Twee levensregels voor persoonlijke kracht

Volgens Oosterse filosofieën zijn er twee regels voor persoonlijke kracht. Als je er naar leeft, zal je leven en dat van de mensen om je heen vol positieve ervaringen zijn.
Twee levensregels voor persoonlijke kracht

Laatste update: 27 januari, 2021

Oosterse filosofen hebben een bijzondere manier van kijken naar het leven. Ze zeggen dat je gedachten je wereld creëren, maar de regels van de persoonlijke kracht bepalen wat er wel of niet gebeurt.

De regels van persoonlijke kracht zijn patronen die kunnen bepalen of conditioneren wat er met je gebeurt. Ze komen voort uit constante mentale oefeningen en leiden tot bepaalde situaties, terwijl ze andere situaties weghouden, waardoor een universeel evenwicht ontstaat.

Oosterse culturen geloven in deze universele balans en dat je er gewoon een deel van moet worden. Deze persoonlijke kracht komt dus voort uit je gedachten. Er zijn twee levensregels van persoonlijke kracht en die omvatten het soort gedachten dat je zou moeten hebben om alles voor je te laten werken.

Meer dan wat dan ook, geloof ik dat het onze beslissingen zijn, niet de voorwaarden van ons leven, die ons lot bepalen.

Tony Robbins

Een vrouw met een achtergrond van lichtjes

Persoonlijke kracht

Sommige Oosterse filosofieën stellen dat gedachten een grenzeloze kracht hebben. Als je iets bedenkt, wordt het waar. Volgens dit, als je angst je leven laat beheersen, zul je in gevaarlijke situaties terechtkomen. Als je je angsten onder ogen wilt zien, zullen je wegen echter duidelijker worden tijdens de reis.

Het gaat niet om magie of esoterie. Het gaat gewoon om ervoor te zorgen dat je geest aandacht besteedt aan wat hij belangrijk vindt. Daarom zorgt angst ervoor dat je meer bedreigingen ziet. Als een agressieve hond je angst voelt, blaft hij waarschijnlijk naar je of valt hij je zelfs aan. Angst vertelt anderen dat er iets is om bang voor te zijn.

Aan de andere kant zal een kalme geest die werkt aan het vinden van oplossingen, zelfs negatieve ervaringen veranderen in iets moois en constructiefs. Een brand kan je er bijvoorbeeld toe zetten om een leven redden. Het hangt af van waar je je op richt.

Persoonlijke kracht

Een positieve factor worden

Oosterse filosofen stellen dat de eerste regel van de persoonlijke kracht volhardt in het worden van het positieve baken van elke situatie. Er is één persoon nodig om een positief licht te worden.

Meester Jan Anguita stelt dat twee mensen met onverenigbare gedachten elkaar nooit zullen vinden en de dingen niet samen zullen ervaren. Het is een soortgelijk concept als synchroniciteit van Jung.

Kortom, als je besluit om in elke omstandigheid een positieve factor te worden, zul je mensen vinden die hetzelfde denken. Als een van de regels voor persoonlijke kracht, zal dit alles gebeuren omdat je geest er op ingesteld is en zal werken totdat je het krijgt.

Een man kust een vrouw op de wang

Geloof dat liefde alles kan overwinnen

De tweede regel stelt dat, wat er ook gebeurt, liefde alles kan overwinnen. Oosterse filosofen geloven dat een gebrek aan liefde een negatieve kracht is. Het heeft niet genoeg kracht om zichzelf op de wereld te projecteren. Liefde heeft echter veel invloed op alles wat er bestaat. Meester Jan Anguita vat dit samen als een prachtige metafoor:

Honderd mensen kunnen samen zijn in een donkere kamer. Als slechts één persoon een lucifer opsteekt, geeft dat echter genoeg licht aan de rest.

Zo kan de liefde die lucifer zijn. Eén persoon vol liefde kan een licht schijnen op de mensen om hem heen.

De regels van de persoonlijke macht zijn zo invloedrijk dat, volgens Oosterse filosofen, als slechts één persoon besluit om een baken van licht te worden en liefde, vernietiging en chaos kan worden vermeden, onder welke omstandigheid dan ook. Het maakt niet uit of iemand zich daartegen verzet. Wellicht ook interessant voor jou

Je eigenwaarde verbeteren: hoe is dit mogelijk?
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Je eigenwaarde verbeteren: hoe is dit mogelijk?

Eigenwaarde is diep gerelateerd aan zelfconcept. De manier waarop je met jezelf communiceert, is een sleutelfactor bij het verbeteren van je zelfbe...  • Obiols, J. C. (2008). Zen coaching: un nuevo método que funde la cultura oriental y occidental para potenciar al máximo tu vida profesional y personal. Ediciones Diaz de santos.