Meryl Streep, 17 uitspraken van een geweldige vrouw

Meryl Streep, 17 uitspraken van een geweldige vrouw
Raquel Aldana

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Raquel Aldana.

Laatste update: 14 december, 2021

Meryl Streep is een geweldige actrice, maar ze heeft vooral laten zien een bewonderenswaardige vrouw te zijn. Ze heeft veel succes behaald en ze trekt waar ze ook gaat bewonderaars naar zich toe. We hebben het over een ondoorgrondelijke vrouw, met een soberheid en een karakter waardoor ze in het hart van Hollywood en van haar volgelingen onvervangbaar is geworden.

Ze is altijd zichzelf gebleven en ze is niet veranderd volgens het beeld of de gelijkenis van wat je verwacht van een vrouw in de filmindustrie. Haar authenticiteit, haar nuchterheid, haar gevoeligheid en haar onvergelijkbare bekwaamheid bij het interpreteren van een rol zijn de aspecten die het meeste opvallen bij Meryl Streep.

Carrière

Talrijk zijn de prijzen en erkenningen die ze voor haar prestaties en haar carrière heeft ontvangen. Streep heeft maar liefst 21 Oscarnominaties ontvangen en is daarmee de vrouw die de de meeste nominaties voor deze prijzen op haar naam kan schrijven. Ze heeft ze onder andere gekregen voor haar rol in de films Kramer vs Kramer, Sophie’s Choice en The Iron Lady.

Voor de Golden Globes heeft ze zelfs 30 nominaties ontvangen, waarvan ze er ook acht echt heeft gewonnen. Bovendien ontving ze in 2017 de Cecil B. de Mille Award voor haar hele oeuvre. Andere belangrijke erkenningen die ze heeft mogen ontvangen zijn: drie Emmy Awards, twee SAG Awards, twee BAFTA Awards en één prijs op het Cannes Film Festival. Zoals we kunnen zien, is haar professionele reputatie indrukwekkend.

Meryl Streep

Privéleven

We weten weinig van haar privéleven sinds ze met haar huidige echtgenoot is getrouwd. Dat is zeer opmerkelijk, gezien het feit dat ze zich beweegt in een omgeving waar de roddelpers een erg grote macht heeft, in staat om in hun streven naar roddels, op een brute manier mensen te verheerlijken of de afgrond in te slepen.

We weten dan Meryl Streep ontzettend veel hield van John Cazale, die al in 1978 stierf aan de gevolgen van kanker. We weten dat ze hem op elk moment vergezelde en dat hun relatie stimulerend en bewonderenswaardig was voor degenen die hen aanschouwden.

Na een lang en pijnlijk rouwproces verscheen Don Gummer in haar leven, om in haar tweede en definitieve grote liefde te veranderen. Meryl Streep heeft altijd gezegd dat ze nog niet over het verlies van Cazale heen is, maar dat Gummer haar heeft geleerd in te zien dat het leven doorgaat en dat dat deel van het levenspad ook geweldig kan zijn om te verkennen. Op haar eigen manier, op een andere manier.

17 uitspraken van Meryl Streep

Haar kritiek op Donald Trump of haar verdediging van de rechten van de vrouw laten ons iemand zien die zich inzet voor wat er op onze planeet gebeurt. In deze en andere uitspraken van Meryl Streep vinden we niet alleen gevoeligheid, maar ook nuchterheid. Haar levendige blik is transcendentaal en coherent, waardoor haar uitspraken een bron van rijkdom achterlaten bij wie ze ook maar hebben gehoord. Laten we er een aantal van bekijken.

Nummer 1

“Laat niemand me de rimpels van het voorhoofd wegnemen, die daar gekomen zijn door de verwondering over de schoonheid van het leven. Of die rond mijn mond, die laten zien hoeveel ik heb gelachen en hoeveel ik heb gekust. Ook niet de wallen onder mijn ogen, daarin zit de herinnering aan hoeveel ik heb gehuild. Ze zijn van mij en ze zijn mooi.”

Nummer 2

“Ik heb niet langer geduld voor sommige dingen, niet omdat ik arrogant ben geworden, maar gewoon omdat ik op een punt in mijn leven ben gekomen dat ik geen zin meer heb om tijd te verliezen aan alles wat ik niet leuk vind of wat me pijn doet. Ik heb geen geduld meer voor cynisme, jaloezie, buitensporige kritiek of eisen van welke aard dan ook. Ook ben ik de wil verloren om degene te behagen die mij niet leuk vindt, om degene lief te hebben die niet van mij houdt en om te glimlachen naar degene die niet terug glimlacht. Ik wil niet langer een minuut van mijn tijd besteden aan wie liegt of wie mij of iemand anders wil manipuleren.”

Tekening van de ogen van Meryl Streep

Nummer 3

“Ik heb besloten niet meer met hooghartigheid, hypocrisie, oppervlakkigheid, oneerlijkheid en goedkope lof te leven. Ik kan selectieve eruditie en academische arrogantie niet tolereren. Daarnaast kan ik niet tegen conflicten en vergelijkingen. Ik geloof in een wereld van tegenstellingen en om die reden vermijd ik mensen met een star en onvermurwbaar karakter.”

Nummer 4

“Bij vriendschappen houd ik niet van het gebrek aan loyaliteit en van verraad. Ik kan het absoluut niet goed vinden met iemand die zich niet lovend kan uitlaten of die niet weet hoe hij mensen kan aanmoedigen. Overdrijvingen vervelen me en ik heb moeite om mensen te accepteren die niet van dieren houden. En bovenal heb ik geen geduld meer voor degenen die mijn geduld niet verdienen.”

Nummer 5

“Mijn gedrag is wat mij als mens vertegenwoordigt, niet mijn woorden.”

Nummer 6

“Onmiddellijke beloning is niet snel genoeg.”

Nummer 7

“Mijn familie gaat boven alles, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo zijn.”

Nummer 8

“Verwar het hebben van een universitair diploma niet met het hebben van een goede opvoeding. Een diploma is een papiertje, goed opgevoed zijn is antwoorden als er goedemorgen tegen je wordt gezegd.”

Nummer 9

“De grote gave van de mens is het bezitten van het vermogen tot empathie.”

Zwart-wit foto van Meryl Streep

Nummer 10

“Draag je overtuigingen met je mee op elk gebied van je leven, neem je hart mee naar je werk en verwacht het beste van iedereen.”

Nummer 11

“Uiteindelijk gaat het erom wat je voelt. Niet wat je moeder je heeft verteld, niet wat een andere actrice je heeft verteld en niet wat iedereen je heeft verteld. Maar wel wat die kleine doch dringende stem in jou je vertelt.”

Nummer 12

“Ik ben liever een rebel dan een slaaf. Ik dring er bij vrouwen op aan om in opstand te komen.”

Nummer 13

“Sommige mensen zijn vol medeleven en verlangen om goed te doen, anderen geloven simpelweg niet dat dat een verschil zal maken.”

Nummer 14

“Als je hersenen hebt, ben je verplicht daar gebruik van te maken.”

Nummer 15

“Je moet accepteren dat je ouder wordt. Het leven is waardevol en als je veel mensen hebt verloren, besef je dat elke dag een geschenk is.”

Nummer 16

“Vrouwen: maak je geen zorgen om je uiterlijk. Dat wat jou anders of vreemd maakt, is juist je kracht.”

Nummer 17

“Het moederschap heeft een zeer humaniserend effect. Alles beperkt zich tot het essentiële.”

Nummer 18

“Je moet blijven doen wat je doet. Dat is de belangrijkste les die ik van mijn man heb geleerd. Hij zegt altijd: ga door, begin bij het begin.

Dit zijn enkele van de belangrijke en intieme uitspraken die Meryl Streep heeft nagelaten aan de maatschappij. Het delen van haar eigen gedachten met de rest van de wereld is een grote daad van vrijgevigheid, ze getuigen van eenvoud, wijsheid en vertrouwen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.