Smeek niet om aandacht en al helemaal niet om liefde

Smeek niet om aandacht en al helemaal niet om liefde

Laatste update: 04 januari, 2017

Smeek niet om de liefde van mensen die geen tijd voor je hebben, van iemand die alleen aan zichzelf denkt. Doe dit nooit. De persoon die jou geheel onverschillig het gevoel geeft onzichtbaar en onbelangrijk te zijn, verdient jou niet. Jij verdient iemand die, met zijn aandacht, jou het gevoel geeft belangrijk en aanwezig te zijn.

Liefde moet worden getoond, maar we zouden er nooit om moeten smeken. Je verdient iemand die minder praat, maar meer doet. De persoon die alleen bij je komt wanneer hij je nodig heeft, verdient jou niet. Ga op zoek naar de persoon die ook aan je zijde staat wanneer jij hem nodig hebt en niet alleen wanneer het in zijn voordeel is. Jij verdient iemand die jou met zijn liefde omarmt en je het gevoel geeft belangrijk te zijn in het leven zonder hiervoor iets terug te verwachten.

Het einde is simpel… de persoon die jou verdient is iemand die, geheel vrij in zijn keuze, toenadering tot je zoekt, je waardeert en zijn tijd en gedachten aan jou wijdt.

Vlinders

Het is geen gebrek aan tijd, het is een gebrek aan interesse

Zoiets als een gebrek aan tijd bestaat niet, zeggen ze, alleen een gebrek aan interesse. Wanneer mensen het tenslotte werkelijk willen, kunnen ze de ochtenden in dagen veranderen, woensdagen in zaterdagen en een moment in een mogelijkheid.

Ze zeggen ook dat degene die te veel verwacht, teleurgesteld zal worden en zal lijden. We moeten dan ook onze verwachtingen en manier van denken aanpassen in die zin dat we van niemand iets verwachten, maar eerder alles van onszelf. Omdat wensen en verwachtingen vaak (zo niet altijd) de basis vormen van emotionele fiasco’s en we zo tot de conclusie komen dat de gedragingen van anderen getuigen van een gebrek aan interesse.

Wanneer we dat wat anderen doen of zeggen als onwaar opvatten, voelen we werkelijk pijn. Emotionele pijn heeft hetzelfde effect op de hersenen als fysieke pijn. In die zin moeten we belang hechten aan psychische nood. We zouden het toch ook nooit in ons hoofd halen om erge buikpijn of een verschrikkelijke, constante hoofdpijn te negeren?

Loslaten

Waarom zouden we emotionele pijn dan wel moeten negeren? We kunnen niet gewoon wachten tot de tijd ons ervan geneest. We moeten eraan werken en de lessen eruithalen die het ons geeft, op dezelfde manier als we zouden stoppen met het eten van chocolade als we erachter zouden komen dat het de oorzaak is van onze pijnlijke buik.

Dit is ontzettend belangrijk, omdat sociaal gezien de valse opvatting bestaat dat psychische nood een teken van zwakte is en tegelijkertijd dat de tijd dergelijke wonden prima zal genezen zonder de noodzaak deze te ‘desinfecteren’ of pleisters over ze heen te plakken om het bloeden te voorkomen.

Alleen

Waardeer jezelf, heb jezelf werkelijk lief

Wijd tijd aan mensen die dit verdienen en die je een goed gevoel geven. Smeek niet om aandacht, vriendschap of iemand zijn liefde. Iemand die van je houdt, zal dit laten zien.

Als je dan ook emotioneel onrecht in een situatie ervaart, onthoud dan het volgende:

  • Bel niet iemand die jou niet belt of jouw telefoontjes niet beantwoordt.
  • Ga niet op zoek naar iemand die jou niet mist.
  • Mis niet iemand die niet op zoek is naar jou. Schrijf hem niet.
  • Onderwerp jezelf niet aan de straf van onverschilligheid die uitgestraald wordt door genegeerde berichtjes of ongegronde stiltes.
  • Wacht niet op iemand die niet op jou wacht; waardeer jezelf en stop met smeken om en pleiten voor de liefde. Want liefde, zoals we al zeiden, moet getoond en gevoeld worden, maar we moeten er nooit om smeken. Jouw liefde moet zijn voor degenen die van je houden en die je begrijpen zonder over je te oordelen.

En vergeet bovenal niet hoe waardevol het is dat je lacht, dat je van jezelf houdt en jezelf waardeert om wie je bent en niet om wat iemand die jou niet eens verdient jou laat geloven. Heb jezelf werkelijk lief en besef dat als iemand jou verwaarloost, dit niet betekent dat je niet alles wat binnen je macht ligt moet doen om jezelf te omringen met mensen die jij in je leven om je heen wil hebben.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.