Waardeer het als mensen jou hun liefde tonen

Waardeer het als mensen jou hun liefde tonen

Laatste update: 17 februari, 2018

Er zijn zoveel manieren om liefde in woorden uit te drukken. Het soort woorden dat ons kippenvel bezorgt en onze ziel aanraakt. Eigenlijk is het zo dat mensen ons de hele tijd door liefde tonen, en hoewel hun liefdevolle daden en woorden vaak onopgemerkt blijven, geven ze ons toch zo’n fijn gevoel.

Een begripvolle blik delen, onze hand vasthouden, of gewoon een paar minuten stil bij ons blijven zitten. Deze kleine dingen zijn niet spetterend, maar ze betekenen zoveel dat ze ons werkelijk van binnenuit kunnen herstellen.

“Miljoenen en miljoenen jaren zouden me nog steeds niet de helft van de tijd geven om dat kleine moment van alle eeuwigheid te beschrijven waarop je je armen om me heen slaat en ik die van mij om jou. ”

-Jacques Prevert-

Twee mensen kijken samen naar de golven

De kunst van liefde tonen

Geef liefde, niet meer en niet minder. Doe het omdat je het voelt, omdat je lichaam erom vraagt ​​en omdat er geen mooiere manier bestaat om contact met iemand te maken. Veel mensen beoefenen deze prachtige kunst, maar niet iedereen weet het te waarderen.

Degenen die weten hoe ze liefde moeten geven, verwachten er niets voor terug. Hun enige doel is om genegenheid te geven. Ze zijn vervaardigers van geluk, vrede en goede relaties. Magische mensen die een normale dag veranderen in iets bijzonders.

Hun geheime wapen is de liefde die ze tonen, rechtstreeks afkomstig uit hun grote harten. Ze bieden hun schouder aan iedereen die het nodig heeft om erop te leunen. Ze vangen degenen die struikelen op en luisteren naar iedereen die het gevoel heeft dat de wereld om hem heen instort.

Mensen die weten hoe ze liefde moeten geven, laten hun gevoelens aan anderen zien. Ze weten hoe ze verbinding moeten maken met anderen en lezen in stilte hun emoties. Ze toveren geluk, warmte en genegenheid.

“We moeten de details opmerken. Ze vullen ons leven met kleine steentjes die onze richting bepalen “.

-Katherine Pancol-

Je geliefd voelen zonder te vergeten wat belangrijk is

Ons geliefd voelen is een van de mooiste gevoelens die we kunnen ervaren. De wetenschap dat een andere persoon ons wil zien, met ons wil praten en tijd met ons wil doorbrengen, is het beste geschenk dat we ooit zouden kunnen krijgen. Hoewel het soms onbeduidend of ontoereikend lijkt.

We hebben de slechte gewoonte om de kleine dingen die mensen voor ons doen te negeren. Soms zien we deze liefdevolle gebaren als iets dat ze ons verplicht zijn.

Tekening van twee mensen die elkaar liefde tonen

Als iemand ons genegenheid toont en wij voor hem hetzelfde voelen, is het gebaar over het hoofd zien het ergste wat we kunnen doen. Misschien voldeed het niet aan onze verwachtingen of was het niet wat we wilden, maar dat doet niets af aan de waarde van wat die ander ons biedt.

In de liefde moeten we leren om mensen te lezen. Dat betekent dat we moeten leren hoe ze hun genegenheid overbrengen. Weten dat iemand aan ons denkt, is geruststellend, maar het is niet genoeg om een ​​goede relatie op te bouwen. We kunnen niet alleen ontvangers van liefde zijn.

Wanneer mensen liefde tonen, impliceert dit niet alleen een intentie van hun kant, maar geven ze ons ook hun kostbare tijd, een stukje van hun leven. Daarom moeten we ze bedanken en op de een of andere manier laten weten dat we ze waarderen.

18 liefdevolle gebaren

“Ik heb geleerd dat mensen zullen vergeten wat je hebt gezegd, mensen zullen vergeten wat je hebt gedaan, maar mensen zullen nooit vergeten wat voor gevoel je ze gaf.”

-Maya Angelou-

Mensen tonen ons elke dag liefde. Deze kleine dingen zijn geen geld waard, maar ze maken wel het verschil. Ze kunnen een situatie volledig omkeren, je aan het lachen maken en je ziel overspoelen met positieve energie.

Ze gebeuren overal, elke minuut van de dag. We moeten gewoon opletten. Enkele van deze gebaren zijn:

 • Een grote, betekenisvolle knuffel, met de kracht om elke wond te helen.
 • Een begripvolle blik.
 • Een glimlach die zegt: ‘Ik ben hier en ik geniet van je gezelschap.’
 • Zomaar een cadeautje. Niet omdat het een feestdag is, maar gewoon zomaar.
 • Een leuk berichtje dat is achtergelaten op een plek waar je het zult zien.
 • Je favoriete liedje draaien omdat het je ochtend beter zal maken.
 • Een lieve, zachte aanraking.
 • Een opgewonden ‘Ik ben zo blij voor je’.
 • Een bewonderende blik.
 • Een ‘goede morgen’, ‘goede nacht’ of ‘fijne dag’.
 • Er voor je zijn op belangrijke momenten in het leven.
 • Je hand vastpakken zodat je je niet alleen voelt.
 • Interesse tonen in wat je doet, in wat jou beweegt.
 • Luisteren naar je gelach, je tranen drogen en je waarschuwen wanneer je in gevaar bent.
 • Ze geven je een paar minuten van hun tijd, zelfs als ze gehaast zijn.
 • Met je meegaan zonder dat je hierom hoeft te vragen, omdat je gezelschap nodig hebt.
 • Bij je zijn op zonnige dagen, regenachtige dagen en zelfs stormachtige dagen.
 • Met je praten als je een fout hebt gemaakt. Niet om te praten over wat je verkeerd hebt gedaan, maar om je eraan te herinneren dat je van de ervaring kunt leren.

We zouden een nog veel langere lijst kunnen maken, want wanneer liefde een mens tot actie beweegt, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Twee mensen in het bos die elkaar liefde tonen

Liefde tonen is een kunst. Het is een soort magie die we moeten leren waarderen. Toon liefde en je bent bezig met respect, begrip, transformatie. Het is het mooiste middel dat we hebben en we moeten leren inzien hoe waardevol het is. This might interest you...

Doe elke dag iets goeds; vriendelijkheid loont meer dan geld
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Doe elke dag iets goeds; vriendelijkheid loont meer dan geld

Uiteindelijk gaat het in het leven om zaaien wat je oogst. En wat is er nu beter dan het planten van vriendelijkheid om rijkdom te oogsten?