The Squid Game: er zijn geen plannen voor een tweede seizoen

Ondanks dat de schrijver en regisseur van "The Squid Game" heeft gezegd dat er geen plannen zijn voor een tweede seizoen, sluit Netflix de deur niet helemaal voor die mogelijkheid...
The Squid Game: er zijn geen plannen voor een tweede seizoen
Valeria Sabater

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Valeria Sabater.

Laatste update: 02 december, 2021

Het is ongeveer een maand geleden dat Netflix The Squid Game uitbracht en de serie heeft alle verwachtingen overtroffen. Deze Zuid-Koreaanse productie is niet alleen de meest bekeken serie op dit platform geworden, maar is ook op weg om de meest succesvolle te worden op alle streamingdiensten.

Nu moeten al die fans van deze bloedige productie bedenken dat er op dit moment geen plannen zijn voor een tweede seizoen.

De schrijver en regisseur van de serie, Hwang Dong-Hyuk, heeft in tal van media al uitgelegd dat hij zich moe voelt. Het schrijven van het script kostte hem ongeveer 6 maanden, het is niet eenvoudig om elk idee, elke scène, dialoog en plotwending in te passen.

Het bestaande universum achter Squid Game is even complex als baanbrekend, dus het is niet eenvoudig om het nog een keer uit te breiden om een nieuw avontuur vorm te geven.

Er is echter iets dat we allemaal weten over dit soort succesvolle programma’s, het publiek staat te popelen om meer afleveringen te kijken.

Deze audiovisuele drug trekt niet alleen elke dag meer kijkers dankzij sociale netwerken en mond-tot-mondreclame. Het houdt ook miljoenen bezig en hoogstwaarschijnlijk zal Netflix de kans niet missen om door te gaan met dit doorslaande succes.

Bela Fajaria, de directeur van Netflix, bevestigt dat er in principe geen sprake was van een tweede seizoen van de serie The Squid Game, maar gezien het behaalde succes zou dat een wending kunnen nemen.

The Squid Game

The Squid Game en het geheim van zijn succes

The Squid Game is een dystopische serie die zijn wortels heeft in meerdere oosterse tradities. Het heeft het Westen echter volledig geboeid en het komt zelden voor dat we er niets over lezen of horen.

Het is een productie die ons een groep wanhopige mensen laat zien die zijn ondergedompeld in een kwellend overlevingsscenario, waarin traditionele kinderspellen gewelddadig worden.

De boodschap die het oproept ons is duidelijk en zorgt ervoor dat we ons direct inleven met de hoofdpersonen. Zuid-Korea heeft, net als veel andere landen, ook te kampen met ongelijkheid in rijkdom.

In deze productie navigeren we opnieuw in de eeuwige allegorie van ongelijke en zeer competitieve samenlevingen. Het is een onderwereld waar de armen hun leven geven om de machtigste elite te vermaken.

Daarnaast is het onvermijdelijk om terug te gaan naar producties als Battle royale, The Hunger Games en zelfs Lord of the Flies.

Iemand zou kunnen zeggen dat het geen serie voor alle smaken (en magen) is, maar de waarheid is dat, gezien de impact die het heeft gehad op sociale netwerken, het onmogelijk is om niet nieuwsgierig te zijn – en er zelfs naar te kijken om niet iets te missen waar iedereen het over heeft.

Hwang Dong-hyuk: “het schrijven van dat tweede deel zou heel moeilijk zijn”

Hwang Dong-hyuk schrijver en regisseur van The Squid Game heeft al in tal van media aangegeven dat hij zich moe voelt. Op dit moment is het niet de bedoeling dat ik een tweede deel kan schrijven, hoewel er, zoals we weten, een interessante rode draad is die kan worden gevolgd. 

De waarheid is dat deze 50-jarige Zuid-Koreaan, verantwoordelijk voor korte films als My Father (2007) of El Crucible (2011) erop wijst dat het heel ingewikkeld kan zijn om dat tweede deel goed in elkaar te draaien.

Om dit te doen, zou moeten worden gedefinieerd hoe de prijswinnaar zijn wraak op de geheime organisatie achter dit dodelijke spel benadert. Maar dat is geen gemakkelijke opgave.

Op dit moment heeft Hwang Dong-Hyuk verschillende projecten voor de boeg die totaal geen verband houden met de serie die hem naar succes hebben geleid. Zoals hij uitlegt, was het schrijven van The Squid Game een van de meest gecompliceerde dingen die hij in zijn leven heeft gedaan.

Hij dronk een halve fles soju (een soort Koreaanse likeur) per dag om zijn ideeën veel creatiever en origineler te maken. Het idee om weer zoiets mee te maken is niet iets dat je verleidt. Het zorgt eerder voor wat stress

Het schrijven van een serie is veel uitdagender en vermoeiender dan het schrijven van een filmscript. Vooralsnog wil de scenarioschrijver en regisseur van The Squid Game zijn tijd en aandacht niet besteden aan een mogelijk vervolg. Hoewel er factoren zijn die dat kunnen veranderen…

Mensen gekleed in het rood in The Squid Game

Directeur Bela Bajaria is hoopvol dat er een tweede seizoen komt

Bela Bajaria is een van de machtigste en invloedrijkste vrouwen in de televisiewereld. Tijdens de pandemie nam ze de functie van directeur van Netflix op zich en het is in haar handen om toezicht te houden op alles wat op dit platform wordt uitgezonden. We danken aan haar successen zoals Lady’s Gambit en the Bridgertons.

Wanneer de media contact met haar opnemen om te vragen naar een tweede seizoen van The Squid Game, wijst ze erop dat er op dit moment niets in productie is. Met andere woorden, tot op de dag van vandaag is er officieel niet besloten om ermee door te gaan. Nu, onofficieel, worden mechanismen overwogen om het wel te doen.

Om dit te doen, wijst Bela Bajaria erop dat Hwang Dong-Hyuk een breed team van scenarioschrijvers zou kunnen worden aangeboden die zijn richtlijnen zouden volgen.

Hij zou ook ervaren regisseurs kunnen krijgen die onder hem werken. Dit zou zijn werk vergemakkelijken en zou ongetwijfeld die druk en mentale belasting verminderen die hij nu ervaart bij het idee om het tweede seizoen van de serie te schrijven. Maar op dit moment is niets zeker.

Gewend als we zijn aan het tweede, derde en zelfs vierde seizoen van grote televisiesuccessen, is het niet moeilijk voor te stellen dat we een spel hebben voor meerdere jaren…


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.