rusten. In dit artikel zullen we de meest effectieve bespreken.

Waarom infusies drinken om beter te slapen?

Mensen maken al eeuwen gebruik van natuurlijke remedies. Dit zijn planten en op kruiden gebaseerde formules die helpen bij verschillende lichamelijke klachten zonder (of met zeer weinig) bijwerkingen.

Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om infusies te gebruiken om beter te slapen. En nog een reden om voor natuurlijke infusies te kiezen heeft te maken met de mogelijke gevaren van farmaceutische behandelingen voor slapeloosheid.

Natuurlijke infusies

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat veel factoren slapeloosheid kunnen veroorzaken. Daarom is het noodzakelijk om het probleem vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken. En een van die hoeken gebruikt infusies om beter te slapen.

Factoren zoals regelmatig bewegen, gezond eten en het vermijden van verlichte schermen ten minste een uur voor het slapengaan zijn van fundamenteel belang voor het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Als je echter al die veranderingen hebt aangebracht en nog steeds problemen hebt met ontspannen, kunnen infusies je de laatste duw geven die je nodig hebt om beter te slapen. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste bespreken:

1. Kamille

Kamille is een van de natuurlijke infusies met de meeste voordelen. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt om allerlei problemen te behandelen, waaronder slapeloosheid.

Vanwege de speciale eigenschappen helpt dit kruid stress, angst en depressie te bestrijden. Deze drie emotionele problemen worden vaak genoemd als de belangrijkste oorzaken van gebrek aan slaap. Het elimineren ervan helpt dus in de meeste gevallen de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

Aan de andere kant beïnvloedt het gebruik van kamille in al zijn vormen (in een thee, kauwen op de bladeren of als een extract) direct je vermogen om snel in slaap te vallen Om deze reden is dit kruid een van de beste infusies om in slaap te vallen.

2. Valeriaanwortel

Valeriaanwortel is een andere plant met een kalmerende kracht . Vanwege deze eigenschap is de consumptie ervan een van de eerste natuurlijke behandelingen die wordt aanbevolen aan mensen met problemen zoals stress, angst of slapeloosheid.

In tegenstelling tot andere remedies voor het verbeteren van de slaap, wekt Valeriaanwortel niet het gevoel van uitputting op. Vanwege dit is het een van de veiligste infusies om te nemen voor een betere nachtrust. Het is risicoloos, ook voor kinderen en ouderen.

Valieriaanwortel werkt tegen stress

3. Linde

Linde is een van de meest bekende planten voor algemeen therapeutisch gebruik. Het wordt voornamelijk gebruikt als een remedie om de zenuwen te kalmeren. Deze infusie heeft krachtige rustgevende eigenschappen die je helpen in slaap te vallen.

Maar naast de voordelen ervan in de strijd tegen slapeloosheid, helpt linde ook bij een verscheidenheid aan fysieke en mentale problemen. Van een gloeiende huid en gezond haar tot het wegwerken van hoofdpijn en buikpijn, het is een van de planten met de meest positieve effecten op het hele lichaam. We raden het om deze reden dan ook zeker aan.

4. Passiebloem

Passiebloem is misschien niet zo bekend als de andere drie infusies voor een betere nachtrust, maar de eigenschappen zijn gunstig en effectief.  Deze plant wordt veel gebruikt voor de behandeling van problemen zoals angst, hypertensie en, natuurlijk, problemen met in slaap vallen.

Passiebloem

Het belangrijkste verschil tussen deze natuurlijke infusie en de andere is echter dat er in sommige gevallen contra-indicaties zijn om dit te nemen. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, en mensen die farmaceutische behandelingen voor angst gebruiken, zouden het bijvoorbeeld niet moeten gebruiken vanwege de krachtige effecten ervan.

Het moment is aangebroken om deze infusies uit te proberen om je slaap te verbeteren. Het is aan jou om te beslissen wat je wilt op het gebied van functie, smaak en effectiviteit. En als je ze al gebruikt, zouden we graag je ervaringen terug lezen in de opmerkingen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.