Tien uitspraken van Marilyn Monroe om over na te denken

Deze tien uitspraken van Marilyn Monroe bewijzen dat ze niet dat domme blondje was waarvoor velen haar hielden. Lees snel verder.
Tien uitspraken van Marilyn Monroe om over na te denken
Gema Sánchez Cuevas

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Geschreven door Sofia Alcausa Hidalgo

Laatste update: 27 december, 2022

Vandaag hebben we enkele uitspraken van Marilyn Monroe verzameld die laten zien hoe intelligent ze werkelijk was. Ondanks het feit dat Marilyn Monroe altijd de rol van de domme en naïeve blondine speelde, weten we dat ze het tegenovergestelde van dom was.

Ze zeggen zelfs dat ze op al haar reizen een koffer vol boeken bij zich had. Het lijkt er inderdaad op dat ze een voortreffelijke smaak voor literatuur had, zoals blijkt uit haar bibliotheek die 400 uitstekende boeken bevatte.

Sommige bronnen suggereren dat Marilyn een bovengemiddeld IQ van 165 had, hoger dan dat van Einstein met 160 en Stephen Hawking van 152. Lees hier tien uitspraken van Marilyn Monroe en je zult je realiseren dat ze helemaal niet dom was…

Tien uitspraken van Marilyn Monroe om over na te denken

Geslachtsdiscriminatie

“Ik vind het niet erg om in een mannenwereld te leven, als ik er maar een vrouw in kan zijn.”

Deze eerste uitspraak van Marilyn Monroe zou vandaag nog steeds van toepassing zijn… omdat vrouwen echt nog veel te bereiken hebben in een mannenwereld. Een samenleving waarin genderdiscriminatie blijft bestaan, vooral op de werkvloer. Iets dat moet veranderen.

Beter alleen dan ongelukkig

“Het is beter om alleen ongelukkig te zijn dan ongelukkig met iemand.”

We zijn opgevoed in de overtuiging dat we niet alleen zouden moeten zijn, dat het “normale,” het “ideaal” is om een partner te hebben… Maar de waarheid is, hoeveel mensen zouden niet zeggen “Ik ben veel beter af in mijn eentje dan in slecht gezelschap.”

Vrouw met open armen gelukkig en alleen

We zouden allemaal moeten weten hoe we alleen moeten zijn. Alleen dan zijn we in staat om bij andere mensen te zijn zonder ze alleen voor het gezelschap nodig te hebben en mogelijk nog steeds ongelukkig te zijn. Inderdaad, de sleutel tot het hebben van gezonde relaties is dat we ons eerst moeten verzoenen met alleen zijn.

Het genieten van een gezonde seksualiteit

“Het zijn de geest en het humeur van een vrouw die een man moet stimuleren om seks interessant te maken. De echte minnaar is de man die je kan opwinden door je hoofd aan te raken of in je ogen te kijken of gewoon in de ruimte te staren.”

Nog een meer dan intelligente uitspraak speciaal voor mannen. Het betekent dat een vrouw veel meer van seksualiteit kan genieten als een man weet hoe hij haar moet benaderen. In feite zijn het vaak dit soort kleine details die ervoor zorgen dat een vrouw volledig en gelukkig geniet van seks.

Er is geen verkeerde seks

“Mensen probeerden me lesbisch te maken. Ik glimlachte. Geen enkele seks is verkeerde seks als er liefde in zit”.

Nogmaals, dit is een van de uitspraken van Marilyn Monroe die aantoont dat ze een moderne vrouw was, zonder vooroordelen. Immers, wie zegt dat er iets mis is met iemands seksualiteit? Dit was duidelijk iets dat Marilyn Monroe zichzelf had afgevraagd en haar antwoord was buitengewoon duidelijk.

Giftige mensen zijn onder ons

“Honden bijten me nooit, alleen mensen.”

In deze wereld waarin we leven, zijn we vaak omringd door giftige mensen. In feite zegt deze uitspraak van Marilyn Monroe alles. Er zijn mensen om ons heen die ons manipuleren en pijn doen, en die veranderen in emotionele vampiers die al onze energie absorberen. We moeten voorzichtig zijn.

De afgunst van succes

Vrouw jaloers op een collega

“Succes zorgt ervoor dat zoveel mensen je haten, ik wou dat het niet zo was. Het zou geweldig zijn om van succes te genieten zonder afgunst te zien in de ogen van de mensen om je heen.”

Dit is zo waar. Een van de tekortkomingen van het mens-zijn is dat we het succes van anderen vaak niet kunnen verdragen en dat sommige mensen niets anders doen dan anderen met jaloezie aankijken. We zouden moeten bewonderen in plaats van afgunst. Om ons te verheugen in het succes van anderen en het als referentiepunt te nemen voor het bereiken van onze eigen doelen.

Liefde is nooit perfect

“Liefde hoeft niet perfect te zijn. Het moet gewoon waar zijn.”

Soms vragen we te veel van liefde. Het is echter nooit perfect, want dat zijn wij ook niet. Het belangrijkste is dat de persoon naast ons echt van ons houdt. Wanneer we perfectie zoeken, veroorzaken onze verwachtingen veel conflicten, omdat we het onmogelijke zoeken.

Aan de andere kant, als we de ander accepteren zoals hij is, met zijn gebreken en deugden, zullen we op een echte manier liefhebben. Dat komt omdat we niet van een model zullen houden dat we in onze gedachten hebben gecreëerd. In feite bestaat perfectie niet.

Mensen die in ons hart blijven

“Veronderstel niet de eerste in mijn hart te zijn geweest, als je niet slim genoeg was om de laatste te zijn.”

De eerste persoon die je hart bezet, blijft voor altijd in je geheugen. Deze zin van Marilyn Monroe verwijst echter naar het feit dat het niet zo belangrijk is wie in het hart blijft, maar hoe.

Geluk zit vanbinnen

Uitspraken van Marilyn Monroe om over na te denken

“Geluk zit in jezelf, niet naast iemand.”

Ieder van ons moet het geluk in zichzelf vinden. We kunnen niet wachten op geluk of op iemand die het ons schenkt, want het eerste wat we moeten doen is van onszelf houden en gelukkig zijn met wat we hebben en met wat we zijn, alleen.

Verwacht niet dat iemand voor je verandert

“Een vrouw die niets vraagt, verdient alles.”

Deze laatste van de  uitspraken van Marilyn Monroe verwijst naar dat verlangen dat we de ander vaak moeten vragen om te veranderen en bepaalde dingen te doen. Kortom, om ons te plezieren. In positieve relaties vragen we of hopen we niet dat de persoon zal veranderen, we accepteren ze zoals ze zijn.

Welke van deze zinnen van Marilyn Monroe zou jij als favoriet kiezen? Zoals je kunt zien, zijn vele vandaag de dag nog steeds relevant. Sommige uitspraken raken zelfs nooit uit de mode en we moeten ze in gedachten houden. Ze laten ons onze ogen openen en nadenken over wat we maar al te vaak vergeten. Wellicht ook interessant voor jou

Vijf citaten van Jane Goodall om over na te denken
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Vijf citaten van Jane Goodall om over na te denken

Deze prachtige citaten van Jane Goodall hebben allemaal een geweldig doel: het respect van de mens voor de natuur herstellen.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.