Samuel Little, Amerika's meest productieve seriemoordenaar

Samuel Little werd in 2014 veroordeeld tot drie levenslange gevangenisstraffen zonder voorwaardelijke vrijlating als bekende dader van ten minste 60 moorden. Maar in 2018 begon Samuel Little zijn geheimen prijs te geven. Ontdek hier wat hij verborg.
Samuel Little, Amerika's meest productieve seriemoordenaar

Geschreven door Vanessa Viqueira

Laatste update: 16 augustus, 2023

De Verenigde Staten is het land met het grootste aantal seriemoordenaars, vooral in de twintigste eeuw. Samuel Little was een van hen.

Sterker nog, Samuel Little is de geschiedenis ingegaan als de meest productieve seriemoordenaar ooit, hij overtrof de vorige, Gary Ridgway. In 2018 bekende hij meer dan 90 moorden te hebben gepleegd. Tot nu toe heeft het Federal Bureau of Investigation (FBI) zijn betrokkenheid bij minstens 60 bevestigd.

Een nomadische seriemoordenaar

Samuel Little leidde altijd een nomadische levensstijl, waardoor hij gemakkelijk slachtoffers kon vinden in verschillende delen van de Verenigde Staten. Bovendien had hij geen specifieke voorkeuren wat betreft zijn slachtoffers. Ze konden zwart, wit of Latino zijn. De meesten waren echter jong, met felrode lippen en grote ogen, zoals hij later onthulde.

Het ontbreken van een duidelijk profiel voor de slachtoffers bemoeilijkte het werk van de onderzoekers, omdat de misdaden niet werden gezien als gerelateerd aan dezelfde seriemoordenaar. Bovendien begonnen de eerste misdaden van Little voordat DNA als bewijs werd gebruikt.

Een plaats delict

In 2012 werd Little vastgehouden in de staat Kentucky, in een daklozenopvang. Op dat moment werd hij alleen onderzocht voor drugsgerelateerde misdaden. Maar zodra er biologische monsters waren genomen, werd zijn profiel gelinkt aan de moord op drie vrouwen in 1987 en 1989.

De slachtoffers waren door wurging om het leven gebracht en hun lichamen waren vervolgens gedumpt op ongebruikelijke locaties zoals een steegje, een stortplaats en een garage. Voor deze drie moorden werd hij veroordeeld tot driemaal levenslang. Op dat moment was er verder niets bekend over Samuel Little. Totdat hij in 2018 zijn duistere geheimen begon op te biechten.

De geheimen van Samuel Little

In 2018 bekende Little iets waar onderzoekers al bang voor waren; er waren meer slachtoffers. Wat ze niet hadden verwacht was dat de lijst van hen zo uitgebreid zou zijn. In feite bekende hij 93 moorden, gepleegd tussen 1970 en 2005.

In eerste instantie nam de politie hem niet serieus. Maar na urenlange ondervraging onthulde Samuel Little alle geheimen die hij verborgen had gehouden. Hij praatte enthousiast over de moorden die hij had gepleegd en gaf zeer relevante details over de misdaden. Na onderzoek werd hun geldigheid geverifieerd en kon de politie hem in verband brengen met meer dan vijftig moorden.

Samuel Little was 1,90 meter lang en sloeg zijn slachtoffers buiten westen met zijn vuisten (hij had ervaring als voormalig bokser). Daarna wurgde hij ze, zonder verdachte tekenen achter te laten. Daarbij kwam nog de sociale context van de slachtoffers, want velen van hen waren extreem arm of leden aan verslavingsproblemen.

Bovendien hadden sommigen een criminele achtergrond, zodat men hun dood toeschreef aan oorzaken als overdosis drugs, ongelukken of zelfs natuurlijke oorzaken.

De portretten van zijn slachtoffers

De zaak van Little is fascinerend vanwege zijn fotografische geheugen. Hij hield van moorden maar was ook gepassioneerd door tekenen. Het bewijs hiervan is te vinden in de tekeningen van de portretten van zijn slachtoffers. Deze portretten bevatten details zoals de kleuren van hun ogen en hun kapsels.

Tekeningen van de slachtoffers van Samuel Little

Rechercheur Holland, die de bekentenis van Little afnam, zei dat het eerste wat hem opviel Little’s geheugen en de herinnering aan de details was.

Hij legde uit: “Little herinnerde zich een paar vreemde bogen in de buurt van waar hij een vrouw buiten Miami had vermoord. Toen detectives in Miami op onderzoek uitgingen, vonden ze natuurlijk dezelfde bogen.” Details als deze geven het slachtoffer een naam: Miriam Chapman, vermoord in het jaar 1976 (Engelse link).

Onderzoekers vonden dit materiaal van grote forensische waarde. Toch was het niet genoeg. Ondanks het feit dat de verstrekte gegevens hebben geholpen om meer dan dertig zaken op te lossen, slaagde

Little er namelijk niet in om zich de data en chronologie van de moorden te herinneren. Om deze reden, besloot de FBI om de portretten openbaar te m aken (Spaanse link). Ze deden dit in de hoop dat ze geïdentificeerd konden worden.

Volgens Holland “is niets wat hij heeft gezegd vals gebleken. We hebben bijna alles wat hij heeft gezegd kunnen verifiëren”. Er kan geen twijfel over bestaan dat de vrouwen die Samuel Little tekende bestonden, en ze lopen vermoedelijk nog ergens rond omdat hun moordenaar ze zich herinnerde.

Het einde

Little toonde op geen enkel moment berouw. Hij beweerde:“Als God me zo heeft gemaakt, waarom zou ik dan om vergeving vragen?

Toen Samuel Little op 80-jarige leeftijd stierf in een ziekenhuis in Californië, zat hij drie levenslange gevangenisstraffen uit zonder voorwaardelijke vrijlating nadat hij in 2014 was veroordeeld. Op dit moment lopen er nog onderzoeken om op te helderen of de andere moorden die hij bekende daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • S. (2020, 31 diciembre). Muere Samuel Little, considerado el peor asesino en serie de EE.UU. CNN.

  • Samuel Little Confession: Covington, Kentucky, 1984. (2019, 6 octubre). [Vídeo]. YouTube. 

  • Samuel Little Confession: Miami, Florida, 1972, «Marianne». (2019, 6 octubre). [Vídeo]. YouTube. 

  • Samuel Little Confession: North Little Rock, Arkansas, 1992/1993. (2019, 6 octubre). [Vídeo]. YouTube. 

  • Sandoval, P. X. (2019, 13 octubre). Una vida contada cadáver a cadáver. EL PAÍS. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.