Verbeter je mentale vermogen met vier simpele tips

Verbeter je mentale vermogen met vier simpele tips

Laatste update: 26 februari, 2017

Onze geest is een motor die we in de beste staat moeten zien te houden om ervoor te zorgen dat hij volledig naar behoren blijft functioneren en ons mentale vermogen op en top blijft. Als onze geest warrig is, dan zullen we dingen vergeten, de verkeerde keuzes maken en onszelf makkelijker laten misleiden…

Onze geest stimuleren kan ons helpen creatiever te worden, helderder na te denken, de uitdagingen waar we dagelijks mee geconfronteerd worden beter op te lossen en ons zo goed mogelijk te richten op hetgeen ons het meeste interesseert. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen om je mentale vermogen te verbeteren.

1. Doorbreek je routine

Als je de neiging hebt om elke dag vrijwel hetzelfde te doen, dan is het heel goed mogelijk dat je hersenen op een gegeven moment niet langer gebruik maken van hun volledige capaciteit. Je hersenen stimuleren revitaliseert je geest en stopt je geest vol met energie. Je routine doorbreken is dan ook een van de eerste stappen om je geest te verhelderen. Door elke dag hetzelfde te doen, verander je in iemand die op de automatische piloot door het leven gaat, iemand die niet meer in staat is goed te reageren.

Je kunt je routine op allerlei verschillende manieren veranderen, van het nemen van een andere route naar je werk tot het proberen van iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan, tot het ontmoeten van nieuwe mensen, tot het lezen van een goed boek, tot het luisteren naar andere muziek dan waar je normaal gesproken naar luistert, tot het kijken van een ongewone film…

2. Laad jezelf op met goede ‘vibes’

Mensen stralen allerlei vibes en energieën uit die anderen weer oppikken, of deze nu positief of negatief zijn. Als je veel tijd doorbrengt in het gezelschap van mensen die positieve vibes uitstralen, dan zul je merken dat je geest hierdoor voorzien wordt van een hoop energie, waardoor je mentaliteit altijd positief zal zijn. Dit zal ervoor zorgen dat je creatiever wordt en dat je geest gestimuleerd wordt met plannen voor de lange en korte termijn. Goede vibes zorgen er niet alleen voor dat je mentaal meer energie hebt, maar ook dat je lichamelijk meer energie hebt. Uiteindelijk zullen al deze voordelen ervoor zorgen dat je gezondere gewoontes ontwikkelt.

3. Wees dankbaar voor al het goede dat het leven je geschonken heeft

Tenzij jij de enige uitzondering bent op deze hele aardbol, zul je altijd verschillende redenen hebben om dankbaar te zijn, aangezien het leven iedereen minstens een paar positieve dingen schenkt. Dankbaar zijn houdt in dat je positieve mentale energie produceert. Dit zal ervoor zorgen dat je zelfverzekerder wordt en deze zelfverzekerdheid zal ervoor zorgen dat je in elk aspect van je leven vertrouwen uitstraalt.

Door dankbaar te zijn, zul je in staat zijn om aan al je eigenschappen, al je vaardigheden, alle mensen om je heen en al je relaties die juiste waarde toe te schrijven. Een goede oefening hiervoor is om minstens vijf aspecten op te schrijven waar je dankbaar voor zou moeten zijn. Het gegeven dat je leeft zou eigenlijk al reden genoeg moeten zijn om dankbaar te zijn, vind je niet?

4. Breng je leven op orde

Door aan allerlei dingen tegelijk te denken, ontstaat er een ware warboel in je hoofd, waardoor je niet goed in staat bent om je te concentreren op concrete doelen. Een goede manier om je leven op orde te brengen, is door vooruit te plannen. Als je een lijstje maakt van alles wat je nog van plan bent te doen, zal het makkelijker zijn om te bepalen op welke volgorde je alle deze plannen tot uitwerking wilt brengen.

Je taken delegeren kan ook erg behulpzaam zijn. Vergeet niet dat je de wereld onmogelijk in je eentje kunt dragen. Er zullen altijd taken zijn die anderen ook voor je zouden kunnen uitvoeren. Door mentale rommel uit de weg te ruimen, zal je geest vrij zijn om zich te richten op de taken die werkelijk alleen jij uit kan voeren.

Breng deze simpele tips in praktijk en je zult zien dat je niet de enige zult zijn die de positieve effecten ervan zal merken. Ook de mensen om je heen zullen merken dat je mentale energie veranderd is en je heldere manier van denken zal werkelijk aanstekelijk zijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.