Drie soorten mannen waar je beter geen afspraakje mee kunt maken

Drie soorten mannen waar je beter geen afspraakje mee kunt maken

Laatste update: 19 oktober, 2017

Mannen en vrouwen zijn niet perfect. Eigenlijk zijn we allesbehalve perfect. We hebben allemaal vele fouten. Iedereen maakt perioden mee die moeilijk zijn om mee om te gaan. Dit geldt zelfs voor de mensen die ons het meest graag zien. Maar de persoonlijkheidstrekken van sommige soorten mannen en vrouwen zijn in emotionele relaties erg destructief.

De basis voor deze problemen bestaat uit twee elementen: we zullen iemand nooit volledig kennen, en mensen veranderen. Een man kan in het begin absoluut charmant overkomen. Maar na een tijdje zal je je misschien moeten afvragen waar die charmante prins naartoe gereden is. Of de omgekeerde versie: iemand kan totaal saai en vervelend overkomen maar na een tijdje ontdek je bij hem een verborgen charme.

“Men is verliefd wanneer men beseft dat de andere persoon uniek is.”                  

– Jorge Luis Borges –

Het is zeker waar dat sommige mensen een erg ongepaste manier hebben om met hun eigen genegenheid en de genegenheid van anderen om te gaan. Misschien zijn ze niet in staat om graag te zien. Of ze kunnen het niet verdragen om graag gezien te worden. Sommige mensen zitten gevangen in hun eigen hel van schuldgevoelens, wrok, of angst. Tenzij jij voor een wonder zorgt, zal in deze gevallen de relatie uiteindelijk mislukken. Verder in dit artikel laten we je kennismaken met drie soorten mannen bij wie je beter uit de buurt kunt blijven.

1. Mannen die van het ene extreme gedrag overschakelen op het andere

Dit is het soort kerel die van de zachtste tederheid omslaat naar de meest gewelddadige agressie. Vaak is er zelfs geen enkele reden voor deze verandering in zijn gedrag. Je kan nooit echt verklaren wat er gebeurd is. De ene dag houden ze van je tot de dood en overrompelen ze je met gevlei en kusjes. De volgende dag wijzen ze je af op een sarcastische en soms wrede manier.

Dit soort mannen hebben de neiging om impulsief te zijn. Zonder het te beseffen begin jij een gevoel van diepe tegenstrijdigheid te ervaren ten aanzien van hen. Je smelt wanneer ze hun liefdevolle kant tonen. Je kan je geen man voorstellen die liever en meer toegewijd is. Je hebt het gevoel dat je dol op hem bent en dat hij die ene liefde is waarvan je droomde. Wanneer dan dat monster dat in hem slaapt, wakker wordt, ervaar je totaal het tegenovergestelde. Je voelt bij jezelf afwijzing en zelfs haat als gevolg van zijn onstabiliteit. Soms ervaar je ook angst omdat hij onvoorspelbaar is.

Jongen Die In Het Bos Staat Met Twee Spiegels Achter Zich Als Voorbeeld Van De Soorten Mannen Die Je Beter Kunt Vermijden

Dit soort man is emotioneel uitputtend. Deze mannen dragen een diepgeworteld conflict in zich. Ze slagen er niet in om het te boven te komen. Ze zijn eerder egocentrisch. Dat is de reden waarom ze geen rekening houden met de effecten die ze op jou hebben. De waarheid is dat ze niet klaar zijn om een emotionele relatie met jou te hebben. In feite kunnen ze dit met niemand.

2. Mannen die de gewoonte hebben om te liegen

Er zijn vele vormen van liegen. De duidelijkste vorm heeft te maken met feiten en situaties die nooit gebeurd zijn. Mensen leven dan in een wereld van leugens. Ze maken beloftes en houden zich er niet aan. Sommigen leven in omstandigheden waarmee ze niet akkoord zijn – ook dit zijn manieren om in bedrog terecht te komen.

De  leugenaar zal zich meestal verraden. Dat gebeurt niet door de manier waarop hij tegen jou liegt, maar hij verraadt zichzelf door hoe hij dit bij anderen doet. Als hij dit bij anderen doet, dan kan je verwachten dat hij ook tegen jou zal liegen. Vaak is het niet gemakkelijk om die leugens vast te stellen. Want deze mannen zijn echte deskundigen in bedrog. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om erg goed te letten op hoe ze zich gedragen tegenover anderen.

Gezicht Van Een Man Bij Wie De Ogen En De Neus Zijn Weggelaten Als Voorbeeld Van De Soorten Mannen Die Je Beter Kunt Vermijden

Iemand die voortdurend liegt, zal het onmogelijk maken om vertrouwen te laten groeien in de relatie. Het zal niet lang duren voor je merkt dat je bezig bent met vermoeiend detectivewerk om hem te betrappen. Of dat je zijn dingen doorzoekt om te zien of hij je bedriegt. Het is onmogelijk om met een compulsieve leugenaar een relatie op te bouwen die de moeite waard is.

3. Mannen die jou onderdrukken

Dit soort mannen geven je het gevoel dat je je altijd op dun ijs begeeft. Ze hebben de neiging om erg kritisch te zijn over wat je doet of zegt en zelfs over hoe je je kleedt. Dit kenmerk is typisch voor mensen die veel succes of geld hebben en die gewoon een partner willen die zich net zo gedraagt als zij dat willen.

Maar de waarheid is dat jij je altijd beoordeeld voelt en ook erg vaak vernederd. Over alles denk je twintig keer na vóór je het zegt. Je weegt af hoe je je gedraagt als hij bij je is. Bovendien voel je je altijd gespannen, waardoor je niet meer spontaan kan zijn. Plots word je erg zwijgzaam wanneer hij bij jou is. Misschien praat je wel, maar je bent je altijd bewust van de uitdrukking op zijn gelaat wanneer je iets zegt.

Een Naakte Blauwe Man In Een Oerwoud Als Voorbeeld Van De Soorten Mannen Die Je Beter Kunt Vermijden

In de meest extreme gevallen zullen deze controlerende en narcistische mannen uiteindelijk gewelddadig worden. Ze geloven dat de wereld en iedereen, en dan vooral hun partner, zich moet gedragen zoals zij denken. Deze man neemt zijn toevlucht tot intimidatie. Dat doet hij ofwel met subtiele psychologische spelletjes of met rechtstreekse lichamelijke druk. Je zal met dit soort man nooit gelukkig kunnen zijn.  Wellicht ook interessant voor jou

De mannen die werkelijk van vrouwen houden
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De mannen die werkelijk van vrouwen houden

De mannen die werkelijk van vrouwen houden worden tegenwoordig helaas ondergewaardeerd, terwijl ze juist verdedigd en erkend zouden moeten worden.