Tekenen dat je met een narcist gaat

oktober 21, 2016

Om de een of andere reden voelen we ons in het bijzonder aangetrokken tot narcisten, hoewel ze niet altijd het beste gezelschap vormen.

Ben jij verliefd op een narcist? Check deze lijst en kom erachter.

Ze zijn niet in staat hun fouten toe te geven

Een narcist zal er moeite mee hebben dat hij het mis heeft en zal jou altijd het gevoel geven alsof jij het mis hebt. Al houdt hij nog zoveel van je, uiteindelijk zul jij altijd het gevoel hebben overal de dupe van te zijn… en dat is ook zo. Iedereen draagt schuld, behalve hij.

De jaloezie houdt nooit op

Een narcist is jaloers op alles dat hij niet kan hebben. Zelfs het kleinste detail zal jouw geliefde narcist woedend maken als hij je met een ander ziet.

Ze slagen er niet in te accepteren dat je andere interesses en andere belangrijke mensen in je leven hebt. Zijn jaloezie zal de relatie tot het uiterste drijven.

Vastgebonden Hart

Ze nemen voortdurend het gesprek over

Gesprekken gaan, net zoals relaties, over geven en nemen. Geeft jouw liefje jou de ruimte om je ideëen te uiten? Of doet alleen dat wat hij zegt, wil of denkt ertoe?

Er is niets waar een narcist meer van houdt dan zijn eigen stemgeluid. Het probleem is niet dat jij niet praat, het probleem is dat je nooit de kans krijgt om jezelf te uiten.

Ze hebben het gevoel te perfect te zijn in relatie tot anderen

Schoonheid wordt vaak geassocieerd met narcisme. Dit betekent niet dat als je verliefd bent op een mooi persoon, dat hij of zij gelijk een narcist is. Een narcist kan echter wel een veel te hoog zelfbeeld hebben.

Ze stralen meestal perfectie en zelfverzekerdheid uit, maar hebben stiekem juist een laag gevoel van eigenwaarde.

De narcist gelooft dat hij intelligent is terwijl anderen leeghoofden zijn

Geeft je partner jou het gevoel alsof alles wat je zegt verkeerd is? Krijg je elke keer dat je met hem praat uiteindelijk het gevoel alsof jouw meningen waardeloos zijn? Als het antwoord ‘ja’ is, dan heb ik slecht nieuws voor je: je gaat met een narcist.

Het maakt niet uit of zijn IQ niet het allerhoogst is of hoe vaak je zijn ongelijk bewijst. De relatie zal ontzettend vermoeiend zijn, omdat jij je de hele tijd klein gehouden zult voelen.

Hij is niet in staat waardering te tonen

Wanneer je hem een cadeau geeft, dan neemt hij dit aan alsof hij het verdiende en nooit zal het eens goed genoeg zijn. Een bedankje voor alles wat je voor hem doet kun je ook wel vergeten… Bovendien zal hij je het gevoel geven alsof alles wat je doet of geeft onvoldoende is. Geleidelijk aan zul je een gebrek aan energie ervaren en zal de relatie een last worden.

Als je de relatie door laat gaan, zul je uiteindelijk ongelukkig worden en het gevoel hebben dat alles tijdverspilling is geweest.

Kleineren

Zijn eerlijkheid is keihard

Eerlijk zijn tegen je partner is gezond. Het zou bovendien het minste moeten zijn wat je verwacht. Leugens en bedrog geven aan dat er iets mis is.

Het probleem ontstaat wanneer de eerlijkheid opzettelijk kwetsend is. Als jouw partner dingen tegen je zegt op een ontzettend onbeschofte manier en ervan lijkt te genieten dat hij je kwetst, denk er dan over na of dit wel gezond is. Het zal lijken alsof hij het leuk vindt om je pijn te doen, omdat hij gewoon zo is.

Hij onthoudt altijd je fouten en vergeet je prestaties

Je kunt het wel vergeten dat een narcist je ooit zal prijzen voor de dingen die je goed doet. Dit zal niet gebeuren. Je kunt omgekeerd wel verwachten dat elke fout zal worden vergroot en dat de kritiek altijd aanwezig zal zijn.

Je zult keihard beoordeeld worden voor de kleinste fouten. Als de persoon van wie je houdt alleen maar het slechte ziet en onthoudt, dan zul je je nooit tevreden voelen.

Narcisten veranderen niet

De meeste mensen hebben het vermogen om te veranderen wanneer zij hiervoor kiezen. Een narcist zal niet veranderen, omdat hij in zijn ogen perfect is.

Als je een klacht hebt, dan zal dit jouw probleem zijn en zal hij je het gevoel willen geven alsof jij degene bent die het mis heeft. Houd niet vast aan de hoop dat hij voor je zal veranderen, want hij zal dit voor niets of niemand doen.