Stel de kussen die je vandaag kunt geven niet uit tot morgen

Kussen is de enige taal die niets onuitgesproken laat en die niets weet van bijbedoelingen. Grote, kleine... korte, lange, warme, koude, natte, droge kussen... Een kus kan spreken over het bestaan van alles en van niets.
Stel de kussen die je vandaag kunt geven niet uit tot morgen

Laatste update: 20 maart, 2022

De kussen van vandaag zeggen alles en misschien is morgen te laat. Ze zijn niet alleen een fysieke handeling, maar een weergave van liefde, respect en vriendschap.

“De kus die ik nu voor je houd, dreigt weg te vliegen, mijn lippen te verlaten en je te vinden of verloren te gaan in de poging.”

-Ligia García y García-

Kussen is een kunst om te weten hoe te geven en hoe te ontvangen

Onze kussen zeggen alles met hun intensiteit, frequentie en warmte. Zoenen is een bestemming zoeken en daar willen blijven, al is het maar voor een paar seconden. Daar blijven om het contact te voelen en wat dat contact betekent.

Twee verliefde vossen

Kussen zoeken net zoveel als dat gevonden worden. Een geven en nemen. Ik kus je omdat ik dat wil en jij reageert zoals je wilt.

En ik kus je omdat ik van je hou, omdat ik je aanbid, omdat ik de neiging heb om ‘hallo’ te zeggen met mijn lippen. Dus, voor seconden of uren, stopt de wereld en sluiten onze ogen. Waarom een dag zonder deze explosie van sensaties?

Ik kus, ik heb lief

Als ik kus vergeet ik te denken en gewoon te bestaan . Al het andere houdt op te bestaan. Omdat kussen je naar een aangename plek van puur gevoel brengen. Dat is het, niets anders. Dit is de magie van een kus, de magie van dat ene moment.

Kussen

Meer kussen, minder praten

Misschien is kussen uitgevonden om twee monden bij elkaar te houden…

Sacha Guitry

Een kus die het gesprek tot rust brengt, is een kus die je niet alleen met je lichaam geeft, maar ook met je hart.

Een kus zegt meer dan duizend woorden en wordt een bron van energie voor een relatie. Het is een teken van een groot vertrouwen, van een behoefte om dichtbij te zijn, van contact en verlangen.

Ze zorgen ervoor dat we ons goed, geliefd, ontspannen en vrij voelen. Ze zijn de eerste stap naar totale overgave en kunnen alle negativiteit een paar momenten van ons leven laten verdwijnen.

Stel de kussen die je vandaag kunt geven niet uit tot morgen

De kracht van de kussen van vandaag

Er zijn kussen van elke soort en kussen die vele talen spreken. We hebben allemaal het vuur van de herinnering aan een kus gevoeld. Kussen van liefde, tederheid, medeplichtigheid, genegenheid, vertrouwen.

Kussen geïnspireerd door liefde zijn degenen vol van hart en zuiverheid, degenen die we herinneren met een glimlach. Eindeloze kussen die dringend de gretige lippen van een nieuwe minnaar zoeken… die gepassioneerde kussen kunnen ons ons hele leven vergezellen.

Heel vaak hebben de meest gretige lippen geen haast na twee kussen…

Joaquin Sabina

Er zijn ook kussen die ontstaan uit gewoonte, woede, pijn, bedelen en afscheid. Dat zijn de bittere die op je lippen hetzelfde gevoel van een rilling langs je ruggengraat achterlaten.

Kussen geven ons de informatie die we nodig hebben en kunnen ons in staat stellen een beslissing te nemen, misschien om de relatie te herstellen of los te laten.

Een kus is veel meer dan een kus. Het is een kracht met het vermogen om te verenigen of te verdelen. Het is alles en toch niets. Dus vergeet de kussen van vandaag niet; morgen kan het te laat zijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.