Vandaag zal ik alles bereiken wat ik wil

Vandaag is de dag. Vandaag ga ik mijn doelen stap voor stap bereiken. Het is de dag dat ik eindelijk durf te lopen naar de toekomst.
Vandaag zal ik alles bereiken wat ik wil

Laatste update: 10 maart, 2022

Vandaag is de dag. Vandaag ga ik mijn doelen stap voor stap bereiken. Het is de dag dat ik eindelijk durf te lopen naar de toekomst die ik wil, naar waar ik altijd van heb gedroomd, om die droom om te zetten in realiteit.

Ik kan het moment ruiken dat ik mijn doelen bereik, ik voel de opwinding in mijn hart, ik zie de tranen van vreugde over mijn wangen rollen en de trots van de mensen die me mijn dromen willen zien vervullen.

Ik zal dapper zijn

Angst is geen obstakel, ik zal de moed ontdekken die altijd heeft moeten vechten tegen wat me bang maakt. Ik sta oog in oog met mijn faalangst, mijn angst voor de mening van anderen, mijn angst voor verandering.

Ik heb eindelijk begrepen dat falen niet bestaat, alleen het verlangen om te leren. Dat de meningen van anderen soms de angsten van anderen zijn, niet de mijne, en dat verandering een geweldige kans kan zijn.

“Dapper zijn is geen gebrek aan angst. Het is angst verwerken op een manier die je er niet van weerhoudt om door te gaan. Dat de adrenaline je niet de baas is.”

Walter Riso

Vrouw met een paardenbloem

Ik zal leren

Ik zal iemand worden die niet naar het verleden kijkt, maar het heden leeft en uitkijkt naar de toekomst. Iemand die de lessen van het leven leert en niet opgeeft. Als ik ergens nieuwsgierig naar ben, ga ik studeren, want er komt een moment dat ik het kan gebruiken.

Ik zal mezelf trainen in de onderwerpen die mij fascineren om mijn beste vaardigheden te ontwikkelen door te doen wat ik leuk vind. Ik zal nooit stoppen met leren, nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen, studeren, lezen, ontdekken. Nu weet ik dat alles wat ik leer een toepassing zal hebben, zinvol zal zijn in mijn leven. Iets zal zijn dat ik gebruik en dat me zal helpen volharden.

Ik zal in het heden leven

De schaduw van zorgen zal me niet vergezellen, want vanaf nu zal ik denken aan alle goede dingen die ik heb in mijn leven, alle mensen van wie ik echt hou en ik zal in het hier en nu leven, de warmte van elke knuffel, elke soort woord, de kus die elke persoon me geeft om hun liefde te tonen.

‘Een man moet in het heden leven. Wat maakt het uit wie je vorige week was, als je weet wie je nu bent?’

Paul Auster

Ik zal mijn doelen stellen en vechten om ze te bereiken

Vandaag is duidelijk wat ik wil en hoe ik het ga krijgen. Ik zal mijn doelen duidelijk opschrijven op een plek waar ik ze kan zien, om mezelf elke dag te herinneren aan het pad naar mijn dromen, ik zal vechten tegen de moeilijkheden en alles wat tussen mij en wat ik wil.

Ik zal mezelf koesteren

Fouten heb ik, zoals iedereen, er zijn er veel, maar elke dag worstel ik om ze te overwinnen en te accepteren. En ook, ik heb deugden die me uniek maken, die me maken tot wie ik ben. Vandaag leerde ik mezelf te waarderen, alle goede dingen in mezelf te zien en dingen te doen die ik echt leuk vind en goed doe.

Vrouw die zichzelf knuffelt

Ik zal volharden

Niets houdt me tegen omdat ik mezelf vertrouw, in mezelf geloof, daarom heb ik geleerd door te zetten, niet op te geven en stap voor stap mijn doelen te bereiken. Doorzettingsvermogen zal me elk moment van deze dag en alles wat zal volgen vergezellen, om mezelf eraan te herinneren dat ik een vechter ben en ook om mijn enthousiasme over te brengen en mijn vreugde aan anderen te verspreiden.

Vandaag zal ik mezelf zijn

Vandaag zal ik me niet verstoppen, ik zal mezelf laten zien zoals ik ben. Ik zal je vertellen wat ik te zeggen heb, ik zal leren ‘nee’ te zeggen wanneer dat nodig is, ik zal leren communiceren en met anderen praten, ik laat me niet overvallen door negatieve gedachten.

“Ik kom misschien in de verleiding om een onberispelijke vrouw te zijn. Met haar gekamd en netjes van binnen en van buiten. De regels van deze wereld vereisen een goed uiterlijk: kam je haar, trek aan, trek uit, koop, ren, slank af, eet gezond, loop rechtdoor, wees serieus… En misschien moeten we deze instructies volgen, maar wanneer ik de opdracht krijg om gelukkig te zijn? Misschien realiseerden ze zich niet dat ik me mooi moet voelen om er mooi uit te zien… De mooiste persoon die ik kan zijn!”

-Quino (Mafalda) –

Vandaag zal ik mezelf zijn. Ik zal moedig zijn en durven dromen. Ik zal vechten voor wat ik droom, ik ga genieten van het heden en waarderen wie ik ben, vandaag zal ik alles bereiken waar ik op doel. Wellicht ook interessant voor jou

Praten over je doelen betekent dat je ze niet zult bereiken
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Praten over je doelen betekent dat je ze niet zult bereiken

Waarom betekent praten over je doelen dat je ze niet zult bereiken? Ontdek hier wat er achter dit merkwaardige fenomeen zit.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.