Vijf citaten van Severo Ochoa over het leven

In dit artikel laten we de erfenis van Severo Ocheo zien, zijn leven en zijn gedachten, door zijn beste citaten.
Vijf citaten van Severo Ochoa over het leven
Sergio De Dios González

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Sergio De Dios González.

Geschreven door Pedro González Núñez

Laatste update: 27 december, 2022

Severo Ochoa was een man die beschikte over grote kennis, vriendelijkheid en intelligentie. Het is interessant om een van de beste wetenschappers ter wereld te leren kennen door zijn citaten.

Hij hield zijn privéleven voor zichzelf en concentreerde zich op zijn werk. Er zijn niet veel gedocumenteerde interviews met Dr. Ochoa, maar er zijn wel veel gedocumenteerde medische doorbraken voor de mensheid.

Wie was Severo Ochoa?

Severo Ochoa Albornoz werd in 1905 in Asturië, Spanje, geboren. Nadat hij als biochemicus afstudeerde, ging hij geneeskunde doceren in Madrid, Heidelberg en Oxford.

Helaas heeft de Spaanse Burgeroorlog ervoor gezorgd dat hij daarmee moest stoppen en na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog besloot Ochoa te verhuizen naar de Verenigde Staten.

Severo Ochoa ging in dit nieuwe land door met het bouwen aan zijn professionele carrière. Daar synthetiseerde hij voor het eerst ribonucleïnezuur (RNA) in zijn laboraturium, waardoor hij in 1959 de Nobelprijs ontving, samen met de biochemicus Arthur Kornberg, een van zijn beste studenten.

Het grootste deel van zijn leven werkte Ochoa aan de Universiteit van New York, maar hij stopte met dit werk in 1986, na de dood van zijn vrouw. Hij werd hierdoor zeer depressief. Sinds dat moment stopte hij met het publiceren van onderzoeken en is hij ook niet meer als docent werkzaam geweest. Hij verhuisde naar Madrid, en overleed daar in 1993.

Een zwartwit foto van Severo Ochoa

De beste citaten van Severo Ochoa

Severo Ochoa is een van de drie Spaanse wetenschappers die een Nobelprijs voor de Vrede hebben gewonnen. In zijn biografie, The Joy of Discovery, kun je zijn buitengewone erfenis lezen. Hieronder geven we enkele van de beste citaten van Severo Ochoa.

Over het belang van de wetenschap

“Wetenschap is altijd de moeite waard, omdat zijn ontdekkingen vroeg of laat altijd worden toegepast.”

Voor Ochoa was de wetenschap erg belangrijk. Hij deed elke dag onderzoek. Hij geloofde dat, vroeg of laat, elke doorbraak het leven van mensen zou helpen verbeteren.

Over talent

“In het begin heeft onderzoek meer hersenen nodig dan middelen.”

Als de onderzoeker geschikt is voor het werk en geen idee heeft wat hij of zij doet, zullen alle moderne technologieën ook geen nut hebben. Je moet studeren en jezelf voorbereiden, zodat je intelligentie, interesse, passie en creativiteit je helpen om je doelen te bereiken.

Over het leven

“Ik heb het leven onderzocht en ik weet niet waarom het er is of waar het voor is.”

Wat is het leven? Na decennia van studies en prestaties heeft Severo Ochoa nooit geweten wat het leven was, waarom het bestaat, of waar het voor dient. Zal de wetenschap het ooit ontdekken? Het lijkt erop dat het leven buiten de greep van de wetenschap blijft.

Ochoa samen met zijn vrouw

Over de liefde

“Een vrouw kan het leven van een man veranderen.”

Na de dood van zijn vrouw viel Ochoa in een diepe depressie. Dit komt omdat zijn leven veranderde dankzij zijn vrouw. Ze waren 55 jaar samen.

Over liefde en wetenschap

“Liefde gaat over natuurkunde en chemie.”

Naast het belang van de liefde wist Ochoa altijd al dat liefde de chemie en de natuurkunde van de mens beïnvloedt. Hij heeft echter nooit gedacht dat de wetenschap de magie van de liefde zou wegnemen.

Hopelijk hebben deze citaten over het leven en de liefde van Ochoa je geholpen om hem beter te leren kennen. Hij was een gevoelig, intelligent en liefdevol persoon, die heel dicht bij zijn geliefde stond. Hij gebruikte zijn talent daar waar het het meest nodig was, voor de geneeskunde en voor de liefde.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.