Vijf onvergetelijke momenten die altijd bij je zullen blijven

Vijf onvergetelijke momenten die altijd bij je zullen blijven

Laatste update: 30 maart, 2018

Het leven bestaat uit onvergetelijke momenten die je altijd bij zullen blijven, deels omdat ze nooit meer zullen gebeuren. Je kunt de beste of de slechtste ervaringen meemaken, maar het is nooit hetzelfde als dat ene beslissende moment dat je leven voor altijd veranderde. We hebben het over de momenten die de deur openen naar iets transcendentaals wat je nooit eerder hebt gekend.

Die momenten hebben een dikke stempel op je achtergelaten. Je kan ze zelfs bewust vergeten, maar ze zullen voor altijd in je onbewuste bestaan. Het zijn niet allemaal goede, gelukkige momenten, maar ze blijven binnenin jou voortbestaan.

“Soms zul je nooit de waarde van iets weten totdat het een herinnering wordt.”

Dr. Seuss

Waarom kan één moment soms belangrijker zijn dan een lange periode? Omdat het een soort openbaring blijkt te zijn. Dit soort momenten openen je ogen voor iets wat voorheen onbekend was. Ze leiden een nieuw deel van je leven in. Daarom vergeet je ze niet, en daarom hebben we het vandaag over onvergetelijke momenten.

1. Onvergetelijke momenten: toen je je eerste relatie begon

Dit moment is een van de spannendste momenten in je leven. Het openen van de deur naar de wereld van liefde, relaties en seksualiteit is het inhuldigen van een van de belangrijkste onderdelen van ons leven.

Normaal gesproken is je eerste relatie geen ware liefde, in de strikte zin van het woord. Toch vormen deze momenten een van de eerste grote uitdagingen en openbaringen van ons leven. De uitdaging is om te zien of we deel kunnen uitmaken van een koppel. En de openbaring is de verlichting die ontstaat door het uiten van dit soort genegenheid voor een ander. Daarna zullen we nooit meer hetzelfde zijn.

2. Je eerste betaalde baan

Een van de meest gedenkwaardige momenten in het leven is wanneer we onze eerste loonstrook krijgen. Niet ons zakgeld of betaling voor huishoudelijke klusjes van onze ouders, maar van een echte werkgever.

Wat zo transcendentaal is aan dit moment, is dat het je eerste slok autonomie en vrijheid is. Het is bijna altijd een zeer verrijkende sensatie. Het zorgt ervoor dat je je capabel voelt. Als de betaling relatief eerlijk is, zie je het werk als positief. Misschien is het het moment waarop je je echt volwassen voelt.

3. De eerste keer dat je je vader zag huilen

Onze vaders dragen op de een of andere manier een halo in veel van onze herinneringen. De vader is vaak het hoofd het gezin. De leider. De gids. Daarom is de eerste keer dat je hem ziet huilen zo gedenkwaardig. Iets breekt je diep vanbinnen als zijn tranen vallen. Eindelijk zegt iets dat hij als vader ook een mens is die net zo kwetsbaar is als jij.

Verdrietige man

Sommige mensen hebben hun vader nooit zien huilen. Sommigen hebben hun vader helemaal nooit gezien. Maar misschien heb je wel een gezaghebbende figuur die een vader vertegenwoordigt, hoewel niet altijd even duidelijk. Wie het ook is, hij heeft een enorme invloed in ons leven, en als we zien dat hij negatieve emoties kan voelen, heeft hij echt invloed op ons. Als deze persoon zich zo voelt, betekent dat dat iedereen dat kan.

4. Wanneer iemand ons op een kritisch moment heeft geholpen

Op een dag zullen we allemaal onvermijdelijk het gevoel hebben dat alle deuren voor ons gesloten zijn. Hoe gelukkig en tevreden iemand ook mag zijn, hij zal zulke momenten in zijn leven hebben. Het voelt alsof er geen uitgang is. Alles is donker en je voelt je ellendig. Je voelt je hulpeloos.

Op die momenten is er altijd een helpende hand. Sommige mensen vinden gulle, overvloedige hulp. Anderen vinden gewoon een glimlach of een woord van bemoediging. Maar in alle gevallen verandert die stem van aanmoediging of het gebaar van solidariteit in een mooie en onvergetelijke herinnering.

5. De dood van een geliefde

De eerste keer dat de deur van de dood voor ons opengaat is onvergetelijk. De eerste keer dat de dood iemand raakt die we liefhebben. Zien of weten dat iemand dood is, herinnert ons aan onze sterfelijkheid. Het doet ons denken aan onze eigen dood en voelt alsof we oneindig veel hebben geraakt.

Rouwen om geliefde

Als iemand van wie je houdt overlijdt, is de verwarring die het veroorzaakt anders dan al het andere. De woorden ‘voor altijd weg…’. Hoe kunnen we dit accepteren? We beginnen te zien dat het leven een einde heeft. En het leert ons afscheid te nemen.

Al deze onvergetelijke momenten vormen ons en markeren ons voor altijd. Ze worden dus niet alleen ervaren op het moment dat ze gebeuren, maar ook in onze herinneringen. Ze zijn er, in ons bloed, ons herinnerend aan wie we zijn, waar we vandaan komen en dat ons hart op een dag zal stoppen met kloppen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.